reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wielodzietne od kuchni, czyli nasze pomysły na pyszne jedzonko :)

serniczek mamusi

a przepis na sernik jest prosty jak moje włosy hahahaaa
laugh.gif



poczebujesz:
1 wiaderko sera do sernika np.z firmy Jana
6jajek
szklankę cukru
masło
2 mleczne czekolady
herbatniki
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
1/3 kubka mleka z lodówki
garnek spory i kulę do mieszania
blachę


do garnka przekładasz ser+jajka+ masło...na wolnym ogniu mieszasz aż się wszystkie składniki połączą i przegotują ..tak z 15min.

po tym czasie dodajesz do masy budynie wymieszane w mleku..po pół minucie mieszania poczujesz opór w mieszaniu co znaczy ,że masa jest gotowa...jeśli lubisz dorzuć garść rodzynek.
wyłącz gaz i na blachę porozkładaj herbatniki----> na herbatniki przelej masę z gara---->znowu poukładaj herbatniki.

w małym rondelku rozpuść czekolady..wlej trochę mleka i wrzuć pokruszoną czekoladę...na wolnym ogniu rozpuść i polej sernik.


ja na koniec sypię jeszcze wiórki kokosowe,ale nie zawsze :)


potem postaw blachę na podłodze na płytkach ..jak szybciej ostygnie to szybciej stężeje .ja na płytkach zostawiam ze 2 h i potem do lodówki na samą górę..
 
reklama
Chocolate Zucchini Bread:

2 spore szklanki startej na tarce cukini (dosc grubo, razem ze skorka)
1 szklanka maki do wyboru (ja uzywalam orkiszowej)http://joyofbaking.com/flour.html
pol szkl przesianego naturalnego kakao (bez cukru)
3/4 lyzeczki sody oczyszczanej
1/4 lyzeczki proszku do pieczenia
1/4 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki cynamonu
3/4 szklanki chocolate chips lub drobno pokruszonej czekolady polslodkiej
2 jajka
1/2 szklanki dowolnego oleju ( ja uzywam kokosowego, rozpuszonego masla itp cokolwiek macie pod reka i uzywacie)
1/2 cup cukru ( u mnie tylko z palmy kokosowej albo sukanat)
olejek waniliowy

Piekarnik rozgrzac do 180 stopni, tluszczem nasmarowac standartowa blaszke do chleba

(23 x 13 x 8 cm)
W duzej misce przesiac i polaczyc wszystkie suche skladniki, dodac chipsy czekoladowe (jesli czekolada ktora uzywamy jest juz slodka to wtedy dodac mniej cukru), w osobnej misce ubic jajka i powoli dodac wszystkie plynne skladniki, polaczyc obie zawartosci misek plus dodac uprzednio starta na grubej tarce cukinie (lekko odcisnac plyn zeby nie byla taka mokra), przelac mase do blaszki i piec okolo 55 minut.Po upieczeniu wyjac z piekarnika i odstawic na okolo 10 minut do wystygniecia, nastepinie wyjac z blachy, pokroic i zezrec
:-D

 

Podobne tematy

Do góry