reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Czesc dziewczyny!

Natkusiu widze,ze jeszcze musisz poczekac do jutra,ah te czekanie!Super,ze prolaktyna jest w porzadku,a okres jak sie spoznia,to chyba to jednak ciaza...poczekajmy do jutra :) uwierz mi,ze jak bys naprawde w ciazy byla,to od razu podejscie Ci sie zmieni!!!bedziesz sie cieszyc bez ograniczen,nawet jesli juz mialas inne plany!samo to uczucie,ze juz wiesz,ze na sto% rozwija sie w Tobie dziecko,zmienia Ci caly swiat,zupelnie inaczej wtedy myslisz,a jak juz zobaczysz na monitorze,ze zycie w brzuszku masz,to dopiero niezapomniane uczucie!
Glowa do gory,bedzie wszystko dobrze,a zycie zawodowe na Ciebie jeszcze poczeka :) obys byla w ciazy!

A co do testow tutaj w Niemczech

najtansze paskowe sa kosztuja ok.6 euro(te robilam w dniu spodziewanej miesiaczki)i od razu pokazaly dwie krechy,pozniej dla pewnosci kupilam Clearblue za 12 euro(widzialam,ze tez sa w Polsce)i wynik byl rowniez taki sam.Ogolnie jak czytam tu na forach to i tansze i drozsze sa chwalone i polecane

Ostatnia edycja:
reklama
Pewnie tak Karwiczki będzie.. może jestem taka bo czuję niepewność ale jak jutro zobaczę wynik to wszystko zmieni się o 180 st :] już sobie myślę jak to będzie i układam sobie pomału wszystko w głowie.. Tylko jestem sceptyczna i będę taka do jutra. Mój Grzegorz jutro idzie na 12 do pracy żeby mógł iść ze mną po wynik :)
Karwiczki czułaś się na początku rozdrażniona? Mnie wszystko irytuje :|

u nas testy już są za 1zł ale jestem strasznie negatywnie nastawiona do testów, no może jutro w nie uwierzę jak zobacze bete :)
A tak na marginesie to bardzo się cieszę że prolaktynę mam w normie i jest wszystko ok, leczenie działa :]

Wczoraj robiłam i pokazał mi druga kreskę różową ale trochę słabszą niż kontrolna. Poza tym niewiadomo kiedy taki robić: owulacyjny robi się w dniu bo rano nie wyjdzie a ciążowy robi się najlepiej rano. Więc jak dla mnie dziwna teoria.
No i te testy z allegro za 1 zł więc im nie wierzę ;)

Natkusiu

ja wlasnie rozdrazniona nie bylam i nie jestem jak do tej pory,co mnie bardzo cieszy,podczas okresow tez nie bylam naladowana moze dlatego teraz tez nie.Ogolnie czuje sie swietnie,co mnie dziwi to fakt,ze uplawow prawie wcale nie mam,doslownie plamki na majtkach,a tak sie naczytalam,ze leje sie jak jest sie w ciazy.Pewnie u kazdej z nas jest inaczej :)
nie moge sie doczekac czwartku,zobacze jak tam podroslo :)

jutro pisz od razu jak bedziesz wiedziala!

Aniu robilas test ciazowy?

Właśnie wydaje mi się że owulkowe to owulkowe a ciążowe to ciążowe :]

Karwiczki to ja jestem rozdrażniona jak nigdy a co do upławów to ja mam dosyć dużo śluzu, wkładkę zmieniam dziennie bo czuję się mokra :| ale nie biorę to jak objaw ciąży, w ogóle nie doszukuje się objawów :]
Super że dobrze się czujesz oby tak dalej :)) trzymam kciuki żeby było ok. Ja jak potwierdzę jutro to będę musiała poczekać na usg .. a to jest chyba najtrudniejsze

Karwiczki test owulacyjny zrobiłam z ciekawości :) Z ciążowym nadal czekam ;) Chcę go zrobić najwcześniej w piątek ale nie wiem jak to będzie, może zrobię wcześniej, może później. Wiesz, że staram się wyluzować ale nie potrafię;) Cieszy mnie, że tak dobrze się czujesz. W czwartek koniecznie daj znać jak maleństwo :D

Karwiczki a przeczuwasz czy będzie córcia czy synuś?

Aniu trudno jest wyluzować, ja wyluzowałam dzięki pracy i zmianom planów a tak to nie byłoby szans; pewnie bym codziennie robiła testy itd :] Dasz radę, wierze w Ciebie :* !

Ostatnia edycja:
reklama
Natkusiu

wlasnie mam przeczucie,ze to dziewczynka bedzie,od samego poczatku tak mysle!

Aniu

mialam niecale 2 tygodnie mdlosci,ale bez wymiotow,teraz na szczescie tez apetyt wrocil ale nie wszytko mi smakuje tak jak przed ciaza :)

Do góry