reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Ja zrobiłam dwa testy - pierwszy tydzień przed spodziewaną miesiączką i wyszła jedna krecha chociaż ja po paru godzinach widziałam prześwit drugiej kreski ale mój M nic tam nie widział i potem za tydzień zrobiłam drugi test i wyszły dwie grube krechy :-)

reklama
Będąc w ciąży z bliźniakami robiłam test 10 dni po zapłodnieniu i wyszedł negatywny, byłam wściekła i zawiedziona, kolejny tak dla pewności:-) zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki i okazał się pozytywny, pomimo, że była to różnica 4-5 dni między pierwszym a drugim testem, Tobie również życzę pozytywnego wyniku, pozdrawiam;-)

Mnie również zawiódł test - a robiłam 2 dni po terminie miesiączki. Za to zrobiłam szybko beta hcg z krwi i wiedziałam że to jednak ciążą:-D:-D:-D

U mnie też pierwszy test w dniu spodziewaniej miesiączki nic nie wykazał, a po 6 dniach owszem: dwie grube krechy. Więc jak widać nie zawsze jest jak piszę producenci, że już po trzech dniach wykrywa i takie tam.. :-)

test moze mylić sie tylko w przypadku, gdy się jest w ciąży, a on pokaze, ze sie nie jest. jesli pokazuje, ze jest to jest ciąża:-)

mi test od razu wyszedł ale to dlatego pewnie, że już trochę czasu od zapłodnienia minęło..ale pierwszy objaw to były lekko pobolewające piersi i podbrzusze...no i jak zauważyła moja mama, która była pierwszym wykrywaczem mojej ciązy jakoś podejrzanie wyładniałam.:-);-). myślę, że lepiej kupić nawet dwa różne testy i powtórzyć.życzę dwóch kreseczek!

mnie testy ciążowe nigdy nie oszukały. jak nie byłąm w ciązy, to wychodziły negatywne. jak zaszłam w ciąze, to pokazay sie dwie kreseczki. testy stosowałam rózne, i z apteki i z allegro

Ja robilam w sumie 4 testy ciazowe :) dwa jeszcze w niemczech - ktore wyszly niegatywne. Ale cos mi nie dawalo spokoju i nie chcialam wierzyc tym testa. Dlatego gdy pojechalam do polski zrobilam kolejny test ktory wyszedl pozytywny. Jak zobaczylam dwie kreseczki polecialam po nastepny i rowniez wyzedl pozytywny. Jeszcze tego samego dnia zarejestrowalam sie do lekarza ktory rowniez wykryl ciaze.

reklama
Ja przy jednej i drugiej ciazy robilam kilka testow-wszystkie negatywne. Dopiero te ostatnie wychodzily pozytywne. Malo tego, bylam kiedys u lekarza, patafiana, ktory zrobil usg i wykluczyl ciaze. Przepisal tabletki na wyrownanie m-czki! Dobrze, ze instynkt mi nie pozwolil wykupic recepty. Po 2 dniach zrobilam test-pozytywny. Trafilam pozniej do innego lekarza i potwierdzil 6-7 tydzien.

Do góry