reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

reklama
to głównie zależy od czułości i rodzaju testu ale czasami sie zdarza że sie myli
tak jak mówiły już dziewczyny radze po prostu iść do lekarza
to nie boli i taniej cie wyjdzie niż robienie kolejnych testów a co najważniejsze lekarskie badanie nie myli sie nigdy:-)
mój od razu mi powiedział prawde ale słyszałam często że sie mylą
z resztą ja nie musiałam nawet robic testu bo czułam po kościach że jestem w ciąży a test i badanie tylko mnie w tym przekonaniu utwierdziło

Ja zrobiłam test za wcześnie i wyszedł mi wynik negatywny, a jakieś 2 tygodnie później powtórzyłam i już był pozytywny, a lekarz stwierdził 5 tydzień ciąży ;)Na ulotce przy teście płytkowym piszą, że wykrywa już 6-dniową ciążę, a ja za pierwszym razem już tak nie mogłam się doczekać, że zrobiłam test równiutko w ten szósty dzień i nic z tego nie wyszło:) Lepiej poczekać cierpliwie albo od razu najlepiej iść do ginekologa, on prawdę ci powie;)

Moj pierwszy test zrobiony tydzien po terminie @ byl negatywny...drugi zrobiony piec dni pozniej byl niewazny..zadna kreska sie niepojawila...a trzeci zrobiony dwa dni pozniej pokazywal dwie kreseczki z tym ze ta druga byla bladziutka i ledwo widoczna...robilam ten test raniutko.I choc testy wskazywaly na nie to ja i tak swoje czulam :-) no i tydzien pozniej na usg okazalo sie ze sie nie mylilam :tak: :tak: :tak:
Goha dziewczyny maja racje.Idz do innego lekarza a tam napewno dostaniesz kompetentna odpowiedz.I nie martw sie:) A jakie badanie mialo Ci niby zaszkodzic??A te tabletki co dostalas to na co??

u mnie w 30 dniu cyklu wyszedł negatywnie - tydzień później pozytywnie:-)
mojej przyjaciółce za pierwszym razem również wyszedł negatywny...

Mi 2 testy wyszły negatywne... i brałam przez to antybiotyki w samym początku ciąży:((( no cóż pozniej tak jakoś od niechcenia i z niedowierzaniem zrobilam i wyszlo że jestem, na razie wszystko gra a lekarz powiedział że te antybiotyki to akurat nie szkodzą- na szczęście :tak:

Witam!
Znalazłam ten post i powiem wam ze bardzo mnie dotyczy.. opowie jak to bylo u mnie..
Spozniej mi sie okres , a nie ukrywam ze staramy sie o dzidziule, okolo 8 dni.. wiec zrobilam test plytkowy , wyszedl pozytywnie i nawet dlugo nie musialam czekac bo prawie zaraz bylo widac die kreseczki... wiec poszlam do lekarza cala szczesliwa :) Na co zrobil mi usg dopochwowe i twierdzil ze nie widzi ciazy i ze moze byc jeszcze za mala. Kazal mi przyjsc 20 listopada, lecz ja 3 dni po wizycie u niego zaczelam plamic .. wiec natychmiast zadzwonilam i kazal mi brac luteine i lezec i przyjsc jak tylko bedzie przyjmowal bo to byla pozna sobota. Tak zrobilam , wypisal mi skierowanie na badanie HCG i zrobilam je w poniedzialek.. wynik mam 180.4 mlU/ml wiec jakby potwierdzimy test.. mam isc do neigo w czwartek i sama nie wiem co mam o tym wszystkim myslec ... Ju chce cieszyc sie ze bedzie nas wiecej a z drugiej strony boje sie ze okaze sie cos nie tak ... co sadzicie???:szok:

ja zrobilam 3 testy-3 pozytywne....ale i tak niedowierzalam.to bylo kilka dni po spodziewanej miesiaczce(5 tydz ciazy)!dopiero na usg uwierzylam:-)jak szlam na badanie ,to balam sie ,z nic tam nie bedzie i sie tylko zawiode...ale dzidzius jest;)

reklama
Julek ja slyszalam tak;jak test negatywny,to wciaz moze oznaczc ,ze jestes w ciazy,tylko bardzo wczesnej,ale jak pozytywny,to ciaza jest na 100%.wszyscy lekarze w anglii tak mowia...bo niby czemu test wykrywa hormon,ktory wytwarza TYLKO ciezarna kobieta?dla mnie jestes juz w ciazy....GRATULUJE!!!!!

Do góry