reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Połaczyłam twój temat z juz istniejacym moze tu znajdziesz podpowiedzi.

No i tu sie nie zgodze ze lekarz nie zobaczy nic konkretnego bo w 5tym tygodniu na USG powinien byc juz widoczny pecherzyk ciazowy. Twoje objawy wskazuja na ciaze, nudności nie kazda kobieta ma, a z reguły pojawiaja sie koło 7, 8 tyg ciazy. Zrób sobie bete albo po prostu idz do gina który dysponuje USG. Powodzenia

reklama
A dziękuję,tak jak wspominałam,jeszcze się nie orientuje za bardzo. Wiem,że pęcherzyk zobaczy,ale sam pęcherzyk nic nie powie,czy jest ok. Planuje jeszcze odczekać tydzień-półtora,aby mieć pewność,bo te moje obliczenia to takie domowe,moje. Ale mam jeszcze problem,bo ja nie mieszkam w swoim mieście,ani województwie i nie wiem,ani do jakiego iść,ani za ile. Ale to chyba poszukam albo zapytam w innym wątku.

Witam:)
Ja robiłam testy 3 razy i nic mi nie wyszło pomimo że byłam w ciąży:)
nie dostałam okresu i po około tygodniu zrobiłam pierwszy test-wyszedł negatywnie,więc po kolejnym tygodniu (już 2tyg opóznienia okresu) powtórzyłam test i też wyszedł negatywny,pomyślałamże napewno nie jestem w ciąży to tylko jakieś zaburzenia :),kiedy mineło jeszcze kilka dni i nie miałam okresu postanowiłam ponownie zrobic test i znowu wyszedł negatywny wynik,wtedy upewniłam się w przekonaniu że napewno nie jestem w ciaży bo gdybym była to test już by napewno to wykazał,I tak mineło jeszcze kilka dni -nie pamiętam może 5,albo 7 coś około tygodnia.Zaczął mnie bardzo bolec brzuch ale to normalnie tak mnie zażynało strasznie ,pomyślałam że napewno na okres a że się tak opóznił to dlatego tak mnie boli.W końcu przeleżałam cały dzień w tych bólach bo nie mogłam się ruszyc,i nastepnego dnia przed południem zemdlałam i wylądowałam w szpitalu ,zrobili mi hcg z krwi okazało się że jestem w ciąży,to był jakiś 7-8 tydzień:),więc z tymi testami to różnie bywa.
Pozdrawiam.

W takim rezie zrób bete z krwi zorientuj sie czy w twoim labolatorium wykonuja takie badanie moze to potwierdzi twoje domysły i testu ciazowego;-)

Witam,
robiłam test firmy Acon (dzidzius w ręczniku) pierwszy 7 dni od zapłodnienia (jeśli był) teraz dostałam od 3 dni drobnego brązowego plamienia, a okresu nadal niemam. na wszelki wypadek powtórzyłam ten sam test i za każdym razem wychodzi negatywny. Czy to normalne??

A który to u Ciebie dc? I ilu dniawe masz cykle? Jeśli chodzi o testy to nie należy ich wykonywać wcześniej niż pierwszy dzień planowanej @ bo raczej rzadko wykrywają ciąże jak je się zawcześnie robi( czsami zdarza się że nawet po tygodniu pokazują Ikreche a w rzeczywistości ciąża jest) a najlepiej to zamiast testu zrobić sobie bete ona jest pewniejsza

Witajcie dziewczyny!
Nie wiem co się ze mną dzieje. 6 czerwca odstawiłam tabletki. brałam je 6 lat ( jedna krótka przerwa). 10 czerwca dostałam okres, pozniej - zupelnie normalnie 10 lipca a w sierpniu jeszcze nie dostałam. spóźnia sie 7 dni. akurat w dni plodne w lipcu kochalam sie z mezem bez zabezpieczenia. fakt faktem ze bylo to w drodze powrotnej do domu po bardzo stresujacym wyjeździe wakacyjnym ( po licznych problemach samochodowych w koncu wyladowalam w szpitalu w Turcji ). robilam testy ciązowe w pierwszy dzien spodziewanej miesiączki, w drugi i dzisiaj - co prawda w dzien a nie rano- czyli po tygodniu od ostatniego testu. wyniki byly negatywne ;(. od jakichs 2 tyg pobolewa mnie brzuch, stał się jakis nabrzmialy, czesciej chodze do toalety, bolą mnie sutki, mam jakies przeczucie ze cos w tym moim brzuchu sie dzieje. ale nie wiem juz sama o co chodzi skoro testy byly negatywne a okresu jak nie bylo tak nie ma. pomożcie, poradźcie!

reklama
Niby testy są wiarygodne na 99,9%, ale może zbyt szybko je robiłaś, bo objawy które opisujesz pokrywają się z objawami ciąży. Najlepiej jak najszybciej wybierz się do lekarza i on rozwieje twoje obawy.

Do góry