reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Moze sprobuj robic test rano, niby niektore mozna robic o dowolnej porze dnia, ale po nocy daje pewniejszy wynik. Poza tym dobrze jest zaczekac kolo 2 tygodni po terminie miesiaczki.
Pochwal sie pozytywnym wynikiem ;)

Pozdrawiam
Marzena

reklama
hejka

no to ja zmiescilam sie w tym jednym procencie:tak:
pierwszy test jaki zrobilam mialam negatywny-zaufalam wynikowi i calkowicie nieswiadoma mojego stanu:-) pojechalam sobie na wakacje.dopiero pozniej kapnelam sie ze zle sobie wyliczylam miesiaczke i mi sie ostro spoznia.kolejny test byl juz pozytywny:-D.

zycze ci dwoch kresek przy kolejnym tescie:-)

Cześć dziewczyny
Chyba ja tez sie mieszczę w tym malutkim procenciku, jaki pozostawia test. Tyletylko, że ja robiłam 3 testy!!! Wszystkie negatywne!!! Najlepsze bylo to, że poszlam do ginekolog rano, mowiąc, że nie mam ponad miesiąc miesiączki, pobrano mi krew, mocz, zrobiono testy, badanie dopochwowe i co sie okazało? Nie jestem w ciąży. Powiedziałam mi pani, że mam przyjść za 4 tyg, jak nie będzie okresu, więc idę i co? Ponad 2 miesiąc w ciąży :szok:. Szok, 3 testy, badania, niemożliwe. Dlatego idz do lekarza, zrób testy, ale jak sie jest w ciąży to podobno się to czuje :tak:. Powodzonka

no niezle :) w takim razie ciagle jest jakas szansa...

taka sama ze w moim brzuszku jest dzidzi i taka sama, ze z jakis tam przyczyn okres mi sie spoznia (mimo, ze od roku przynajmniej byl zawsze regularny )...

Cześć dziewczyny
Chyba ja tez sie mieszczę w tym malutkim procenciku, jaki pozostawia test. Tyletylko, że ja robiłam 3 testy!!! Wszystkie negatywne!!! Najlepsze bylo to, że poszlam do ginekolog rano, mowiąc, że nie mam ponad miesiąc miesiączki, pobrano mi krew, mocz, zrobiono testy, badanie dopochwowe i co sie okazało? Nie jestem w ciąży. Powiedziałam mi pani, że mam przyjść za 4 tyg, jak nie będzie okresu, więc idę i co? Ponad 2 miesiąc w ciąży :szok:. Szok, 3 testy, badania, niemożliwe. Dlatego idz do lekarza, zrób testy, ale jak sie jest w ciąży to podobno się to czuje :tak:. Powodzonka

Normalnie szok! :rofl2: Z kriw tez nie wyszlo? :szok:

Cześć miłosniczko zielonej konserwowej fasolki! Poczekaj kilka dni a nawet tydzień z następnym testem. Ja moje zrobiłam za wcześnie [chociaż wg instrukcji z testu już powinno coś wykazać] tak chciałam zobaczyć te dwie upragnione kreseczki a tu jedna i jedna. To kupiłam zupełnie inny test poczekałam kilka dni i wyszły dwie, ale ta druga jakaś bledziuchna i nie wiedziałam czy czegoś żle nie zrobiłam. A dzisiaj jestem w 32 tyg ciąży. Test z bledziuchnymi dwiema kreseczkami trzymam sobie na pamiatkę. Zachcianek nie mam od poczatku ciąży, a wyglądam juz jak mały hipek, chociaz przytyłam tylko 8 kilo. A i zanotuj dobrze datę ostatniej miesiączki, bo później ciągle będą cię o to pytać i jest to ważne do obliczania wielkości płodu, terminów, proporcji dziecka itd. Powodzenia! Życzę dwóch kresek!

kolejny poranek bez @...

Dowiedzielismy sie, ze test z krwi kosztuje 35 zl. Musze to przemyslec :eek: ;-)
Dzis i tak juz nie zdaze bo pobieraja krew tylko od 7 do 9 rano.

Terminy miesiaczek mam ladnie pozapisywane. Tz co miesiac dokladnie notuje :tak: Ma nawet taki kalndarzyk w komorce ktory liczy dni plodne itp. Po jednym z przytulanek kalendarzyk ten obliczyl ze szans na zaplodnienie jest 5/6 :tak: co mnie dodatkowo zwodzi :eek:

Witaj.
Dziś pierwszy raz tu jestem.Wiesz moja przyjaciółka wykonała 3 test i każdy z nich wykazał brak ciąży a ją mdliło źle się czuła poszła do ginekologa zrobił jej USG okazało się,żę jest w Ciąży dziś jest mamą 14 miesięcznej Klałduni. A objawy typowe dla okresu z kolei ja miałam ale u mnie dwa testy wykazały,że jestem w ciąży a lekaż to potwierdził.Proponuje Ci idź do jakiegoś dobrego ginekologa, który ma dobry sprzęt do USG w tedy będziesz pewna. A ja narazie trzymam kciuki.........:-)

Wiesz u mnie test tez sie pomylil, tylko,ze na plus:tak: 5 dni spoznial mi sie okres (sporadycznie zdarzaly mi sie takie opoznienia), wiec go zrobilam i co pokazal dwie krechy. Bardzo mnie to zdziwilo, bo nasze starania, mielismy rozpoczac dopiero od nastepnego miesiaca, a pozatym bylismy dobrze zabezpieczeni:tak:. Umowilam sie na wizyte do gina,ktory ciazy nie potwierdzil, pobral krew do badania. Okazalo sie ze nie bylam w ciazy, za to mialam zaburzenia hormonalne, co nie przeszkodzilo mi w nastepnym miesiacu juz "naprawde":tak: :-D i z pelna swiadomoscia zajsc w ciaze. Zycze zafasolkowania. Trzymaj sie.

reklama
To zrób test z krwi jeśli masz być spokojniejsza. Testy z apteki raczej sie nie mylą, ale mogą być źle lub za wcześnie zrobione, no i przecież też kosztują. Jak kupisz dwa wyjdzie prawie tak samo jak badanie krwi. A tak zrobisz sobie przy okazji badania, może zaczniesz łykać kwas foliowy [ja żałuję że o tym nie wiedziałam kiedy pracowaliśmy nad moim maleństwem] i jeśli nawet okaże się że nie jesteś w ciąży to spróbujecie jeszcze raz. Powodzenia Lidko.

Do góry