reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Aniu
ja bym Ci polecila isc do lekarza,lepiej raz za duzo niz za malo,bo skoro tak boli i spac nie mozesz?Byc moze sa to wiazadla ale lepiej to sprawdzic:tak:

Ja Aniu mam ten detektor tetna,tu znalazlam strone polska,nawet tanszy jest niz tu w niemczech,nie wiem jaki Natkusia ma,to jest moj Detektor tętna płodu Sonoline B (Sonotrax B) Contec
Ja przez tyle razy stosowania nie mialam w ogole problemu ze znalezieniem tetna,teraz tylko przyloze i doslownie za pare sekund juz bije,wczesniej jak jeszcze Carmelo mniejszy byl to zajmowalo jakies 30 sekund,a jak od razu nie znalazlam to probowalam najczesciej z drugiej strony i juz serducho bilo,takze nie rozumiem tej paniki,zeby lepiej nie kupowac bo jak nie znajdziesz to mozna zwariowac,moim zdaniem nie ma opcji nieznalezienia,u mnie serducho najczesciej lezy w okolicach mojego pepka,raz troche z lewej,raz z prawej,albo lekko na dole pepka.Naprawde polecam :tak:

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Aniu co się dzieje? Nadal Cię boli? Jak tak to dzwoń do lekarza.. Kule bele :crazy:
Co do detektora to ja mam ten DETEKTOR TĘTNA PŁODU z LCD NOWY +ŻEL, KURIER 0 zł (2197220972) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i polecam też tego allegrowicza - bardzo szybka przesyłka. Ja jestem w 100% zadowolona z tego detektora i nigdy nie miałam problemów ze znalezieniem serducha.. A teraz jak Mały jest duży to już w ogóle, przykładam i jest :tak: swoją drogą nawet dzisiaj rano sobie słuchałam jego serduszka bo uzależniłam się od tego dźwięku ;-)

A mnie chyba coś zbiera :wściekła/y: dzisiaj jak nigdy spałam 13h i jestem jakaś słaba :sorry2: a z nochala mi tak leci, że nie nadążam z chusteczkami.. Dzisiaj jest taka brzydka pogoda, że nawet nie wychodzę..

Kule te brzucholki macie prześliczne! Cmok :* Ja jakoś nie umiem się zabrać do tego..

Ehh przemeęczyłam się w ten weekend...oczywiście nie dzwoniłam do lekarza. Emilka kopie więc to mnie uspakaja...Brałam nospe 3 razy po 2 tabl i magnez i dziś na szczęście spokój. w nocy jeszcze trochę bolało , ale myślę, że to więzadła..Jeśli ból się powtórzy od razu będe do swojego gina dzwnić. Bo skoro mi dzis przeszło to chyba nie ma sensu nie? Wizyta 30.03.

Hallo hallo Witam moje Kochane ;))))

Jak tam po weekendzie?? J miałam urodzinki teścia obiadłam się ciast tortów a Kacperek zachwycony !!!! cały czas mnie kopie zasypia co jakąś chwilke i cisza 2-3 godzinki a potem szaleje 2-3 godzinki i znowu cały czas go czuję ;)))) A w środe wizyta znowu zobacze mojego Aniołeczka postaram się jakieś zdjecie zrobić ;))) malutkiemu.

No Karwiczki akórat zdjęcie robione u Kacperka w pokoiku tam na mebelkach widać buciki i ja zasłaniam wóżek tapeta ma taki pastelowy fiolet troche dziewczęcą ;PPPP ale miała być NATALKA malutka a ja stwierdziłam że nic już nie zmieniamy bo jak Kacperek będzie malutki to i tak mu wszystko jedno jaka tapeta ozdobimy ją tylko w jakieś naklejki z kubusia puchatka i moze jakieś autka i inne postacie z bajek ;))) poza ksieżniczkami oczywiście. No i musimy zakupić jeszcze łózko takie dla nas żeby Kacperek w nocy sam nie był teraz śpimy w duzym pokoju więc mało łóżek ;P

Aneczko na wizycie 30.03. i tak to zgłoś lekarzowi swojemu a jesli te bóle wrócą to masz na tychmiast do niego zadzwonic !!!! Obiecaj pamietaj że najważniejsze jest Twoje zdrowie i Emilki która jest zależna od Ciebie !!!! moze to nic powaznego ale lepiej dmuchać na zimne !!!!!
Kacperek też jest zdrowy i fika mi w brzuszku a jednak jak mnie podbrzusze bolało i w nocy plecy ze aż nie mogłam spać to się okazało ze mi się szyjka skraca i że to jest zagrozenie dla dziecka ja cie nie chce straszyc ale pomyśl jaką bym wyrządziła krzywde Kacperkowi i sobie gdybym o tym nie powiedziała mojej gin a byłam w 22 tygodniu najlepiej nic nie bagatelizować ;)))))

A ja teraz mam krwotoki z nosa ... no przesadziłam nie leci mi krew tak ze az kapie ale jak wysmarkam nos to nie da sie ukryć i w środe zamierzam o tym powiedziec lekarce bo to już zaóważyłam że tak kilka razy mi sie zdażyło.

Wogóle to nie wiem ale chyba mam to co miała Galway z tą kulszą kuleszą czy jak to się tam zwało bo rano przeważnie albo w nocy jak ide do wc to mam tak że normalnie czasami to się pode mną nogi ugną przewaznie lewa ból okropny ale ewidentnie czuje że mały musi mi uciskać nerw

Dzięki Agagu na pewno tego nie zlekceważe. Intuicja też robi swoje. w Styczniu jak miałam ból to już wiedziałam jaki jest próg i pojechałam do szpitala no i mnie zostawili kilka dni.
10 dni temu na wizycie szyjka piękna, długa. Ale zobaczymy 30.03 na pewno powiem o tym lekarzowi. A jeśli się kolejny raz powtórzy to od razu do niego dzwonie i się umawiam na wizytę:*

A my tez na urodzinach bylismy,najadlam sie sporo,ze strach na wage wskakiwac ;)))

Agagu z ta krwia z nosa to mam tak samo od jakiegos czasu,nie wiem czy naczynka pekaja czy cos innego(cisnienie mam caly czas prawidlowe),myslalam,ze to moze od suchego powietrza w domu,ale jak Ty tez to masz to moze ma to jakis zwiazek z ciaza.

Ja już wiem że teraz gdy nosze pod sercem mojego syna zmiany zachodzą w moim ciele i organizmie szybciej niż sie moze wyawać na jednej wizycie jak mnie doktor badała wszystko ok a na nastepnej 2 tygodnie potem szyjka skrócona i robi mi wymaz i pyta czy swedzi albo piece powiedziałam że nie i tak była pare dni potem zaczeło swędzieć i na nastepnej wizycie czyli po 2 tygodniach że jest infekcja grzyb i tygodniowa kuracja :zawstydzona/y:

Karwiczki pytałaś w jednym poscie teraz zaówazyłam jak u mnie z seksem otóż ja mam zakaz od lekarki az do 37tygodnia właściwie przez całą ciąże zero przytulanek. Libido chyba w normie bo już nie raz miałam chęć poprostu się rzucić na mojego Arka ;P:rofl2: powstrzymuje mnie troska o zdrowie i bezpieczeństwo Kacperka :):):):):) Uważam że jeżeli to Twój jedyny problem chodzi mi o suchość to zgłoś to lekarzowi myśle ze cos na to zaradzi skoro nie ma u Ciebie żadnych przeciwwskazań jednak z tego co mi mówiłła lekarka naley uzgodnic z partnerem żeby nie kończył w środku ponieważ sperma ma jakoś tam substancje która wywołuje skurcze dlatego o to też zapytaj lekarke swoją :*:*:*:*:*

Dziewczyny ja też mam krwawienie z nochala! Rozmawiałam z lekarze i jest to spowodowane zwiększoną ilością krwi w organizmie i takie malutkie naczynka pękają. Jest to całkowicie normalne w ciąży.

Ania nie lekceważ żadnych bóli.. Wszystko może zmienić się z dnia na dzień :sorry2: jak będziesz miała jakiekolwiek bóle większe to dzwoń do lekarza a nie czekaj aż przejdzie.. W razie czego będziesz potem żałować, że zwlekałaś :* Mi tak zawsze lekarz mówi, jak coś mnie nie pokoi to mam od razu dzwonić bo ciąża to jest delikatny stan i nie nam oceniać. I kochana intuicja w tym przypadku nie ma nic do rzeczy. Dobrze, że się uspokoiło i jest dobrze :-) :*

Przed chwilą skończyłam walkę z żelazkiem OMG! padam.. :baffled::-D

I od 2 dni czytam na temat wózków i już qrwicy dostaje.. :wściekła/y:

reklama
Do góry