reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Agagu rewelacyjne wieści:) Jaka Ty szczupluteńka jesteś !! Wszystko Ci w brzuszek idzie , tylko 54 kg ważysz? nieźle;) Ale brzuszek jest duźy jak na 16 tydzień, cudowny !!! Zazdroszcze:)

Widze, że Wy dziś kochane w Świątecznym nastroju. Ja dziś gorzej się czuje, nawet sobie popłakałam. Po prostu zmęczenie już mi wychodzi, nie mogę spać - wspominałam Wam. Czuje się taka zmęczona, bolą mnie wszystkie mięśnie. Coś okropnego, a jeszcze cały tydzień wcześnie wstaje. W nocy sikam 4 razy , aż dziwne że tak dużo. DO tego myślę pewnie podświadomie o wizycie o dziecku, mam różne sny :) Najgorzej z tym brakiem snu i bolącymi zaparciami. Powiem o tym wszystkim lekarzowi. Brzuszek coraz częściej mnie pobolewa, delikatnie ale jednak. Mam nadzieje, że to w granicach normy.
Ja również kocham Święta, u Nas jjuż choinka;)Chcemy się nią nacieszyć, lampki na balkonie powieszone, ozdoby w domu stoją:)Śniegu tylko brakuje...jednak w tym roku jestem bardziej zdystansowana bo dzień przed Wigilią wizyta i bardziej myślę o niej niż o Wigilii....

reklama
Hej Aniu

sprobuj moze na te zaparcia z rana na czczo wypic szklanke ciepülej wody z sokiem z cytryna,jesli nie pomoze to ugotuj sobie kompot z suszonych sliwek i wypij tez na czczo,wiem co to znaczy jak nie mozna pojsc na kibelek :( brzuch az boli i jest calkiem nieprzyjemnie,choc teraz w ciazy mam bardzo dobre trawienie,sproboj moze Tobie pomoze.
Mi juz sikanie ustapilo,wstaje jeden raz juz tylko zeby sie wysikac,wczesniej tez czasami nawet 3.Tylko w ciagu dnia wydaje mi sie,ze chce mi sie siku,ide na kibelek a tam nic.
To,ze brzuszek Cie boli to sie nie martw,macica sie caly czas rozciaga i brzuch w dole dalej bedzie pobolewal,ja mialam jeszcze przed wizyta taki bol w dole,ze az ciagnal sie do lewego uda,balam sie,ze moze byc cos nie tak,ale lekarz mnie uspokoil i powiedzial,zeby sie nie martwic bo wszystko jest w porzadku.Mialam tez znow pobierana krew,wyniki na mnastepnej wizycie.

Choinke mamy rowniez od tygodnia,wole wczesniej zeby sie nia nacieszyc :)

Tu wstawiam Wam aktualne zdjecie mojego robaczka,troche przyciemnilam i lepiej widac,nawet ramke zrobilam ,hehe :)) img061kkkk.jpg

na zywo bylo lepiej widac,wsadzil wlasnie palca do buzi :) a koziolki fikal jak nie wiem co :)
w styczniu juz mam wyrazne usg,takze jednak ma moj lekarz lepszy sprzet,juz sie nie moge doczekac nastepnej wizyty :)))

Karwiczki Piekny Maluszek ja zdjecie mojej dziewczynki wstawie w styczniu bo teraz nie robiłam no i brzucholek sie na pewno pojawi zastanawiam się jaki będzie w 20 tygodniu ;))))

Aneczko wiem jak na 16 tydz. to mam duzy brzucholek wszyscy mi to mówią ale jestem z niego dumna jak nie wiem ;)))

Życzę wam moje Kochane aby wasze brzuszki rosły zdrowo umówmy sie że w styczniu każda wstawi fotke swojego brzucholka ;)))

Póki co ja uciekam troche poleniuchować i poogladać bajki ;)))) one działają na mnie jak najlepszy relaks ;)))) odezwę sie niedługo buziaki moje Kochane mamusie :*:*:*:* i miłego wieczorku ;))))

Dziękuję Kochane za wparcie w takich sytuacjach. Nie mam za bardzo z kim pogadać. Rodzinka trochę dalej ode mnie mieszka i jakoś nie mają czasu przyjechać do mnie. Muszę sobie sama radzić. Na szczęście mieszkam z rodzicami męża i po 17-tej trochę mi pomagają. Na razie od wczoraj wieczora nie mam krwawienia, ale za to brzuch mnie trochę pobolewa i na dodatek dzisiaj przyszły mdłości (na razie słabe, ale wszytko się może zmienić).

Po wczorajszej wizycie u lekarza postanowiłam trochę zwolnić, aby z maleństwem było wszystko w porządku. Staram się więcej odpoczywać, bo zauważyłam, że jak za długo stoję bądź za długo siedzę to brzuch mnie bardziej boli dlatego też więcej teraz leże. Nawet nie noszę córeczki na rękach, ale staram się ją jak najczęściej przytulać, bo widzę, że jest smutna :(

PS: krawiczki9, śliczne maleństwo :* Ja już się nie mogę doczekać jak zobaczę swoją dzidzie :)

Buziaki :*

Aniu jeszcze tydzien i zaczynasz 2 trymestr!to jest niewiarygodne,czas zasuwa,a nasze brzuszki co raz wieksze :) Co do zdjecia to sama zdziwilam sie,ze tak super bylo widac :) Jeszcze tydzien i masz nastepna wizyte,pewnie juz sie niecierpliwisz,dziecko po miesiacu na pewno duzo uroslo.

Malusiolka oszczedzaj sie gdzie tylko mozesz,z dzieckiem bedzie wszystko dobrze,nie martw sie :)

Ja uciekam do pracy,jest tak okropna pogoda,ciagle pada,ze najchetniej w domu bym zostala...
A tak wogole to prezenty juz macie pokupowane?Ja jeszcze nie,a maz ma juz we wtorek urodziny,no a potem wigilia,trzeba sie pospieszyc :)

buzka brzuchatki,milego dnia!

Karwiczki my już odliczamy dni :) Ta wizyta przyćmił mi radość z Wigilii:) Tzn ciesze się ze Świąt, ale bardziej czekam na wizytę:)Nietypowe te oczekiwania w tym roku hehe:) U NAs dziś WIOSNA!! Słońce, 7 stopni !! Ja już mam drobny prezent dla męża ale jeszcze chce coś dokupić. Właśnie wybieram się odebrać wyniki badań i od razu śmigam na zakupy:)

Dziewczynki witam z powrotem. Musiałam wszystko dokładnie nadrobić, zdjęcia obejrzeć i już do Was piszę.
Agagu brzuszek ślicznie rośnie, smaruj porządnie 2x dziennie, by się rozstępy nie pojawiły, bo widzę, że Maleńka szykuje sobie porządną willę :-D ale lepiej w brzuszku tyć niż w całej reszcie.
Karwiczki zdjęcie śliczne, ale Ci zazdroszczę fotki z paluchem w buziaczku, ja miałam tyle USG i ani razu się nie udało Go przyłapać na ssaniu. Za to mamy malutką stópinkę uwiecznioną na zdjęciu, mój Kochany od razu ją do ramki wsadził. Karwiczki, u Ciebie mięsko na wigilijnym stole a u nas obowiązkowo sushi, mój Mąż mnie zaraził i się zakochałam, uwielbiamy robić, jeść i słuchać jak innym smakuje :p Dzieciaki u szwagierki jak wymienialiśmy co przyniesiemy to na sushi było O TAK, SUPER, KONIECZNIE a mają od 5 do 9 lat :) w zeszłym roku pierwsze danie wigilijne które "wyszło" a robię sobie z krewetkami dobrze odgotowanymi, łosoś wędzony na zimno, to ja raczej nieee, ale spróbuję jeszcze z wędzoną makrelą bo sushi można ze wszystkim robić :)
Aneczka z tym spaniem to na prawdę masz dziwnie, bo pierwszy trymestr jest zazwyczaj aż nadto spania. Spróbuj tabletkę magnezu przed samym snem, lub szklankę mocno ciepłego mleczka, lub rumianek też działa uspokajająco, ewentualnie meliska, no i nie myśl za dużo o problemach przed uśnięciem, raczej o słonecznej plaży i jedwabistym piasku, na którym się wylegujesz. Może zmniejsz temperaturę w pokoju poniżej 20 stopni, mi w szpitalu było tak gorąco że do 2,30 nie dałam rady zasnąć, zdjęłam piżamę, skarpetki, wystawiłam stopy spod prześcieradła, bo tylko pod 2ma prześcieradłami spałam i dalej nic, dopiero po 2 odkryłam że można okno otworzyć i koło 2.30 usnęłam a o 4.30 obudziłam się na siusiu i już tak wychłodziłam pokój że założyłam piżamę i zamknęłam okno. Co do zaparć to poszukaj co Ci będzie podchodziło, próbowałaś siemię lniane zaparzone noc wcześniej i wypite rano na czczo? Albo otręby z 2-3 wędzonymi śliwkami, ale też na wieczór namoczyć trzeba bo jak się wcześniej nie namoczy płatków to ponoć wypłukują potas z organizmu :szok:. Bo zaparcia w końcu do hemoroidów doprowadzą a wtedy to nie tylko brzuszek będzie bolał :/ :no: Mi już krewka się zaczęła pojawiać, bo wizyta na kibelku to też dla mnie wyczyn, ale odkąd tak sobie te miksy podjadam na śniadanie to krewki nie ma i częściej się udaje :)
Natkusia super, że mdłości przeszły i masz powera, ale nie szalej za mocno, pamiętaj że jeszcze 12 - bezpieczny tydzień się nie skończył. A jak widać po mnie to i 30 nie jest bezpieczny do wzmożonych prac. Dziewczyna z lutego napisała, że położna ostrzegała że dużo dziewczyn z okolic 30tc teraz na porodówce bo świąteczne porządki robiły :szok: Święta świętami ale chcemy za rok spędzić je w rodzinie +1!!! Wtedy będzie prawdziwa świąteczna atmosfera. No i wyznawajcie dziewczyny zasadę, jak możesz usiąść zamiast stać do usiądź a jak się położyć zamiast siedzieć, to lepiej na leżąco. Zwłaszcza jak są jakieś bóle brzuszka, podbrzusza, itp. A co do karpia to ja też pierwsze słyszę że nie można w ciąży. A dlaczego, mówił Ci ktoś?

Ja nie mam jeszcze żadnego prezentu, ale w planach mam czwartkowe zakupy :) A za to w niedziele będziemy dekorować calutki dom i w końcu postawimy choineczkę. Już się nie mogę doczekać świąt, bo wtedy będę mogła parę dni spędzić z mężem i z córeczką :)

PS: Jak 23.12 po wizycie będzie wszytko w porządku to ja też pokaże Wam swój brzuszek :) Wydaje mi się, że jest znacznie większy niż miałam w 3 miesiącu przy Oliwce.

Pozdrawiam i buziaki Kochane :*

reklama
Do góry