reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Natkusia :) To prawda :) Jednak testy owulkowe pokazują ciaże:) Ja mam identyko kontrolną jak Twoją tylko testową ciemniejszą niż Twoja tzn obie mam równie bordowe :) WOW !!! SZOK :) Nawet w owulke takiej nie miałam :D Jaki experyment jeszcze proponujesz? Ja stara 27 lat i takie zabawy heh :)

reklama
Ee pomyliło mi się.. ta po lewej stronie jest testowa :D to znaczy ona pokazuję ciąże (owulkę) ale namieszałam :D czyli wyszły nam kreski testowe identyczne :) u mnie na testach jest napisane że jeżeli jest owulka (ciąża) to kreska testowa jest takiej samej intensywności bądź bardziej niż kontrolna.. Ale przy dniach płodnych nie miałam aż takiej mocnej :]
Hmmm no to jaki experyment? :D trzeba coś wymyśleć bo tak to nudno ;)
Aniu a masz śluz? Ja mam dosyć dużo takiego białego i czasami mam strach w oczach że dostałam @ a tu taka ilość tego śluzu..

Właśnie nie mam takiego śluzu, że np widzę go na papierze. Ale jak przepraszam kolowialnie powiem popatrze w lusterko to widzę już biały śluz widoczny gołym okiem już przy samym wejściu , że tak powiem. Mam tez uczucie mokra ale najbardziej dokuczają mi zaparcia...jasny gwint, gdzie normalnie 3 razy dziennie szłam do toalety:) I od razu waga pokazuje 57-58 kg więc więcej niż zazwyczaj 2-3 kg :) Ale sraram się jeść lekko.
Temperature z rana mam przeważnie 37.1 ale bardzo źle śpie, nie wiem czy to ma wpływ.
Ale szok u CIebie z sytuacją. Myślisz, że skoro nie ma jeszcze pęcherzyka to ciaże będą liczyć normalnie od ostatniej miesiączi? Bo jeśli tak to przecież Ty miałam ostatnią we wrześniu nie

No widzisz - ZAPARCIA - masz objawy ciążowe :p :*
No ja miałam 20 września ostatnią @ .. ale ciąża na pewno jest młodsza i wczoraj powiedzieli że 4,5 tygodnia wg USG więc nie wiem jak będą liczyć, dowiem się więcej przy następnej wizycie ale że owulka mi się przesunęła to pewnie nie będzie od ostatniej @ :] A jak ciocia powiedziała że będę miała kilka terminów porodów to śmiać mi się chciało :D No ja to miałam mega zakręcony i tyle stresu, tyle testów ehhh .. Ale ciągle czułam, zresztą mój mąż też że to ciążą :)) i nawet jak odebraliśmy wyniki bety to nie wierzyliśmy.
Co do śluzu to mam dosyć sporo go na wkładce, jak wcześniej napisałam aż mam czasami strach w oczach :| Co do temp to też mierzę sobie codziennie rano i waha się od 36,9 do 37,3 więc nasze tempki są poprawne :)
Ja to muszę zmienić tryb życia, ogólnie jem niezdrowo i nieregularnie - już nie mówiąc że mało warzyw i owoców. Teraz moje życie musi się zmienić. Ale jestem szczęśliwa i to bardzo :)) I tak jak Karwiczki kiedyś mi napisała, wszystko idzie na drugi plan - najważniejsze jest maleństwo!

Ciężaróweczki moje - jakiej grubości macie endometrium? Mi lekarze wczoraj powiedzieli że oczywiście macica ciążowa i że endometrium 17mm. Czytałam w necie że podobno prawidłowe ale wiecie, wole się upewnić :>

Natkusia nie mam pojęcia bo TEN PAJAC NIC NIE POWIEDZIAŁ !!! Wiesz jaka byłam zawiedziona? Koleżanka w tym samym czasie co ja tzn w tym samym wieku ciaży była i jej wymierzył pęcherzyk i nawet termin porodu :szok: wszystko jej powiedział a ja nic................mój lekarz jeszcze nie traktuje tego jako ciazy....Oby ten drugi do którego chce chodzić okazał się lojalniejszy i mądrzejszy...nie mogę się doczekać tej wizyty...
Widzę tylko na USG jak mam tyłozgięcie macicy :) Natkusia, ale czuliście :) Tak się cieszę tylko boję się zapeszać cokolwiek :) Ale świetnie będziemy mogły o wszystkim dyskutować na tym samym etapie, ciekawe czy dołączysz do lipcówek - pewnie tak:)
Moje zdjęcie MNIEJ WIĘCEJ tak wygląda tylko mój pęcherzyk jest dłuższy ale węższy ale nie mam go w przybliżeniu tylko takie normalne zdjęcie ani wymierzonego nic Brzuszek.Net

Hej Dziewczyny
nie martwcie się śluzem w ciazy jest go baaardzo duuuużo ;)))) ja naprzykład cały czas czuje sie jakbym popusciła siusiu pani doktor mi mówiła ze to normalne. Jesli chodzi o zaparcia to Dziewczyny ja miałam takie że mnie cały czas bolał brzuch i miałam gazy takie że aż wstyd ale to również minie jak wszytko inne mi już mija normalnie sie moge wypróżnic przynajmniej raz dziennie a tak to 3-4 dni i nic zero brzuch był wzdęty i obolały dlatego nie obżerajcie sie na chama tylko często w małych ilosciach i duuuuuuzoooooo owoców mój jadłospis owoce zdominowały oczywiście jem inne rzeczy ale czasami jak patrzę na obiad to wybieram owoce wiadomo ze nie zawsze sie ma ochote na to co akórat jest a w ciaży jest masakra ja naprzykład zrobiłam się taka wybredna ze juz wszyscy sie denerwują bo wiadomo tanio w dzisiejszych czasach nie ma a ja sama rarytasy bym jadła i słodycze ale nie wszystkie tylko z wybranych firm bo ubzdurałam sobie ze kinder to dobra firma i dzieciom to kupuja rodzice wiec napewno mi nie zaszkodzi hehehe ;))))) zanim zaszłam w ciaże moja waga wynosiła 49kg na dzień dzisiejszy jest to 53 kg ;))))

Aniu jesli chodzi o luteinę czy duphaston który ja muszę brac martwisz sie czy ty też nie powinnas otóz nie nie powinnaś ponieważ lekarz by ci odrazu powiedział ja muszę brac duphaston ponieważ miałam plamienia nie moge sie tez przytulac i aktualnie jestem na L4 od 6 października. Duphaston i Luteina to progesteron który pozwala mojemu i Natkusi dziecku sie odpowiednio rozwijac mojemu ponieważ plamiłam a Natkusi bo jej pecherzyk jest malutki ma 1mm to baaardzo wczesna ciaża,,, Dlatego Kochana wyluzuj sie i nie denerwuj bo to nie jest dobre wiem po sobie z własnego doswiadczenie :*:*:*:*:*

Agagu kochana jesteś :* Wiesz co to Ty przytyłaś tylko 4 kg a jesteś w 10 tygodniu a ja już mam 2 kg więcej a jestem na początku 6 tygodnia haha :) aLe to przez te zaparcia na pewno bo jak tylko się wypróżnie to wiadomo waga idzie w dół. Staram sie jeśc często, zawsze tak jadłam 4-5 posiłków, dużo owoców warzyw, ale mam takie napady jak np. dziś, że zrobię na kolację bagietkę i pomidorka zapiekanego z mozzarelą. Wiadomo bagietka do zdrowych nie należy. My np nie jemy ziemniaków i sosów itd a raczej ryż kasze makarony razowe, ale na jutro mam ochotę na typowy obiad z ziemniakami sosem i kotletami z drobiu i taki zrobie !!! Ale przyznam w spodnie nr 36 jakie mam to już mi ciężko wejść...będe musiała kupić rajstopy albo jakieś leginsy :) I pewnie najlepiej żeby już nie uciskały na brzuch :) Ale nie kupię jeszcze przecież ciążowych. a jadę do domu w przyszłym tygodniu i boję się, ze zauważą a nie chce im mówić o ciaży bo chce dopiero na Święta zrobić prezent (jeszcze rodzicom nie mówiliśmy), ale jak zauważą to znajdę wymówkę;)
Co do zaparć to okropne uczucie, boli brzuch, boję się że tak powsiem przeć a mam wrażenie, ze mi się chce a nie moge...nigdy tego nie miałam :) Kupiłam śliwki i spórbuje ze śliwkami i kupię simię lnianie, a tak to trzeba pocierpieć i może przejdzie jak się wszystko unormuje:) Muszę się też więcej ruszać bo ogólnie aktywna zawsze byłam a teraz się boję i raczej nie ruszam się z domu. Ale jak tylko idę z psem na godzinny spacer to od razu mi lepiej. Jak tylko lekarz powie, że mogę chodzić na basen i ćwiczyć to od razu się za to zabiorę delikatnie. Ty ćwiczysz cosik?
Już czytałam o luteinie więc się zorientowałam po co ją bierzecie , ale dziękuje za doedukowanie :) ja póki co kwasik foliowy no i czasem magnez bo mi drga brew i łydka w nocy:)

Aniu ja tylko w leginsach bo spodnie to już wszystkie ledwo zapinam i strasznie mnie cisną w brzuchol ;)))). Przed ciaza jeździłam konno i na rowerze i pływałam ale teraz nie moge bo ja plamiłam w pracy i lekarz zabronił nie moge sie nawet przytulac z moim A. zaraz zrobię sobie zdjecie brzuchola to spróbuję je tutaj wam wkleic. temperaturką również sie nie przejmuj ja mam codziennie 37,6 i tak bedzie do końca ciazy ,,,

reklama
Agagu daj zdjęcie brzuszka:) Widać już cosik? Ja też bym chciała wklejać zdjęcia ale mam zepsute wejście na aparat cholinder;/ Temperaturę to ja mam akurat niską bo pod pachą 37.3 a w pochwie 37.1

Do góry