reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Agagu ja byłam wkurzona do takiego stopnia że myślałam że go do teściów wyrzucę albo ja przeprowadzę się do mamy :| to było straszne i G. miał mnie już serdecznie dosyć .. ale zauważyłam że jak się denerwuję to bardziej podbrzusze mnie boli i jak się zaczynam denerwować to sobie powtarzam "nie denerwuj się" oddycham głęboko i przechodzi ;) no i mój teraz będzie na delegację jeździć więc nie będziemy mięli się kiedy kłócić :]
I to był też moment że już wiedzieliśmy że jestem w ciąży bo NIGDY taka nie byłam. I jednego wieczoru zjadłam sobie trochę nutelli, puszkę śledzi, pistacje i chałwe. I mój nie mógł patrzeć jak to jem a ja nawet nie myślałam że to taki mix, miałam po prostu ochote :]

reklama
hej wszystkim :)

Natkusiu ja juz od dawna nie mam mdlosci,takze teraz moge sie rozkoszowac ciaza,lekarz mowil,ze juz tez raczej nie wroca :) energia mi powraca,mam zamiar dzis chate doprowadzic do blysku i skorzystac z super pogody i pomyc okna i firanki :)
Juz teraz mamy tu 17stopni!

A co do sprzatania to kupilam dzis mak na makowca bo mam ochote,zostawilam zakupy na podlodze i poszlam na krotko pranie wywiesic.Wracam a tam CALA!!!!!!!!!podloga w maku!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:Moje ciekawskie koty rozdrapaly wlasnie ten mak i porozturlaly go po calym pokoju!!oj i nie bedzie makowca :(

Aniu a ty sie tak nie denerwuj bo to naprawde nie jest teraz ani dla ciebie ani dla dziecka dobre!Ja tez nie mialam objawow,dopiero pojawily sie w 8 i 9 tygodniu,teraz tez oprocz wielkich i nabrzmialych piersi nic nie mam.Takze spokojna glowa,wszystko jest dobrze i u Ciebie :)

Ja dzis wieczorkiem dopiero zagladne,takze zycze Wam milej soboty i do pozniej :)

buziaczki!!!

Karwiczki dziękuje, ale to jest i będzie silniejsze:)

Natkusia
nie biorę nic oprócz luteiny, a powinnam? Tamten lekarz mi nic nie powiedział o niczym nie uświadomił. A następna wizyta za dwa tygodnie???

Aniu ja też biorę luteinę i kwas foliowy i nic innego lekarz mi nie kazał. No mi jeszcze nadal kazał brać Bromergon (co stosuje na obniżenie prolaktyny), powiedział że stopniowo będziemy go odstawiać - podobno jak szybko od razu się odstawi to może dojść do poronienia. A tak to nic, na razie żadnych witamin, powiedział żeby jeść dużo owoców i warzyw.
Aneczko nic nie czujesz bo bierzesz Luteinę i ból jajników czy podbrzusza przechodzi. Mnie codziennie bolał a dzisiaj na razie nic. Za to od rana jest mi niedobrze.. :/ I uwierz, nie masz czego zazdrościć.. Jak mi niedobrze albo coś mnie zaboli to mam strach czy wszystko jest ok. Więc wolałabym przechodzić to bezobjawowo jak Ty.. A zdjęcie USG masz po ostatniej wizycie?

Karwiczki!! Ale Ty pracowita jesteś :> Ja też od tygodnia miałam plan umyć dzisiaj okna ale ciocia-położna dała mi zalecenia że mam się nie przemęczać itd więc zrezygnowałam z tego.. Pomału sobie chodzę i sprzątam :)
A dzisiaj mam takiego smaka na lasagne że masakra, dzisiaj zrobię na przyjazd męża :) a to wszystko przez niego bo rzucił to hasło :D

NATKUSIA pomyliłam się nie biorę nic oprócz kwasu foliowego... a powinnam brać luteinę? w czym ona pomaga? teraz mnie nastraszyłaś:) Ja naprawdę nie mam żadnych objawów...

Natkusia mam zdjęcie i widać duży pęcherzyk , ale nic poza tym nie wiem. Nie zmierzył go ani nic w tym stylu...chciałam wkleić Wam i test i zdjęcie z usg ale skaner nam nie działa;/

Ostatnia edycja:
Kochana nie każda musi brać luteinę!!! Luteinę biora kobiety które np plamią. Luteina pomaga fasolce zagnieździć się i ogólnie pomaga bo to progesteron, ja dostałam na moje bóle żeby nic złego się nie stało :) Ale NIE KAŻDA MUSI GO BRAĆ!!!
Aneczko beta wzrasta prawidłowo, pęcherzyk jest tak wiec NIE STRESUJ się bo to Ci nie pomoże a może maleństwu zaszkodzić! Wszystko jest dobrze! Niektóre kobiety przechodzą ciąże bezobjawowo.. Więc głowa do góry!! :*:*

Ja mykam do klenta i na zakupy będę za jakiś czas :*

Hej dziewczynki, powiem że z tymi objawami to nigdy nam nie dogodzisz, bolały mnie piersi to marudziłam, bo nie mogłam się nawet przytulić lub spać w ulubionej pozycji na brzuszku, bolało mnie podbrzusze, to strach o fasolkę, kość ogonowa, to też że pewnie jest coś nie tak, bo nigdzie nie piszą że powinno boleć, jak jednego dnia się obudziłam i nic mnie nie bolało to panika, że objawy zniknęły więc do szpitala pojechałam. Teraz trochę się boję bo twardnieje brzuszek, (u mnie za często więc dużo leżę), ale po 20 tygodniu może twardnieć nawet do 4 razy na godzinę, a o tym nikt nie uprzedził.
Jak dzidzia śpi to marudzę że się nie rusza a jak czasami się wierci lub dostanę po żebrach, to pobąkuję że boli.
Musimy być dzielne, dla naszych Maluszków, bez względu na to czy są mdłości, zaparcia, ból piersi, krzyża, boków, czy wręcz przeciwnie, nie martwić się że tego nie ma. Nie ma dwóch takich samych ciąż ani dwóch takich samych dzieciaczków. Dbajmy o siebie, jedzmy zdrowo i dużo śpijmy, na zapas, bo to ostatnie takie chwile :)
POWODZENIA

galwaygirl święta racja! A nasze babskie rozumy i tak swoje ;) tym bardziej jak jest pierwsza ciąża to nie wiemy czego się spodziewać - są objawy to mamy strach a nie ma objawów to zastanawiamy się czy jest ok :|
I nie dogodzisz.. każda ciąża jest inna i musimy spokojnie przetrzymać, tym bardziej że stres nie pomoże naszym maleństwom.

Aniu robiłaś może teraz test owulkowy w ciąży z ciekawości? Ja dzisiaj zrobiłam i aż się "przeraziłam", druga kreska jest aż fioletowa i 2 albo nawet 3 razy intensywniejsza niż kontrolna :|
Aneczko poczekaj w spokoju do następnej wizyty u lekarza to dowiesz się więcej. Ja byłam w szpitalu i to z ciocią po znajomości to wytłumaczyli mniej więcej obliczyli itd. A a USG to moje przyszłe maleństwo z którego zrobi się pęcherzyk ma 1mm - aż dziwne że z takiego czegoś powstanie dzidziuś :D

GALWAYGIRL wiesz co święta racja :) Teraz oczywiści napiszę, że wolałabym żeby mnie coś bolało, poważnie. Jak mnie tydzień temu bolały piersi to się cieszyłam , że bolą - bo czuję , że jestem w ciaży. Teraz jak wszystko jak ręką odjał to chce żeby jakikolwiek objaw się pojawił...martwie się i nic tego nie zaspokoi do póki nie pójde znowu do lekarza...po prostu :) Czytałam, że niektóry kobiety nie wiedzą,że są w ciaży, inne też nie mają objawów, to mnie jakoś nie uspokaja :)

NATKUSIA
zrobię test owulacyjny z ciekawości i zdam relacje:)

reklama
OK :) jak ja lubię doświadczenia :D
Ja zaraz wyśle Ci swój żebyś mogła porównać :]

Już wysłałam, jest w załączniku.
Ta ciemniejsza to właśnie kontrolna.. Ona na żywo jest aż bordowa. Nawet jak miałam owulacje to nie wychodziła mi taka ciemna jak teraz w ciąży i nie było aż takiej różnicy, tzn była ale na odwrót czyli testowa jaśniejsza od kontrolnej..
Jednak to prawda, testy owulkowe wykrywają :]

Załączniki

• Zdjęcie0039.jpg
    Zdjęcie0039.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
Do góry