reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

reklama
Też mam taką nadzieje, ale myślę o niej mocno !!!!

Nie pije ziółek ani nic takiego. Jedyne co to meliske i herbatki owocowe jakieś bo słyszałam, ze nawet nie wolno zielonej ;) Wzięłam dziś magnez bo mi łydka drga w nocy od kilku dni mam nadzieje, zę nie zaszkodzi fasolce:)Orpócz tego kwas foliowy i nic więcej. Dziś kupie kefirek to może pomoże:)

Cześć dziewczyny! ..
Dzisiaj przeżyłam totalny koszmar ale już wszystko jest ok ufff :] Opowiem wszystko od początku.
Lekarz mój bada i szuka pęcherzyka ciążowego i nic.. natomiast znalazł coś w jajowodzie i nie był pewny co to jest a było podobne do pęcherzyka, a macica wyglądała mu na wczesną ciąże. Dostałam od niego skierowanie i na szybko do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej.. Przy mnie dzwonił do lekarzy ze szpitala i niby będą czekać.. Kazał mi się od razu spakować i przygotować na szpital, nie mogłam jeść ani pić w razie potwierdzenie ciąży pozamacicznej to od razu operacja.. Możecie sobie wyobrazić co czułam.. Do szpitala pojechała ze mną mama i ciocią która jest położną w tym szpitalu więc znajomości. Przyjęło mnie dwóch lekarzy i od razu na USG.. Teraz już lepsze wiadomości :) Nie stwierdzono ciąży pozamacicznej!!!!! :) uffff było to ciało żółtko czy coś.. przepadali mnie na wszystkie strony. Macica całe wnętrze wskazuję na wczesną ciąże i wszystko po ich obliczeniach wygląda na ciąże ok 4 tyg (18 dni po zapłodnieniu). W szpitalu mają nowe dokładne usg i nie znaleźli pęcherzyka ale znaleźli "coś" z podwójnym pierścieniem i to "coś" zaraz zamieni się w pęcherzyk ciążowy :))))) stwierdzili ok 4-4,5 tydzień ciąży :] Ciąża jest późniejsza ponieważ owulka musiała mi się ładnie przesunąć. No i panowie nieoficjalnie pogratulowali :) Wróciłam od szpitala do mojego lekarza i on nie był nawet w stanie tego pierścienia zobaczyć na swoim usg bo przyszły pęcherzyk ma 1 mm.. w każdym bądź razie 12.11 idę na kolejne USG bo stwierdzili że będzie już widać pęcherzyk a teraz mam brać kwas foliowy i codziennie luteinę, odpoczywać i nie stresować się. I od lekarzy dostałam pierwsze zdjęcie USG na którym widać to "coś" :))) Ajjj
Oficjalne gratulacje będą jak będzie widać już pęcherzyk czyli 12 listopada :]
Powiem Wam że nawet nie mam sił się cieszyć.. eh

Dzisiaj robiłam rano też teścior (w zał) i jak widzicie kreska ciemnieje więc już chyba nie mam wątpliwości ale czekam na 12..

Załączniki

• Zdjęcie0037.jpg
    Zdjęcie0037.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 55
Aaaa !!! Natkusia to baaardzo dobre wieści !!!! zobacz moje testy jak wyglądały dodałam zdjecia zebyś mogła sobie porównac moje były takie same !!!! Dziewczyno tak się cieszę ze sie popłakałam hehehe ;P;P;P normalka albo sie śmieje albo płacze :):):):):):):):):)

Tak widziałam :) i dzisiejszy test jest podobny :] Lekarze powiedzieli że beta mogła być za wcześnie dlatego nie wyszła.. Matko ile ja przeszłam w tym cyklu nie wspomnąć o dzisiejszym dniu.. Ciągle patrzę na to zdjęcie USG i nie umiem uwierzyć :D

Natkusiu oczywiscie 12.11 będę czeka na wieści od Ciebie ;)))) i będę trzyma kciuki żeby pęcherzyk urósł :):):):) Oczywiście Kochana niczym się nie stresuj i nie denerwuj uważaj na siebie i nie przemeczaj się !!!

Dziękuje Agagu :* tak lekarze powiedzieli że dbać o siebie teraz, nie przemęczać się i nie dźwigać itd..

Wysyłam LINK do zdjęcia USG. To co jest w środku czerwonego obwodu to moje przyszłe maleństwo :)
Lekarze powiedzieli że z "tego" powstanie za niedługo pęcherzyk ciążowy.

LINK: http://zapodaj.net/44851277fc7a.jpg.html

Dziękuję kochana :) :*
a Ty jak się teraz czujesz?
Ale kurcze się obawiam wszystkiego, ale chyba to normalne.. Jeszcze mój mąż jest na delegacji i non stop siedzimy na telefonie, ale na szczęście jutro wraca i będę mogła się do niego przytulić mocno.

Chciałam mamie powiedzieć w jakiś inny sposób i trochę później (bo ona zawsze się martwi) i żałuję że musiała dowiedzieć się w taki sposób eh .. przy następnym się poprawie :D

W ogóle co jest z Karwiczki? Wpadła na chwile i znowu jej nie ma kurcze..

reklama
Natkusia, strasznie się cieszę, choć stresu nie zazdroszczę.
Agagu na zaparcia zamiast herbatek polecam siemię lniane w ziarenkach lub mielone, bezpieczny i zdrowy dla Was obojga. 1,5 łyżeczki zalewam gorącą wodą i piję przed śniadaniem. Po tygodniu zaczęło działać :)

Do góry