reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Tylko tu w mamaginekolog.pl wyczytalam, że nie ma gornej granicy, na innych stronach powiela się inf że max 15mm.

Myślę, że normą jest max 15mm, wyjątkiem jest grubsze max do 20mm w przypadku kobiet mających obfite @ ... ja tak to rozumiem, ale zeby to potwierdzić należałoby studiować medycynę lub popytać ginekologow.

Tylko tu w mamaginekolog.pl wyczytalam, że nie ma gornej granicy, na innych stronach powiela się inf że max 15mm.

Myślę, że normą jest max 15mm, wyjątkiem jest grubsze max do 20mm w przypadku kobiet mających obfite @ ... ja tak to rozumiem, ale zeby to potwierdzić należałoby studiować medycynę lub popytać ginekologow.

Myślę, że są bardziej wiarygodne źródła niż gynecentrum i nawet mama ginekolog. Owszem standardem jest te 15 mm, ale po pierwsze pomiar o jeden mm w te czy w te nie ma żadnego znaczenia bo ciężko to uchwycić, a po drugie są źródła jednak dość wiarygodne mówiące o tych około 18

Myślę, że są bardziej wiarygodne źródła niż gynecentrum i nawet mama ginekolog. Owszem standardem jest te 15 mm, ale po pierwsze pomiar o jeden mm w te czy w te nie ma żadnego znaczenia bo ciężko to uchwycić, a po drugie są źródła jednak dość wiarygodne mówiące o tych około 18
Podrzuć chętnie poczytam. A przy okazji, macie jakieś źródło na tamat różnicy temperatur w cyklu w zależności od tego z którego jajnika jest?

Więc póki co wygląda to tak:

3 dzień cyklu:
progreston 0,21 ng/ml
estradiol 31 pg/ml
endometrium 3mm, brak pęcherzyków

11 dzień cyklu:
endometrium 8,2mm o bardzo ładnej budowie, pęcherzyk 14mm w prawym jajniku

12 dzień cyklu:
LH 6,68 mIU/ml
estradiol 157,00 pg/ml
progesteron 0,30 ng/ml

Zobacz załącznik 1447188

Czyli jesteśmy gdzieś w tym miejscu:

Zobacz załącznik 1447190

Generalnie czysto teoretycznie pęcherzyk jak dojrzeje i jest gotowy do pęknięcia to estradiol wynosi około 200.

13 dzień cyklu:
LH 19,87 mIU/ml
Estradiol 142,00 pg/ml
Progesteron 0,41 ng/ml

Screenshot_20220928-172117-203.png

Beginning Get Ready GIF by Joe Biden

Lekarz mi jeszcze nie odpisał na SMS ;-). Ale widać, że lecimy w pik ;-).

Podrzuć chętnie poczytam. A przy okazji, macie jakieś źródło na tamat różnicy temperatur w cyklu w zależności od tego z którego jajnika jest?

W Google scholar możesz znaleźć mnóstwo publikacji na różne tematy. Nie mam zapisanych wszystkich plików bo akurat czytam trochę inne rzeczy, ale polecam.
A co do tego z którego jajnika jest owu to nie sądzę by miało to odzwierciedlenie w temperaturach

reklama
Do góry