reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

O ile ten cykl będzie już normalny to polecam pójść koniecznie prywatnie na USG ok 20dc- wtedy będzie wiadomo czy do owulacji doszło. Piszę prywatnie ponieważ miałam kilkukrotnie taką sytuację, że czekałam na wizytę na NFZ miesiąc czy dwa więc przy okazji chciałam sprawdzić czy była owulacja a USG trwało 30 sekund po czym słyszałam "nie było" - była, sprawdzałam u drugiego. lub "jest pani przed owulacją"- a byłam kilka dni po bo nie sprawdził drugiego jajnika skoro na jednym był pęcherzyk 14mm. Oczywiście badanie progesteronu też nie zaszkodzi nie mniej jednak USG jest lepszym pomysłem.
Chce właśnie iść zbadać, teraz miałam na 26 ale no cykl się rozjechał 😂🙈.

reklama
Tez traktuje to jako pozytyw 3 testy z blada kreska w terminie miesiączki. Jutro rano planuje zrobić jeszcze jeden na potwierdzenie… narazie stres i radość bez nakręcania się choć nadal nie wierze…

Załączniki

• 9C9947ED-31CE-41FF-8140-2C478B2F563D.jpeg
    9C9947ED-31CE-41FF-8140-2C478B2F563D.jpeg
    69,6 KB · Wyświetleń: 99
A mi mam znów nadżerkę 😪, kiedyś już raz miałam wyrażana i mówi, o i jest ranka widzi pani bo krwawi, pytam się czy to nie przeszkadza przy staraniach, a on nie nie przejmować się tym, chyba, że w tej cytologii będzie źle 🤷‍♀️
Tak w temacie nadżerki :) jesteś pewna, że to nadżerka?

O ile ten cykl będzie już normalny to polecam pójść koniecznie prywatnie na USG ok 20dc- wtedy będzie wiadomo czy do owulacji doszło. Piszę prywatnie ponieważ miałam kilkukrotnie taką sytuację, że czekałam na wizytę na NFZ miesiąc czy dwa więc przy okazji chciałam sprawdzić czy była owulacja a USG trwało 30 sekund po czym słyszałam "nie było" - była, sprawdzałam u drugiego. lub "jest pani przed owulacją"- a byłam kilka dni po bo nie sprawdził drugiego jajnika skoro na jednym był pęcherzyk 14mm. Oczywiście badanie progesteronu też nie zaszkodzi nie mniej jednak USG jest lepszym pomysłem.
Matko z każdym komentarzem nt. monitoringu coraz bardziej się boje iść jutro do tego ginekologa 😶

Zaraz ja se od czytania zablokuje owulację i BONWOJAŻ 👋 🙃

Zaraz sobie poczytam. Raz już miałam i miałam wymrażaną, wypalanie mi powiedziano wtedy, że może pojawić się blizna, a blizna może powodować problem z zajściem, a wymrażanie działa regenerujaco. Mówiono mi, że może wrócić, ale tak w sumie zastanawiam się już teraz po tym jaka jest przepaś w informacjach u lekarzy, jakie są wasze doświadczenia.

Ostatnia edycja:
reklama

Przeczytałam i jestem ciekawa, w tamtym okresie co miałam wyrażaną to fakt, że borykałam się z stanami zapalnymi itd. Teraz w sumie jak nigdy od dłuższego czasu mam spokój 🙈.

Do góry