reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

A tak w ogóle to dziś rano pojechałam zrobić betę i czekam na wyniki. Może mi się spóźnia @ może nie, ale nie wytrzymam dłużej w takiej niepewności😱
Czekamy na wyniki razem z Tobą 💙
Ja wczoraj powiedziałam mężowi, że chyba nic z tego, mimo, że wcześniej miałam bardzo dobre przeczucia. Temperatura spadła do niecałych 36.6, a dziś odbiła znów do 37 🙈 oby to uczucie pełności po owulacji to jednak nie po kluskach kładzionych ani Milce 😅
Ale żałuję, że nie mierzę temperatury!!! Ale znając życie....zrobiłabym to źle 😃
Jak byłam jeszcze nastoletnia dziewicą i poszłam do Pani ginekolog ta mnie zbadała (boleśnie) i nastraszyła, że przy pierwszym stosunku będzie bolało i będzie krew, bo tak jest zbudowana błona. Tak mnie wystraszyła tym bólem, że chlopaka (obecnego meza) odstawiłam od siebie na dluuuuuuugi czas. Oczywiście jak przyszło co do czego to nic nie bolało ani nie było nawet plamki krwi. Ale w psychice zostało, że jakakolwiek ingerencja w te obszary może wiązać się z bólem... dlatego jak raz tu pisałyście o samobadaniu szyjki to nawet nie mogłam tego czytać 🤣

reklama
Mam bardzo intymne pytanie do dziewczyn, dla których ten cykl był szczęśliwy.. ;)
Jak często przed owu i w czasie były u Was seksy? :D
Cały czas zastanawiam się czy kluczem do sukcesu nie będzie tu czasem seks co 2-3 dni. No i czy podnosiłyście te nogi do góry? 😅🤦‍♀️🤦‍♀️
Może nie ten cykl, ale szczesliwy - 1 sex poznym wieczorem po piku, owu raczej następnego dnia rano (ten cykl nie byl monitorowany, ale 2 poprzednie tak i byl taki sam schemat), sexu 6 dni przed owu nie licze jako tego, z ktorego mogło sie udać, terminatory to ma tylko stary @olka11135 😁
A to leżenie z nogami u gory to raczej nie udowodniono, ze pomaga, mój gin troche się z tego śmiał, ale mówił że jak już zamierzam przyjąć po pozycje wspomagająca to przy tylozgieciu macicy, ktore mam lepiej polezec te 20 minut na brzuchu. Wiec to tak z przymrużeniem oka, ale przyznaje leżałam tak po 😉
Tylko u mnie to raczej wszystko grało, szybko udało sie zdiagnozować problem z jajowodami i udało sie w 1 cyklu po hsg 🙂

Powodzenia dziewczyny 😘

Może nie ten cykl, ale szczesliwy - 1 sex poznym wieczorem po piku, owu raczej następnego dnia rano (ten cykl nie byl monitorowany, ale 2 poprzednie tak i byl taki sam schemat), sexu 6 dni przed owu nie licze jako tego, z ktorego mogło sie udać, terminatory to ma tylko stary @olka11135 😁
A to leżenie z nogami u gory to raczej nie udowodniono, ze pomaga, mój gin troche się z tego śmiał, ale mówił że jak już zamierzam przyjąć po pozycje wspomagająca to przy tylozgieciu macicy, ktore mam lepiej polezec te 20 minut na brzuchu. Wiec to tak z przymrużeniem oka, ale przyznaje leżałam tak po 😉
Tylko u mnie to raczej wszystko grało, szybko udało sie zdiagnozować problem z jajowodami i udało sie w 1 cyklu po hsg 🙂

Powodzenia dziewczyny 😘
tez mam tylozgiecie macicy wiec w październiku będę leżeć na brzuszku😅😅😈

Powodzenia dziewczyny 😘

Też mam tyłozgięcie i w październiku leżę i śpię tylko na brzuchu!!! 🙂🙂🙂

reklama
Do góry