reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
A mocno krwiawisz? Może to jakieś plamienie okoloowulacujne czy cos. Twoje cykle ile trwają ze taki wybryk?
Na początku myślałam, że to plamienie, ale potem się rozruszało i było jak w okresie, może tak naprawdę ciutke mniej niż poprzednie, ale to też akurat okres jeden też mocniejszy a drugi ciutke słabszy 🤷‍♀️. Moje cykle ostatnie 34,29,32,26, a teraz 10🙈

U mnie covid przechodził bardzo łagodnie, więc wspomagałam się tylko wit C i D i kroplami do nosa.
Ale polecam też stosowanie kropli z Propolisu - działa mega, a jest niedoceniany!

Bardzo mnie dziwi czytając tu posty, że tak wiele z Was faszeruje się tymi śmieciami typu Teraflu, Gripex itp. Z jednej strony dbacie o to, żeby się dobrze odżywiać, bierzecie witaminy i inne wspomagacze płodności, a z drugiej strony ją zabijacie tak lekkomyślnie.
Te preparaty to nie cukierki, a często mają skutki uboczne. Już nawet zwykłe leki przeciwbólowe, które są stosowane doraźnie mają negatywny wpływ np na nasienie. Pewnie na nasze komórki jajowe również.
A chociażby dlatego, że wiele z nas chodzi do pracy i musi dość szybko dojść do siebie, a takie witaminki czy np. leczenie zapalenia pęcherza sokiem z żurawiny nie na każdego zadziała 🙃

A widzisz... U nas to lekarze przepisują, nawet dzieciom w tych wersjach baby czy kids 🤷‍♀️
No u mnie jak się pojawiło w domu Neosine to niektórym domownikom udaje się uniknąć zarażenia się w pełni od innych 😝 Zanim pojawiła się w naszym domu, to ja ktoś złapał katar i kaszel to szło na wszystkich, a od kiedy jest Neosine, to zaczynając brać przy zaczynającym się katarze, czy bólu gardła (jak ktoś inny w domu jest już z zaawansowanym przeziębieniem) to udaje się uniknąć głębokiego przeziebienia

Na początku myślałam, że to plamienie, ale potem się rozruszało i było jak w okresie, może tak naprawdę ciutke mniej niż poprzednie, ale to też akurat okres jeden też mocniejszy a drugi ciutke słabszy 🤷‍♀️. Moje cykle ostatnie 34,29,32,26, a teraz 10🙈
A jak z hormonami? Może jakiś większy stres choroba lub wysiłek fizyczny?

reklama
No u mnie jak się pojawiło w domu Neosine to niektórym domownikom udaje się uniknąć zarażenia się w pełni od innych 😝 Zanim pojawiła się w naszym domu, to ja ktoś złapał katar i kaszel to szło na wszystkich, a od kiedy jest Neosine, to zaczynając brać przy zaczynającym się katarze, czy bólu gardła (jak ktoś inny w domu jest już z zaawansowanym przeziębieniem) to udaje się uniknąć głębokiego przeziebienia
No ja ten lek spotkałam pierwszy raz w swoim życiu właśnie przy covidzie

Do góry