reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was pije zielona herbatkę? Ja uwielbiam. Wczoraj kupiłam jakaś liściasta z jaśminem. Otworzyłam mmmm cudowny zapach... zalalam woda a tu smród jak nawóz do kwiatków ...mąż się ze mnie nabija że on czuję zapach ziół ewentualnie pokrzyw.... No i nie wiem czy to pokrzywy w tym pudle są 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ czy mi odbiło całkiem 😔😔😔😔
Boje się to pić 🤣🤣🤣🤣
Czy Jasmin może w herbacie tak śmierdzieć? 🙄🙄🙄
Ja piłam i dla mnie normalnie 🤷‍♀️ ale ja uwielbiam ziołowe herbaty i może już się przyzwyczaiłam 🤷‍♀️

Tak, te nagrania są dramatyczne. Ale to tez trochę uświadamia z czym mamy do czynienia, ja w tej chwili akurat nie biorę nic ale był czas kiedy brałam około 16 tabletek dziennie i jakoś nie zastanawiałam się nad konsekwencjami. Lekarz kazał to brałam i tyle, cel uświęca środki 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Ja bedac w ciazy chodziłam jednocześnie do dwóch lekarzy na nfz i prywatnie. Ale.zanim trafilam do lekarza prywatnie to hit. Najpierw ten na nfz przepisał mi duphaston bo stwierdzil ze mam szyjkę rozwierają i groził mi szpitalem. Brałam przez 2 tygodnie I trafilam znowu do niego to ten do mnie ze da mi kolejny raz duphaston i ja do niego "ile będę brała?" a on "tyle ile będzie trzeba, chyba kochasz swoje nienarodzone dziecko?" a ja nic nie skomentowałam, ale zaprzestałam brania duphastonu i od tej wizyty do tej prywatnej trwała 4 dni. Pierwszy raz poszłam prywatnie i co się okazało? Ze szyjka cała, zamknieta, piękna! I ze duphaston wcale nie był potrzebny. 🙄 A co najlepsze się okazało? Ze od listopada mialam infekcje. Ból podbrzucha, który zglaszalam nie był normalny a był z winy infekcji. No myslalam, że zatłukę tego lekarza.... Przez to urodziłam syna z infekcją na sercu. ☹ Mówią, że infekcja w ciazy nie grozi dziecku, a jednak nie do końca prawda. Jak on sie urodził to ja się obwiniałam że tak późno do lekarza prywatnego poszłam.

Ja dziś idę do innego ginekolog i zobaczymy co powie o moim cudnym cyklu 10 dniowym 🤷‍♀️, bosze okres 7 dni 2 dni bez i znów okres, chodzę jak bomba cykająca 😂. Dziś już na szczęście 6 dzień więc już praktycznie 1 plamka się pojawiła i nic więcej, więc będzie mógł mnie przebadać i dopytam go kiedy ten progesteron w takim razie zbadać co mam zalecony od endokrynologa. Jutro usg tarczycy mam, więc też ciekawa jestem jak wyjdzie i resztę jeszcze badań tarczycowych mam do zrobienia, ale to już będę za jednym razem z progesteronem badać.

Ja dziś idę do innego ginekolog i zobaczymy co powie o moim cudnym cyklu 10 dniowym 🤷‍♀️, bosze okres 7 dni 2 dni bez i znów okres, chodzę jak bomba cykająca 😂. Dziś już na szczęście 6 dzień więc już praktycznie 1 plamka się pojawiła i nic więcej, więc będzie mógł mnie przebadać i dopytam go kiedy ten progesteron w takim razie zbadać co mam zalecony od endokrynologa. Jutro usg tarczycy mam, więc też ciekawa jestem jak wyjdzie i resztę jeszcze badań tarczycowych mam do zrobienia, ale to już będę za jednym razem z progesteronem badać.
A mocno krwiawisz? Może to jakieś plamienie okoloowulacujne czy cos. Twoje cykle ile trwają ze taki wybryk?

Ujrzałam pierwsze dwie kreski !! Na covid test 😁 także bardzo źle się czuję, ale o pracy nie ma mowy. Głowa ciągle boli, pocę się niemiłosiernie, gorączka, dreszcze, katar, kaszel 😮‍💨
Pomogło Wam coś wyjść z tego dość szybko?
U mnie neosine pomogło, choć nie miałam dramatycznego przebiegu i cały czas klikałam w kąkuter. I termofor na stópki ;)

Ujrzałam pierwsze dwie kreski !! Na covid test 😁 także bardzo źle się czuję, ale o pracy nie ma mowy. Głowa ciągle boli, pocę się niemiłosiernie, gorączka, dreszcze, katar, kaszel 😮‍💨
Pomogło Wam coś wyjść z tego dość szybko?
U mnie covid przechodził bardzo łagodnie, więc wspomagałam się tylko wit C i D i kroplami do nosa.
Ale polecam też stosowanie kropli z Propolisu - działa mega, a jest niedoceniany!

Bardzo mnie dziwi czytając tu posty, że tak wiele z Was faszeruje się tymi śmieciami typu Teraflu, Gripex itp. Z jednej strony dbacie o to, żeby się dobrze odżywiać, bierzecie witaminy i inne wspomagacze płodności, a z drugiej strony ją zabijacie tak lekkomyślnie.
Te preparaty to nie cukierki, a często mają skutki uboczne. Już nawet zwykłe leki przeciwbólowe, które są stosowane doraźnie mają negatywny wpływ np na nasienie. Pewnie na nasze komórki jajowe również.

reklama
Do góry