reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Ja mam fajną teściową, grzeczną, nie wpierdala się ale... Z uwagi, że jest panikarą a siostry mojego męża to naczelne plotkary to sprzedaliśmy im bajkę, że jestem w szpitalu bo muszą mi dobrać leki na tarczycę itp.. Bo zanim wyszłabym ze szpitala to byłabym już uśmiercona w mieście, bezpłodna i niepełnosprawna🤣 a teściowa nakurwiałaby telefonami 348 razy dziennie 🤯 Nie mówiąc już że nawet nie wiedzą w jaki sposób staramy się o dziecko tzn stymulacja bo by chyba je wyjebalo z kierpców 🤣 wiecie takie stare wiejskie podejście "kiedyś się zachodziło w ciążę normalnie i każdy ma po 3 zdrowych dzieci to i Wam się uda" blaaaa blaaaa blaaaaaaaaa🤮
My mamy deal, że nie powiemy żadnym rodzicom jak dojdzie do inseminacji albo in vitro, bo moi rodzice w ogóle nie widzą potrzeby takich zabiegów, a małżowi rodzice są właśnie trybem panikarzy :D Po co dolewać oliwy do ognia...

reklama
Ja mam delikatny brązowy śluz wczoraj i dzisiaj, ale podobnie miałam przy bezowulacyjnym cyklu przed okresem. Ale jest cichutki głosik, że może implantacyjne, bo jakieś 10-11 dpo :p Wiem, wiem...
Tez dzisiaj rano mialam wlasnie delikatnie plamienie, zauważyłam na papierze. Test negatywny, popoludniu jade na imprezę firmowa i sie bije z myślami pic czy nie pic alko

My mamy deal, że nie powiemy żadnym rodzicom jak dojdzie do inseminacji albo in vitro, bo moi rodzice w ogóle nie widzą potrzeby takich zabiegów, a małżowi rodzice są właśnie trybem panikarzy :D Po co dolewać oliwy do ognia...
I bardzo dobrze.. My też jak się uda to powiem dopiero w 3 miesiącu.. Jak będę pewna, że ta ciąża jest, w macicy, bije serce, i się dobrze rozwija

I bardzo dobrze.. My też jak się uda to powiem dopiero w 3 miesiącu.. Jak będę pewna, że ta ciąża jest, w macicy, bije serce, i się dobrze rozwija
Ja tak długo nie wytrzymam, bo moja mama-szpieg się na bank skapuje :p Ale poczekam chociaż do potwierdzenia przez ginekologa, że siedzi dobrze i rośnie.

ja w kolejnym cyklu muszę iść w drugim dniu cyklu, żeby zobaczyć, czy mam nadal torbiel, żebym niepotrzebnie nie pompowala jej aromekiem. Czy w 2 dc ta torbiel już zniknie? Wie ktoś coś?
Czysto teoretycznie zwykle się wchłania w czasie miesiączki. Czasem u niektórych potrzebne są 2-3 cykle.

Ale skoro masz przyjść w 2 dniu cyklu to lekarz pewnie zakłada, że się wchłonie i chce go potwierdzić :-).

reklama
Do góry