reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Nigdy w ciąży nie bylam, nie poroniłam więc chyba ten zespół odpada?
Ten zespół nie tylko wychodzi w ciąży, tzn. niektóre dziewczyny mają go tylko w ciąży i wtedy dochodzi do poronień. Ogólnie można na to cierpieć nie będąc w ciąży.

To skomplikowane. Lekarze zalecają Acard profilaktycznie i czasem bez sensu.

W ogóle masz problem z krzepliwością krwi? Badałaś kiedyś INR i APTT?

Ten zespół nie tylko wychodzi w ciąży, tzn. niektóre dziewczyny mają go tylko w ciąży i wtedy dochodzi do poronień. Ogólnie można na to cierpieć nie będąc w ciąży.

To skomplikowane. Lekarze zalecają Acard profilaktycznie i czasem bez sensu.

W ogóle masz problem z krzepliwością krwi? Badałaś kiedyś INR i APTT?
Nie mam problemu z krzepliwościa. Musiala bym poszukac w badaniach ale naprawdę wątpię ze mialam to badane bo nie mialam powodu.

Podczytywałam cię jednak miałam 2 miesiące nie myślenia o staraniach i pewnie nie doczytałam jak twoje leczenie u Paśnik ? Ja niestety nie dostałam się do niego 😕
Miałam leczenie immunosupresyjne w czerwcu przez 21 dni encorton i equoral. Od owu mam brać acard a 4 dni po owu accofil co 3 dni. Potem jeszcze od pozytywnego testu encorton. I tak do 12 tyg. Ale póki co nic z tego. Beta nie drgnęła 🤷‍♀️

Nigdy w ciąży nie bylam, nie poroniłam więc chyba ten zespół odpada?

Hej ja acard też dostałam w tym miesiącu, ja mam zawyżone płytki krwi i lekarz mówił że mogę przez to poronić bo organizm usuwa zarodek myśląc że to "pasożyt" nie wiem dokładnie jak on to opisał. W każdym bądź razie ma pomóc w zagnieżdżeniu zarodka

Mam pytanie do dziewczyn, które są lub były na stymulacji cyklu letrozolem (może któraś wie? 🙏🏻). Miałyście przez to dłuższą miesiączkę niż zwykle? Nie wiem czy to przez te tabletki, ale krwawię już 8 dzień.. Fakt faktem skąpo..choć inaczej niż zawsze i zwykle mam tak regularne cykle oraz krwawienie..takie max 6-7 dni 👀. Odstawiłam wczoraj tabletki, które brałam 5 dni.
Wręcz przeciwnie. Gdy zaczynałam brać Aromek w trzecim dniu cyklu to mi okres znikał.

reklama
Do góry