reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Nie wiem, jak wtedy u mnie z temp. wyglądało, jak i z owu w tym czasie, bo wtedy się tym tak aż nie kierowałam, po prostu żyłam😄 Ten cykl jest pierwszy raz z temp. i zobaczy się, jak jutro temp. będzie wyglądać. Testy też wskazują na 10 - 11dc pik. Więc tym razem owu, tak jak na wykresie, a po prostu już u mnie szykuje się powoli do okresu...
ale brzuch boli tak samo we wczesnej ciąży więc to nie wyznacznik 😅 Trzeba cierpliwie czekać, bo jest zwyczajnie za wcześnie i na okres i na ciążę 😝

ale brzuch boli tak samo we wczesnej ciąży więc to nie wyznacznik 😅 Trzeba cierpliwie czekać, bo jest zwyczajnie za wcześnie i na okres i na ciążę 😝
Yy, do ciąży to sceptycznie podchodzę ;) Natomiast przed okresem miewam pobolewania brzucha i tak wiesz, już sobie wbijam, że będzie zaraz tuż tuż :D

Mnie dzisiaj tez brzuch pobolewa, ze wskazaniem na prawą stronę, ale ja sobie projektuje w głowie, ze się zapładnia tam, co trzeba 🤣😂 i tego sie trzymam. Jeszcze kilka dni i test sprawdzający... na bole przedokresowe to trochę u mnie za wcześnie, datę mam na @ 19.09

Dziewczyny ma któraś z was pakiety medicover lub z innej firmy?
Polecacie? Jak tak to jakie?
Głównie chodzi mi o to żeby robić badania🤔
ja mam medicover z pracy, pakiet nazywa się Prima. Jestem względnie zadowolona, bo o ile dużo badań mam faktycznie w zakresie karty to niestety jest problem z dostępnością terminów lekarzy specjalistów. Nie wiem jak w innych miastach ale w Warszawie ciężko mi było znaleźć termin na zwykle usg ginekologiczne…

Mnie dzisiaj tez brzuch pobolewa, ze wskazaniem na prawą stronę, ale ja sobie projektuje w głowie, ze się zapładnia tam, co trzeba 🤣😂 i tego sie trzymam. Jeszcze kilka dni i test sprawdzający... na bole przedokresowe to trochę u mnie za wcześnie, datę mam na @ 19.09

Niech się zapładnia ❤️❤️❤️
My właśnie z mężem po 🔥. On śpi a ja szykuje obiad dla " ukochanej" teściowej.
Specjalnie robię fasolkę po bretońsku 🤣🤣🤣 może szybciej pojedzie 🙄🙄

ja mam medicover z pracy, pakiet nazywa się Prima. Jestem względnie zadowolona, bo o ile dużo badań mam faktycznie w zakresie karty to niestety jest problem z dostępnością terminów lekarzy specjalistów. Nie wiem jak w innych miastach ale w Warszawie ciężko mi było znaleźć termin na zwykle usg ginekologiczne…
w moim mieście nie ma Medicover, ale moja przychodnia jest współpracująca, wiec chodzę tam 😉

reklama
ale jak to? 🥺 Co się stało?
Byłam na USG, na prawym jajniku nic poza torbielami endometrialnymi, na lewym nic co by się nadawało na owulację w tym cyklu- wszystko musiało się wchłonąć. Endometrium cienkie. Musze powtórzyć hormony i AMH. Od następnego cyklu 3 stymulacje na dużych dawkach leków a później koniec starań bo w sumie nie ma już z czego, prawy jajnik już nie ruszy a lewy też już jak widać przestał działać pomimo, że przez pół roku były z niego jakiekolwiek owulacje.

Do góry