olka11135
Fanka BB :)
Skróciłam urlop i mały poszedł do żłobka mając 9msc bo obiecywano mi awans. W rzeczywistości dostałam go trzy lata po powrocie do pracy i pewnie też bym go dostała gdybym skorzystała pełne 12 msc plus jeszcze np urlop wypoczynkowy więc trochę żałuje. Syna wypisałam ze żłobka po okresie półtora miesiąca bo był non stop chory, mijało się to z celem, żeby trzy dni chodził i potem tydzień był w domu. Wzięłam nianię, mając blisko trzy lata poszedł do przedszkola. Wtedy myślałam, że moja decyzja jest najlepsza jaką mogę podjąć, dziś chyba postąpiłabym inaczej. W każdym razie ani nie zachecam ani też nie odradzam bo myślę, że u każdego może się to inaczej ułożyć. Co do przerwy na karmienie, nie korzystałam bo krótko karmiłam piersią ale korzystanie z tego jak dziecko ma prawie trzy lata przy jednoczesnym bieganiu w trakcie pracy na papierosa uważam za nadużycie. Nie mniej jeśli ktoś rzeczywiście karmi to czemu nie skorzystać, z tym, że jak malina napisała dziecko karmione butelką też mamy potrzebuje.
W czystej teorii karmienie piersią nie oznacza, że nie możesz palić.
Swoją drogą często palacze pracują krócej ;-)