reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wczesna ciaza a beta

Hej dziewczyny!
Aktualnie jestem w 33 dniu cyklu, przedwczoraj pierwszy test - 2 kreski, jedna ledwo widoczna, wczoraj z rana 2 testy - 2 piękne kreski, jeden wieczorem - również 2 kreski. Popędziłam rano na betę - wynik 521, więc coś się tam dzieje - wychodzi na 5 tydzień :)
Moje pytanie jest takie. Niestety z powodu Sylwestra i Nowego Roku, nie jestem w stanie zrobić ponownego badania po upływie 48h. Najszybciej (o ile będzie termin) mogę zrobić to 4 stycznia, by sprawdzić przyrost... Trochę się niepokoje, czy to aby nie za późno? :/ Czy może lepiej zrobić to jutro? Pomóżcie proszę :(
Dodatkowo czy beta nie jest zbyt niska? :(

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!
Aktualnie jestem w 33 dniu cyklu, przedwczoraj pierwszy test - 2 kreski, jedna ledwo widoczna, wczoraj z rana 2 testy - 2 piękne kreski, jeden wieczorem - również 2 kreski. Popędziłam rano na betę - wynik 521, więc coś się tam dzieje - wychodzi na 5 tydzień :)
Moje pytanie jest takie. Niestety z powodu Sylwestra i Nowego Roku, nie jestem w stanie zrobić ponownego badania po upływie 48h. Najszybciej (o ile będzie termin) mogę zrobić to 4 stycznia, by sprawdzić przyrost... Trochę się niepokoje, czy to aby nie za późno? :/ Czy może lepiej zrobić to jutro? Pomóżcie proszę :(
Dodatkowo czy beta nie jest zbyt niska? :(
Nie musisz w ogóle powtarzać bety. Umów się do lekarza za 2-3 tygodnie.

Dzięki za odpowiedź. Tak też zrobię :)
A czy ta beta jest okej? Bo powiem, że jestem tak przerażona.. Pierwsza ciąża :/
Nikt Tobi nie odpowie, czy beta jest ok. To zależy od długości Twoich cykli, czasu implantacji a potem wielu innych czynników - jedna kobieta w 1 dniu spodziewanej miesiączki ma wynik 60 a inna 250 i oba są ok. Stąd normy są baaaardzo szerokie. Dlatego bada się przyrost, bo pojedynczy wynik nic nie mówi.

Witam dziewczyny,
Od wczoraj zaczęły wychodzić mi pozytywne testy,dzisiaj zrobiłam betę hcg która wyniosła 58, czy to oznacza ciąże?przyznam się ze gubię się w tych normach,bo każde labo ma inne
Dodam ze jestem w 26 dc
Tak, to wczesna ciąża. Powtórz badanie za 48 h i sprawdź, czy wynik się podwoił :)
Gratulacje :)

reklama
Ja tego nie pojmuje,kreski są coraz bardziej widoczne a ja się czuje jakbym okres miała dostać :(

Załączniki

• IMG_0473.jpg
    IMG_0473.jpg
    94 KB · Wyświetleń: 111
Do góry