reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wczesna ciaza a beta

Wydaję się, że skoro 7 dni temu testy wychodziły pozytywne, to wartość 74 może być już spadkową i oznaczać ciążę biochemiczną 😔.
Ale różne zdarzają się wartości bety, a przy niej liczy się dynamika przyrostu. Oznacz kolejne stężenie, to da Tobie lepsze rozeznanie.
Dodam jeszcze, że przed zrobieniem testów miałam brązowe plamienia. Od zrobienia testów, od razu zaczęłam brać duphaston (lekarz przepisał). Miałam 2 dni przerwy od tych plamien, a w piątek, sobota, niedziela poleciało kilka kropel krwi/brunatnej wydzieliny...

reklama
Dodam jeszcze, że przed zrobieniem testów miałam brązowe plamienia. Od zrobienia testów, od razu zaczęłam brać duphaston (lekarz przepisał). Miałam 2 dni przerwy od tych plamien, a w piątek, sobota, niedziela poleciało kilka kropel krwi/brunatnej wydzieliny...
A jesteś pewna, że po poronieniu beta spadła Ci do 0 już? Kontrolowałas po poronieniu beta hcg czy się zmniejsza? Może te testy pokazywały jeszcze resztki bety po poronieniu... Choć chyba aż tak długo by się nie utrzymywała.
Najważniejszy jest przyrost. Nie martw się na zapas. Powtórz betę i zobacz, czy rośnie. Trzymam mocno kciuki.

A jesteś pewna, że po poronieniu beta spadła Ci do 0 już? Kontrolowałas po poronieniu beta hcg czy się zmniejsza? Może te testy pokazywały jeszcze resztki bety po poronieniu... Choć chyba aż tak długo by się nie utrzymywała.
Najważniejszy jest przyrost. Nie martw się na zapas. Powtórz betę i zobacz, czy rośnie. Trzymam mocno kciuki.
Bety nie robiłam, ale testy i wychodziły negatywne. A poza tym 30.11 dostałam pierwsza miesiączkę po poronieniu (poronienie nastąpiło 30.10).
Dziękuję za trzymanie kciuków, ale ja już przestałam się łudzić :(

To myślę, że niestety trzeba przygotować się na najgorsze. Możesz zrobić nawet jutro betę i sprawdzić czy spada.

To myślę, że niestety trzeba przygotować się na najgorsze. Możesz zrobić nawet jutro betę i sprawdzić czy spada.
Już nie muszę robić bety.
Wczoraj wieczorem dostałam mocniejszego krwawienia, w zasadzie miesiączkowego... 😭😭😭dziś już nie biorę duphastonu, bo nie ma sensu...
Jestem załamana, dwa poronienia w ciągu 2 miesięcy :( pierwsze poronienie zatrzymane - puste jajo płodowe....

Wczoraj wieczorem dostałam mocniejszego krwawienia, w zasadzie miesiączkowego... 😭😭😭dziś już nie biorę duphastonu, bo nie ma sensu...
Jestem załamana, dwa poronienia w ciągu 2 miesięcy :( pierwsze poronienie zatrzymane - puste jajo płodowe....
Bardzo mi przykro. Może warto pogłębić diagnostykę? Robiłaś już jakieś badania?

Bardzo mi przykro. :(

Bardzo mi przykro. Może warto pogłębić diagnostykę? Robiłaś już jakieś badania?
Podobno diagnostykę rozpoczyna się Dopiero po 2, a nawet 3 poronieniu...
Pierwszego nie badaliśmy, bo to podobno błąd genetyczny, tego nawet się nie beda.
No ale drugie poronienie daje już do myślenia :(

Witam dziewczyny,
Od wczoraj zaczęły wychodzić mi pozytywne testy,dzisiaj zrobiłam betę hcg która wyniosła 58, czy to oznacza ciąże?przyznam się ze gubię się w tych normach,bo każde labo ma inne
Dodam ze jestem w 26 dc

reklama
Do góry