reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Hihi urocze! Dla dziewuszek są słodkie ubranka.

Jak juz bedxiecie kupować to polecam z Polarn o Pyret i jojo maman. Moje dzieci do teraz chodzą w ubraniach tych firm, szczegolnie kurtki i kombinezony.
Świetne są jeszcze Frugi, katvig, oshkosh etc. Ale pop nic nie przebije jeśli chodzi o maluszki.

reklama
Milagros - cudne słodziaki :D

Keejti - długość chusty zależy od postury. Ja noszę xs/s ale preferuję chusty długośi 4,6. Wolę mieć zapas i dłuższy "zwisający ogon" po wiązaniu niż żeby mi chusty zabrakło ;) Dłuższe chusty to np 5.2 (te są polecane dla większych osób). Ale moja sąsiadka (rozmiar ok 44-46) z powodzeniem wiąże się w moją chustę 4.6 więc to zależy od osoby wszystko :)

Joasia - cudne kolorki :) Ja się ostatnio podkochuje w star dust.. ale że majątek na akwarium wydałam to muszę spasować :(

Ja narazić wstymuje się z zakupami , siostra z Irlandii ma mi przysłać paczkę z ciuszki mata edukacyjna , rogalem dla ciężarnych i zastanawiam się nad foteliki em samochodowym po jej córeczce bo z baza ma z tym ze pod wózek mama & papas a spacerówka pod którą się podpina nie dokonca mi się podoba . Dam w odpowiednim wątku zdiecie Lili będzie mogła się wypowiedzieć co sądzi na żywo bo pewnie nie raz widziała u nas mało popularne są ...

Ale sierota jestem.. Jeszcze joulesa polecam, cudo.

Juz bym zerknąć chciała na ubranka.. To jest przeslodkie takie maleńkie..
I nie radzę kupować najmniejszych.

ja specjalnie mam parę zestawów na 56, bo na samiuśki początek to takie słodziaki są :D a później już 62 idzie. Przez pierwsze dni dziecko i tak jest tak zwinięte, ze nawet w rozm. 50 moi by się mieścili, mimo że teoretycznie byli długości ok 57cm :)

Wszystko zależy od dziecka moi niby zawsze mieli po 55cm ale pulchniutcy a w takie małe słodkie dopiąć nie dało się za nic w świecie i do tego bardzo ciężko wcisnąć na dzidzia

reklama
A ja dziewczyny szukam ladnych bodziakow ale takich ktore sie rozpine na calej dlugosci. Chyba nie potrafilabym wcisnac takiemu malenstwu body przez glowe. Pamietam jak bratanica sie urodzila z dosc spora glowa i ile placzu przy tym bylo brrr.

W ogole to chyba kupie sobie jakas lalke wielkosci prawdziwego noworodka i bede cwiczyc ubieranie:-D hahaha

Do góry