reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Hihi urocze! Dla dziewuszek są słodkie ubranka.

Jak juz bedxiecie kupować to polecam z Polarn o Pyret i jojo maman. Moje dzieci do teraz chodzą w ubraniach tych firm, szczegolnie kurtki i kombinezony.
Świetne są jeszcze Frugi, katvig, oshkosh etc. Ale pop nic nie przebije jeśli chodzi o maluszki.

reklama
Milagros - cudne słodziaki :D

Keejti - długość chusty zależy od postury. Ja noszę xs/s ale preferuję chusty długośi 4,6. Wolę mieć zapas i dłuższy "zwisający ogon" po wiązaniu niż żeby mi chusty zabrakło ;) Dłuższe chusty to np 5.2 (te są polecane dla większych osób). Ale moja sąsiadka (rozmiar ok 44-46) z powodzeniem wiąże się w moją chustę 4.6 więc to zależy od osoby wszystko :)

Joasia - cudne kolorki :) Ja się ostatnio podkochuje w star dust.. ale że majątek na akwarium wydałam to muszę spasować :(

Ja narazić wstymuje się z zakupami , siostra z Irlandii ma mi przysłać paczkę z ciuszki mata edukacyjna , rogalem dla ciężarnych i zastanawiam się nad foteliki em samochodowym po jej córeczce bo z baza ma z tym ze pod wózek mama & papas a spacerówka pod którą się podpina nie dokonca mi się podoba . Dam w odpowiednim wątku zdiecie Lili będzie mogła się wypowiedzieć co sądzi na żywo bo pewnie nie raz widziała u nas mało popularne są ...

Ale sierota jestem.. Jeszcze joulesa polecam, cudo.

Juz bym zerknąć chciała na ubranka.. To jest przeslodkie takie maleńkie..
I nie radzę kupować najmniejszych.

ja specjalnie mam parę zestawów na 56, bo na samiuśki początek to takie słodziaki są :D a później już 62 idzie. Przez pierwsze dni dziecko i tak jest tak zwinięte, ze nawet w rozm. 50 moi by się mieścili, mimo że teoretycznie byli długości ok 57cm :)

Wszystko zależy od dziecka moi niby zawsze mieli po 55cm ale pulchniutcy a w takie małe słodkie dopiąć nie dało się za nic w świecie i do tego bardzo ciężko wcisnąć na dzidzia

reklama
A ja dziewczyny szukam ladnych bodziakow ale takich ktore sie rozpine na calej dlugosci. Chyba nie potrafilabym wcisnac takiemu malenstwu body przez glowe. Pamietam jak bratanica sie urodzila z dosc spora glowa i ile placzu przy tym bylo brrr.

W ogole to chyba kupie sobie jakas lalke wielkosci prawdziwego noworodka i bede cwiczyc ubieranie:-D hahaha

Do góry