reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy - wyprawka dla maluszków!

Z tymi rekami to szal. Szczególnie jak starsze. Wyjmujesz z auta, bach w nosidlo i ręce wolne.
Nosidla nie ma się co bać. Za to chustę trzeba umieć wiązać. U mnie dziewuszki na sierpniowkach po kursach były, ponoć świetna sprawa.
Mi się bardzo marzy ale tu się nie znam.. Nie wiec co wybrać na początek ani co na zimę najlepsze. To pidstawowe wiązanie jest proste.

Joasiu dziękuję Ci bardzo. To Bondo mi właśnie dziewczyny doradzily. U Was ponoć i są te warsztaty i nawet można iść, przymierzac, wyporzyczac.. Cudo..Tu ciężko o to i ceny z kosmosu.
Te Ergo bardzo chwalone tu i widziałam jak mówisz podróbki..dużo za grosze na ebayu.. Tylko drogie to.. Za to mam taką Tule, tylko dla mnie ładna a dla meza Bondo.

Wiklinka odważnie, och kiedy ja coś znajdę i kupie..

reklama
Przemawia za mną opcja wolnych rąk, ale bardziej bym się skusiła ku nosidelku. Zobaczymy jak kupię to dopiero jak dzidka się urodzi ;)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Jest jeszcze coś takiego jak chusta kółkowa - ring sling i ja chyba sobie taką na początku sprawię, bo potem jak dziecko cięższe to za bardzo obciąża jedną stronę. Pooglądajcie sobie na yt filmiki jak włożyć bobasa. Wg mnie dużo prościej.

Nosidła to jeszcze warto mai tei, tez na zasadzie chusty ale szybciej wiązane. Z tym ze nosidła są juz dla siedzących dzieci zwykle, a wcześniej tylko ręce lub chusty:/

Lilith - podstawowe wiązanie jest bardzo łatwe a życie ułatwia.. Ja z mała w chuście Francje zwiedzałam dwa lata temu, przynajmniej np po Roccamadour nie trzeba było z wózkiem sie męczyć. Raz dwa wiązanie i wio na klasztor :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ivi no ja Wam tu jeszcze będę truc dużo, bo nie wiem czy elastyczna czy tkana czy tak kolkowa..Nic!
Bondo jest od urodzenia.
Te Mai tei to u nas nie wiadomo co kupić..babki same to szyja, to się boje..

Joasiu a wiesz, ja myślałam że ta to jest najtrudniejsza haha. Dużo czytania i oglądania przede mną.

Wg mnie - ale to moje osobiste zdanie:) - tylko używana tkana. Na elastyczna szkoda kasy;) tkana a potem ewentualnie mai tei.
Używana żeby była "złamana", czyli żeby łatwo sie zaciagalo węzeł, zawiązywalo. Nowa "z pudełka" moze być "sztywna" i "twarda" i sprawiać problemy, trzeba ja łamać np piorąc i prasując non stop.. Taniej kupić używkę ;)

db704a9573b48cec5fe23fd2a9e52b20.jpg

To moja ukochana używka :) Od pierwszych dni przenosiłam w niej Nusie i Sylcie i juz czeka na maluszka :):)

Super Ivi, baardzo Ci dziękuję! I jeszcze będę pytać na pewno. Bo czy wiązanie nie jest łatwiejsze w elastycznej? Czy to tylko złudzenie jak w tej kolkowej co Joasia pisała?
I Mai tei to którą? Nie wiem czy to lepsze od Bondo by było..

reklama
Do góry