reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy: czyli co polecamy i co odradzamy

Maja czy baby jogger ma siedzisko kubełkowe, czy normalne?
.
Pscółka
ja cały czas wahałam się między fynem, a vedi. Jednak wszystkie pompowane koła (to dla mnie na razie najważniejsze) wygrały z przekładaną rączką.

reklama
Ja też mam już upatrzony wózek...jeszcze nie robiłam tzw. jazdy próbnej bo jest czas ale zdecydowałam się na ten:

1.png

Oczywicie nie ten kolor, ale model to jedo fyn, nie wiem czy memo czy classic jeszcze.

Załączniki

• 1.png
    1.png
    272,3 KB · Wyświetleń: 86
A czy któraś z was miała do czynienia z wózkami Bebetto? Pani w Smyku bardzo nam zachwalala je. Po powrocie do domu poczytalam dość dobre opinie o nich i okazało się ze to polska firma!
Tylko nie pamietam który model dokładnie nam najbardziej odpowiadał, napewno była to wersja 2w1 z możliwością wpięcia przez adaptery fotelika, duże pompowane koła przednie skrętne.
Muszę przy okazji znów się tam wybrać i sprawdzić model bo napewno będę wypatrywać używanego:)

Kaśku pewnie Nico plus teraz jest dość popularny, jak dla mnie trochę mała gondola. Popytaj na forach z miesięcy gdzie dziewczyny już urodziły ( od września 2013 do kwietnia 2014), jak przeglądałam to wiele dziewczyn kupiło ten wózek.

syla - spoko:-D :tak:Ja Szymkowy mam na 4 kołach piankowych i jest ok,więc dla mnie pompowane nie były aż tak ważne, wystarczy, że będą duże.
Mizzah - oj jazda próbna bardzo ważna:tak:, u mnie po takiejjeździe odpadł Maxi Cosi, który strasznie mi się podobał w internecie:baffled:

Syla ja właśnie nie rozumiem po co aż taka duża gondola? Przecież dzidzia na początku będzie mała;) czy to przez to że zimą trzeba okrywać grubymi kocykami??

kaśku - dzidzia szybko rośnie:-D a o ile dzidzia pozwoli to wygodniej i cieplej ją przez całą zimę w gondolce przewozić niż przesadzać do spacerówki:tak:

Syla normalne ma siedzisko ,jest bardzo dluge wiec supcio:) byl problem bo GT nie ma regulowanego podnozka ale juz mozna go dokupic wiec szczerze na 10moich wozkow ten wygrywa z kazdym . Skladasz jedna reka ,w drugiej majac dziecko (mamy podziemny parking na ktory wejscie tylko schodami) idealnie np tez do samolotu, buda extra, lekki i co jeszcze? pompowane kola ktorych nie trzeba nigdy pompowac bo jakis patencik maja ze sa forever air:) ale niestety Select ma kubelkowe siedziska :(

Kaśku Pscółka Ci dobrze wytłumaczyła. Moja córka urodziła się w czerwcu. Jak miała 4 m-c i była ubrana w kombinezon, to było widać, że zaczyna jej już być ciasno. Do spacerówki przesiadła się jak miała pomiędzy 5, a 6 m-cy (grudzień). Niestety w spacerówce jej bardziej zawiewało, w gondoli była bardziej "schowana". Dlatego teraz szukam dużej gondoli z podnoszonym oparciem. Mam nadzieję, że uda mi się przewozić dziecko w gondoli do końca marca.

Maja dziękuje za informacje :tak: Będę później wybierała między baby joggerem, a maclarenem.

reklama
Syla moja szwagierka ma wozek abdor jakos tak gondola naprawde mega,wozek sliczny i ma podnoszone siedzisko w gondolce :) aaa co do Maclarena mialam po tyg sprzedalam:))) po 1 jest b.dlug po zlozeniu,2 jak dla mnie jedna raczka jest duuuuzo wygodniejsza,3 ze jest wezsze siedzisko ,4 raczki sa wysokie przy moim 164 cm niebylo mi wygodnie :/ pozniej kupilam Jane Solo i bylam zachwycona nada jestem tapicerka :) choc wqrzala mnie budka:) nastepny juz byl Gt i to jest to jak dla mnie oczywiscie:)

Do góry