reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy: czyli co polecamy i co odradzamy

Ja już jestem zdecydowana na jedo fyn, kupujemy używany. W zeszłym tygodniu poszłam go "obmacać" w sklepie i zakochałam się w Camarelo Carera Producent wózków dziecięcych - Wózki spacerowe, Foteliki samochodowe, Wózki dziecięce :: Strona główna - Najlepsze produkty dla twojego dziecka.. Najbardziej spodobało mi się to, że ma wielką gondolę (więkasza niż w jedo), pomimo tego że ma pompowane koła waży (stelaż razem z gondolą) jedynie..... 9 kg!!! Dziewczyny polecam go zobaczyć na żywo. Gdyby nie fakt, że zdecydowałam się na kupno używanego wózka to na pewno kupiłabym camarelo.

reklama
myszencja - jak przyjeżdżał do nas autystyczny siostrzeniecto rozkładaliśmy matę, a później leżaczek na stole, tam wbrew pozorom był bardziejbezpieczny:-D
rjoanka - sprawdź w tosia.pl czy mają Tako, mają dwa salonyw Wawie. Świat dziecka też ma trochę wózków w salonach.
syla - ja już mojego jedo vedi mam w domu, jest gigantyczny,w porównaniu do Szymkowej Teutonii, tak więc dzidzi będzie z pewnością wygodnie:tak:

Kochane oprocz gondolek, zwroccie duza uwage na spacerowki ( w koncu beda uzywane dluzej) Na czerwcowoka dwie dziewczyny maja jedo (nie wiem ktory model) i jak z gondoli byly mega zadowolone tak ze spacerowki juz nie koniecznie.

Tez z poczatku byalm za tako, aleeeee w tej samej cenie znalalzam x-landera i zdecydowalam sie na niego. O taka slyszalam, ze czasem cos tam sie psuje, poluzuje i piszczy. po praktycznie roku uzytkowania xlandera, nie ma zastrzezen

I czasem warto kupic lepszy wozek uzywany niz troche tanszy a nowy

Albooooo kupic uzywany gleboki wozek, a potem zainwestowac w wypasiona spacerowke :tak:

hihihi to tyle z moich madrosci.

A ja właśnie o x landerach naczytalam sie, ze sie łamią ramy, rozlatuja. No i w spacerowce nie można oparcia do pionu, tylko pollezaco...też miałam fazę na x landera i podobał mi sie w sklepie, ale internet i zalamani rodzice mnie wyleczyli.

gosiak - no nie wiem, wydaje mi się, że większość mam jednak przesadza dzieciaczki do lekkiej spacerówki tak około roku, w naszym przypadku pewnie wcześniej bo będzie lato. Dla mnie najważniejsza jest duża gondolka, żeby przetrwać w niej zimę. Może gdybym kupowała nowy to brałabym jeszcze pod uwagę opinie co do spacerówki tak jak to miało miejsce z Teutonią. To miał być wózek na kilka lat na dwójkę dzieci, nie przewidzieliśmy tylko że drugie pojawi się jak jeszcze pierwsze będzie użytkowało wózek:-D. I pewnie jak go sprzedamy, to jeszcze będzie na gwarancji:-D

czyli co rodzic to inna opinia

Najlepiej zdac sie na wlasna intuicje :tak: kazdy znajdzie cos odpowiedniego.

Pscolka - ja poki co nie planowalam przesadzac Tymka do czegos lzejszego typu parasolka, bo nasz sprawdza sie rewelacyjnie i wszedzie mi wjedzie ;-) ale wiem, ze sporo rodzicow tak robi . Choc nie powiem, ze prz wyjezdzie do Polski na wakacje cos lekkiego ulatwiloby nam sprawe ;-)

gosiak - ja też jestem w tej mniejszości co używa spacerówki od wózka 3w1, ale chyba jako jedyna na kwietniówkach:-D Generalnie jak go kupowałam to gondolka miała mniejsze znaczenie, niestety dla jesiennego dziecka jest za mała i nie ma podnoszonego oparcia, co z pewnością się przyda:tak:.

a my z gondolki wyszlismy w koncu stycznia bo maly nie nawidzil w niej jezdzic ,przeskoczylismy do spacerowki i bylo super:) az do 6mz ,od 4wskoczylismy w huste i myslalam ze to najlepszy wynalazek na swiecie:))) ale pozniej motanie sie bylo zbyt niewygodne i te potrojne warstwy wiec na lato kupilam Tule nosidelko ergo i co ?! i to dopiero jest najcudowniejszy wynalazek:) mimo ciazy ostatnio bylismy w szpitalu w Tuli ,zapinasz w mgnieniu oka i pedzisz z maluszkeim ,niedociagasz zawsze tak samo ustawione chyba ze musiesz dociagnac bo przeskoczylismy na lzejsze ubranka czy poluznic bo smok urusl,wiec husty mam na sprzedaz ,a tuli nie oddam nigdy:)juz kupilam wkladke dla noworodka i drugi smoczek bedzie tylko w tuli:)

reklama
ja mimo ze wozkomaniaczka mialam 4parasolki wszystkich sie pozbylam i zakupilam Baby Jogger Gt i jest to najodpowiedniejszy wozek dla mnie:)idla maluszka tez ,eciutko sie prowadzi,sklada sie mniejszy niz np Maclaren Xlr i napewno szybciej zloze Joggera niz jaka kolwiek parasolke:)

Do góry