reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy: czyli co polecamy i co odradzamy

Jeżeli chodzi o wózek to my mamy Chicco Trio Tour 3w 1 po naszej córci. Chicco Trio Tour 4 . Sprawdził się w 100%. I nie zamieniłabym go na inny. Spacerówka jest olbrzymia, rozkłada się do leżenia, mała spała w niej jeszcze jako trzylatek. Jeżdziła w niej łącznie do 5 roku życia. Zabieraliśmy ją na wakacje gdzie chcieliśmy dużo chodzić i wiedzieliśmy, że mała nie da rady tyle przejść. Przydała się również jak chcialam pojeździć na rolkach z dzieckiem ;) teraz Martyna powoli zaczyna jeżdzić sama na rolkach więc wózek zwolni dla nowego dziecka ;) Gondolka też duża z funkcją przewożenia w aucie, fotelik wpinany do stelaża. Sam stelaż bardzo zwrotny i wytrzymały. Na tę chwile dokupiłam nowe obicie do spacerówi bo stare jednak przez ten czas dość mocno sie zurzyło. Muszę tylko wszytko umyć, wyszorować i zostaje czekać na nowego pasażera :)

reklama
ja planuje kupić nowy wózek albo jedo fyn albo tako laret ale nie mogę się zdecydować. Dużo czasu a wybór ciężki.

phil teds jest bardzo popularnym wozkiem ale jak na moj gust b.niewygodny dla dziecka ktore nic nie widzi pod spodem ,zimno nie ma swojej budki siedzisko w jednej pozycji ,nie wyobrazam sobie tam wsadzic 4miesieczniaka bo niby do 6moze jezdzic tam w budzie a starszak siedz nad nim ,ale ktore dziecko do 6m bedzie grzecznie lezalo?
ja planuje zakupic baby jogger select :)

Maja16 bardzo dziękuje za odpowiedź. Właśnie dla mnie konstrukcja tego wózka jest dziwna. Też zastanawiam się nad wózkiem bliźniaczym, ale nie wiem, czy warto, bo moja młoda chce już tylko chodzić. W wózku robi awanturę. Z drugiej strony to nadal będzie bardzo małe dziecko i boję się, że jej nie ogarnę na spacerze z drugim młodym .

Kupiłam polecamy przez Was stanik alles mama (model kelly) i po całym dniu noszenia potwierdzam, ze jest super.

W tym miejscu chciałabym zaapelowac do mojego biustu żeby wziął pod uwagę, ze jego nowe ubranko kosztowało prawie stowke i dobralismy rozmiar 75 i, więc niech se jaj nie robi i nie rośnie już, bo większych nie produkują, a i kasa na co innego będzie potrzebna.

Kupiłam polecamy przez Was stanik alles mama (model kelly) i po całym dniu noszenia potwierdzam, ze jest super.

W tym miejscu chciałabym zaapelowac do mojego biustu żeby wziął pod uwagę, ze jego nowe ubranko kosztowało prawie stowke i dobralismy rozmiar 75 i, więc niech se jaj nie robi i nie rośnie już, bo większych nie produkują, a i kasa na co innego będzie potrzebna.

Dobrze wiedzieć,bo też mam zamiar właśnie kupić ;)

gnagna - ja się właśnie zastanawiam nad tym sit and stand ale to tak od później wiosny. Szymek będzie miał wtedy ponad dwa lata, może będzie chciał chodzić a nie siedzieć, zobaczymy. Jestem bardzo ciekawa Twojego wyboru:tak:

rjoanka - czuję Twój ból, mój biust w ciąży podskoczył o dwa rozmiary, a po porodzie jeszcze jeden. Ciężko było znaleźć coś co nie wygląda na babciowy stanik w rozmiarze i lub chociaż h.

reklama
pscółka ja chyba wózek tymczasowo odpuszczę i pomyślę po przesadzeniu młodszego dziecka do spacerówki. Teraz każdy spacer to dramat, bo mała nie chce być w wózku i zazwyczaj chce iść w absolutnie innym kierunku niż ja. Ciekawe jak będzie sobie radzić w zaspach ;-)Takie ciągłe szarpanie się. Po porodzie i tak zawsze będzie ktoś musiał ze mną być, bo po cc nie będę mogła podnieść starszego dziecka, a to nie możliwe do uniknięcia, kiedy ma się pokoje sypialne na górze. Będę zatem przez pierwsze miesiące działać pewnie na dwa wózki. Jestem przerażona :-(

Do góry