reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

watek porodowy - tylko dla zainteresowanych :):)

dokładnie tak jest - jak ja rodzilam to oddział był przed renontem i był w stanie okropnym , wyglądał jakby po wojnie nic tam się nie zmieniło ale poród był ok - a teraz odnowiono więc mam nadzieje,że oprócz dobrej opieki będzie miła atmosfera zew i wreszcie normalne toalety i prysznice

reklama
Kkasiulka - pisząc normalne miałm na myśli głownie ich ilość bo na cały oddział były dwa kibelki :szok: a jak wiadomo po lewatywie ma się musa i trzeba mieć wolny kibelek pod ręką no i oczywiście musiałaś mieć swój papier toaletowy

no i także na cały oddział były dwa prysznice :szok:i to jeszcze bez przegrody bo się popsuła :no:

wyobraź sobie jak to wyglądało rano przed obchodem lekarzy - wszystkie laski w kolejce do przysznica - jak w obozie - zero prywatności - a po porodzie jak się myjesz to to wszystko jest mało sympatyczne - pod tym względem to była porażka :wściekła/y: ale przeżyłam

Majeczka-czytałam sobie twój słodki opis porodu i się pobeczałam :happy2: ostatnio beczę non stop :tak: ale ta karteczka do męża mnie rozwaliła :)))
ja niestety jak pisałam wcześniej nie mam doświadczenia z poprzednich porodów, ani żadna z bliskich koleżanek ani nikt z rodziny nie rodził w przeciągu ostatnich 18 lat:p poza tym jestem krótko w tym mieście i wybrałam szpital który wydaje mi się cieszyć dużą sympatią i dobrą renomą.Jak będzie-zobaczymy:) mam wielkiego stracha ale i tak musi się to stać, więc lepiej do tego podejdę z optymizmem i bez nadmiernych emocji to wtedy pójdzie lepiej:) Teściowie namawiają mnie do przyjazdu do nich do kraju na poród ale musiałabym tam siedzieć już od 6 miesiąca a wątpię żebym zniosła ponad 40 stopniowe upały... No i rozłąka z ukochanym...Ale postanowiłam, że będę rodzić z partnerem,moją siostrą i mamą partnera ( o ile siostra nie wymięknie) hehe. Gdyby tylko moja Mamusia nadal była z nami to ona wystarczyła by za wszystkich, ale na pewno będzie czuwać nade mną:)
A tak wogóle to strasznie tęsknię za moim dzidziusiem i chciałabym żeby czas biegł szybciej i żebyśmy mogli się już poznać:)

Aqua-słyszałam czy czytałam że już lewatyw nie robią?

Ja rodzilam w szpitalu po remoncie porodówka super połozne normalnie anioły :-) Połóg tez był super łazienka w pokoju i wogóle czysciutko tylko tu juz niestety nie tak fajnie połozne straszne opieka prawie rzadna ot poprostu odpoczynek po porodzie rubta co chceta nikt nie zajrzy nawet jak poprosisz :confused:
Napewno juz nie bede rodzic w tym szpitalu

A co do lewatywy to u nas nawet nie pytaja czy sie chce czy nie chocoiaz mozna niby odmówic ale kazda ma no i gola tepą zyleta na sucho (polecam w domu o to zadbać)

Aqua strasznie tak musi byc z tymi łazienkami normalnie gorzej chyba jak za gierka :szok:

...

u nas robią :tak:

bo przy normalnym porodzie to chyba jest potrzebna :confused: bo nie ma siły kontrolować spraw fizjologicznych podczas skurczy - a jak inaczej oczyścić kiszeczki :sorry2:???

a i samodzielne golenie w domu też polecam bo później jest niesympatycznie ;-) ja trochę się nagimnastykowałam z ogromnym brzuchem bo widoczności zero :cool2:ale dałam rade

W zaawansowanej ciazy polecam krem-zel do depilacja ma sie gwarancje ze sie nie zatnie tylko one tak nie fajnie pachna ale jak nic nie widac to rewelka :cool2:

sanya- ja nie wyobrażam sobie, jak miałabym zapanowac nad potrzebami fizjologicznymi podczas skurczy partych bez lewatywy...

a i samodzielne golenie w domu też polecam bo później jest niesympatycznie ;-) ja trochę się nagimnastykowałam z ogromnym brzuchem bo widoczności zero :cool2:ale dałam rade

tak tak, aqua masz rację:tak:
ja też sama się "obsłużyłam":-)

Ewa- to nie kwestia wyobrażenia czy nie bo jak już pisałam nie mam póki co pojęcia o różnicy między skurczami partymi czy innymi :-D- chodzi o sprzeczność informacji jakie słyszałam od innych ludzi i obsługi w szpitalu. Koleżanka która rodziła 2 lata temu powiedziała, że jej też nie zrobili, bo powiedzieli że "już się nie robi" (szpital w Wawie) i nic się nie wydarzyło chociaż przypuszczam że bywa mniej różowo.... Więc pytałam Aqua w kwestii jasności bo dla mnie lewatywa to koszmar (już niestety wiem na czym polega:tak:) jak znam życie to co szpital to inne podejście, podobnie jak z goleniem -ja sobie NIE WYOBRAŻAM jak można tego nie robić:) więc przynajmniej z tym nie mam problemu :-):-):-)
Ale po tym jak to opisała Majeczka już mniej się boję :)

reklama
hej ja rodzilam w Norwegii, dostalam lewatywe bo mialam miec robione zzo, ale rozwarcie poszlo tak szybko ze nie dostalam:sorry2: ale z lewatywa to nie bylo tak zle, bo trwalo to tylko chwile w toalecie i juz. A co do golenia to nie gola w Norwegii, wiec nie ma takiej potrzeby. Nie wiem jak jest teraz w PL, ale ja nie mialam zadnych problemow w zwiazku z tym ze tego nie zrobiono.

Nie rodzilam wczesniej, wiec nie mam porownania czy to jest jakas roznica.

Do góry