reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

watek porodowy - tylko dla zainteresowanych :):)

Aqua - niezły wymysł , a co to za różnica .... no właśnie powiedz że dbasz o ekologie i weź takie torby z materiału jak teraz w sklepach można kupić ..

U mnie na szczęście nie ma prawie rzeczy do pielęgnacji dzieci , tylko chusteczki nawilżane i pieluszki ..

Ostatnia edycja:
reklama
Aqua, moze to ze wzgledow higienicznych, tak czy siak dziwny pomysł. :baffled:
Moja znajoma ma termin na grudzien i chce rodzic na Zelaznej z połozna i juz ma b powazne kłopoty by znaleźć jakas z wolnym terminem

Ida, patrząc na stan higieny w szpitalach, to przyniesiona z domu torba raczej go poprawi niż pogorszy ;-) Pierwszy raz słyszę coś takiego, niezłe specjalistki z Sanepidu tam siedzą. :-D
U mnie nic nie trzeba mieć oprócz dokumentów :happy2:

a jak przyjdziesz spakowana w torbe to co? powiedzą ci że masz jechać do domu sie przepakować? :wściekła/y::szok::angry:

to wtedy mąż leci biegusiem do sklepu kupuje reklamówy i na izbie przyjęć przepakowujesz manatki :tak::angry:
przerabiałam to dwa lata temu bo nikt mnie wczesniej o tym chorym pomysle nie poinformował - wiec tu apel do Kkasiulki pakuj sie kochana w reklamówy i to nie jest żart - nawet na położniczej izbie przyjeć wis teraz i info o torbach:baffled:

Aqua - ja chyba nie do konca rozumiem.....:dry: Jakiś zawias mi sie włączył... Jak to w reklamówki......?????:szok: A po cholerę???? A na dodatek trzeba przeciez miec wszystko! Reklamówke to ja sobie moge ewentualnie do sklepu zabrać, a nie na porodówkę.....:baffled: Ale BARDZO Ci się dziekuje za informację.....:happy2:

To ja słyszalam o takim szpitalu gdzie sie porodów nie wywołuje wogóle :szok: babka 3tyg np przenosiła a jedną niby jak wzięli na cesarke to wody aż śmierdziały :szok: takie zarządzenie dał ordynator, że póki sie nic nie dzieje to nic nie robią... tragedia... a jak ja byłam ostatnio na "wycieczce" po połozniczym to niby są dwa nowe fotele (na5)ale kobiety leżały tylko na tych starych... czyżby były ukryte oplaty?:wściekła/y:

aqua- czytam i oczom nie wierzę:szok:. Wiesz, ja z natury troche upierdliwa jestem i z wiekiem zaczyna mi się to nasilać, ale zadzwoniłabym do NFZ lub do wydziału zdrowia przy Urzędzie Wojewódzkim i spytała o medyczne przesłanki wyższości reklamówek nad torbami z materiału. Bo dla mnie jest to kolejny chory wymysł jakiegoś porąbanego dyrektora szpitala:no:. I na pewno żadnego racjonalnego uzasadnienia nie ma.

reklama
Ludzie co za swiat. :-D Baby z siatami nawet na porodowke wysylaja:szok:. Co oni chca podtrzymac syndrom matki polki siatkarki:baffled:.

Do góry