Agata - ja mam na jednym oku -4.5 a na drugim -3.75 , pani mi tłumaczyła że to nie zależy od wielkości wady .. tylko od samej siatkówki , czy jest ryzyko odklejenia a może ono byc tak samo przy małej wadzie .. może jest kilka sposobów na wykonanie takich badań ..
reklama
Ja mam b podbna wade wzroku jak aniam, ale obylo sie bez kropelek tym razem, tylko ciśnienie dna oka, czytanie w okularach i bez i cos jeszcze ale nie wiem co, wszytko trwało z 10 minut i kosztowało 100 PLN (wrrrrrrr). Aqua idz na wszelki wypadek do okulisty.
Moje z czekaniem na działanie kropelek trwało ponad godzine , i mieściło się w pakiecie .. (( na szczęście )...
Aqua - a taki doktorek marketowy to ma możliwość zbadania siatkówki i ciśnienia ??.. bo nie wiem czy oni nie są tam tylko od dobierania brylek..
Aqua - a taki doktorek marketowy to ma możliwość zbadania siatkówki i ciśnienia ??.. bo nie wiem czy oni nie są tam tylko od dobierania brylek..
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
aniam - do ciśnienia oka maja bo mi robili -pytałam babeczki to powiedziała, ze zbada mi gałki i żebym przyszła - zobaczymy zaraz jadę mam nadzieje, ze jaj sobie nie zrobiła bo ją .....
jak miałam kontrole przed pierwszym porodem to tez bez kropelek
jak miałam kontrole przed pierwszym porodem to tez bez kropelek
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
wiec tak - nic nie załatwiłam pani kazała mi jechać sobie do Katowic - mowie jej, ze już nie dam rady - a ona ze przykro jej ale ona na siebie takiej odpowiedzialności nie weźmie bo nie ma historii choroby - ale jaj jej tez nie mam bo ona jest w katowicach i tak koło sie zamyka
jutro przejdę jeszcze do spec.poradni okulistycznej - do 3 razy sztuka jak nie zbadają mi oczów to muszę zaryzykować - bo bez jaj w końcu urodzę w poczekalni albo w drodze poszukując okulisty który łaskawie mnie zbada
jutro przejdę jeszcze do spec.poradni okulistycznej - do 3 razy sztuka jak nie zbadają mi oczów to muszę zaryzykować - bo bez jaj w końcu urodzę w poczekalni albo w drodze poszukując okulisty który łaskawie mnie zbada
Aqua - to tylko ja jakaś poszkodowana byłam , bo te badania naprawde nie były za miłe , ale może ta babka co mi je robiła nie chciała brać odpowiedzialności i zrobiła dokłądnie , nie wiem.. ale ogólnie pytała się jak chce rodzić więc pewnie papier na CC też by wypisała .. Obyś znalazła doktorka
A wrzucę wam linka bo wykryłam:
Internetowa szkoła rodzenia :-)
Internetowa szkoła rodzenia :-)
KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Aniam - cos o tych warszawskich porodowkach Brak miejsc na warszawskich porodówkach - Warszawa
I troche starsze. No wlasnie slyszalam ze w Miedzylesiu nie jest najgorzej. Jak by co ;-)
I troche starsze. No wlasnie slyszalam ze w Miedzylesiu nie jest najgorzej. Jak by co ;-)
No rany jule watek na czasie nam umarl
Jak to jest z tym ktg czy mozna chodzic jak sie ma go podlaczony. Kurka bo ja wylezec ze skurczami nie moglam. a jedna kazala lezec a inna ze moge chodzic. A ja i tak musialam wstac jak mnie skurcz lapal. A one jak mnie podlaczyly to i z godzine to cholerstwo lazilo. No kurde jaki porod aktywny z tym badziewiem.
Jak to jest z tym ktg czy mozna chodzic jak sie ma go podlaczony. Kurka bo ja wylezec ze skurczami nie moglam. a jedna kazala lezec a inna ze moge chodzic. A ja i tak musialam wstac jak mnie skurcz lapal. A one jak mnie podlaczyly to i z godzine to cholerstwo lazilo. No kurde jaki porod aktywny z tym badziewiem.
reklama
biała_dama
Mamusia Synusia
Ja niestety podczas porodu byłam podłączona do ktg i leżałam 1,5 godz. ( położna czekała aż lekarz zobaczy zapis ) chodzić z tym chyba nie można - ja nie mogłam , później po moich prośbach pozwolili mi się przkręcić na bok . Generalnie nie fajnie z tym ktg na leżąco, tyle że widać tętno dzidziusia ( i oczywiscie siłę skurczów) i można być o niego spokojnym , ja sobie to tak tłumaczyłam.
Podziel się: