reklama
Oli.B
Fanka BB :)
Oli uważaj, żeby nie wyszła ci tak jak mnie wczoraj ciasteczka, cha cha cha.
Ale Filipowi smakują takie praznolki, hihi
hahhaha na pewno opiszę jak wyszła
Tonya
Zadowolona z życia :)
Dziewczyny, a czy szykujecie juz 'jedzenie na czarna godzine'? Ja chcialabym naszykowac troche szybkich porcji i pomrozic na czasy kiedy nie bede miala sily w kuchni stac ani nic kupowac. Jakie jedzonko najmniej traci przy zamrazaniu? Myslalam o pierogach ruskich i bigosie ))
Raczej nic nie będę szykować, będzie się miał M. w czym wykazać, jak ja opadnę z sił. No i na mamę też zawsze mogę liczyć.
A co do diety matki karmiącej, to w szkole rodzenia nam mówili, że Polska to jedyny kraj w którym są takie ilości zakazów. Pewnych rzeczy faktycznie należy unikać (np. czosnku, który powoduje, że mleko ma gorzki smak), ale cała reszta w małych ilościach jest dopuszczalna tylko trzeba baby obserwować i jak się będzie męczyć kolkami to same będziemy wiedzieć, czego lepiej unikać.
moja polozna to nawet nam powiedzial ze jak bede miala ochote na cistako z krmem to P. ma mi je przywiezc do szpitala...co prawda mam sie z tym nie obnosic bo inne polozne moga krzywo patrzec ale ona wlasnie tez zaleca wszytsko ale z umiarem
Nikos
Mama Kuby i Leny
Dziewczyny, a czy szykujecie juz 'jedzenie na czarna godzine'? Ja chcialabym naszykowac troche szybkich porcji i pomrozic na czasy kiedy nie bede miala sily w kuchni stac ani nic kupowac. Jakie jedzonko najmniej traci przy zamrazaniu? Myslalam o pierogach ruskich i bigosie ))
Kurcze, ja nawet nie pomyślałam, żeby teraz stać przy garach. Teraz kiedy ledwo obiad dla naszej trójki przygotowuję. Później może faktycznie będzie mniej czasu, ale napewno nie będę się czuła taka ociężała i zmęczona.
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
DEVI lub inna babeczko, macie przepis na latwe i pyszne jagodzianki, bo ja mam taka straszna ochoteeeeeee a tu w sklepach czegos takiego nie wymyslono he he
ja nie robie zadnych obiadkow, len ze mnie chyba...no i wstepnie zamierzam jesc prawie wszystko, tu je sie wlasnie wszystko nawet jak sie karmi piersia...chyba nie bede mogla jesc np. tylko gotowanego, no chyba ze macie jakies smaczne przepisy...
ja nie robie zadnych obiadkow, len ze mnie chyba...no i wstepnie zamierzam jesc prawie wszystko, tu je sie wlasnie wszystko nawet jak sie karmi piersia...chyba nie bede mogla jesc np. tylko gotowanego, no chyba ze macie jakies smaczne przepisy...
susumali- robiłam kiedyś bułeczki które w orginale były jagodziankami tylko ja z braku jagód nadziałam je musem jabłkowym Monia w kuchni: Drożdżówki z musem jabłkowym ale ciasto rewelacyjne nie było, szybko bułeczki zrobiły sie twardawe ale to pewnie kwetsia odpowiedniego wyrobienia ciasta a wtedy robiłam je na szybko
Oli- a jak tarta...wyszła?? Czy moje przepisy to jakaś ściema??
Oli- a jak tarta...wyszła?? Czy moje przepisy to jakaś ściema??
reklama
Oli.B
Fanka BB :)
O mało bym nie spieprzyła do nadzienia dodałam zamiast 0,5 szkl to 1,5 szkl cukru, ale w porę się zorientowałam i nie zalałam ciasta:-), a ponieważ zrobiła się ładna pogoda to zostawiłam w lodówce i poszłam nad morze. Dopiero teraz wrzuciłam do piekarnika, jutro zdam relacje :-)Oli- a jak tarta...wyszła?? Czy moje przepisy to jakaś ściema??
Podziel się: