reklama
DEVI KUŻWA W 200 stopniach 35-45 min?????????
Po 20 właśnie się przypaliła :-(, a w środku pewnie surowa :-(
chyba asiacur wykrakała
ja tam prawie wszytsko pieke w 200 stopniach i na termoobiegu Czasmi juz nawet nie sparwdzam przepisów tylko od razu na 200 stopni wrzucam
a poza tym to cos Wam instyknt kulinarny zaginal w ciazy bo jestescie pierwszymi przypadkami ktorym ciasta nie wychodza z tych przepisów ;-)
a poza tym to cos Wam instyknt kulinarny zaginal w ciazy bo jestescie pierwszymi przypadkami ktorym ciasta nie wychodza z tych przepisów ;-)
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
ja jeszcze mam pytanie o jagodzianki DEVI- drozdze suche to to samo co sypkie, prawda? a mleko wtedy cieple, zimne czy wsio rybka? a mozna tezb z normalnymi drozdzami? dzieki i sorry za zawracanie glowy z ranca...
Oli.B
Fanka BB :)
nie, po prostu za duża temperatura z wierzchu się spaliło, a w środku surowe ;-)Oli może nie wyszło przez to,że wcześniej za długo w lodówce leżało?
reklama
susumali- drożdze suche to te sypkie-ja używam tych dr.oetkera(zielona saszetka) i daje ciepłe mleko. czy mozna dac zimne-nie mam pojecie, nie próbował, pewnie tak ale wtedy pewnie drożdze potzrebuja wiecej czasu zeby ruszyc bo jak wiadomo deozdze lubia cieplo.
Można też zrobić z normalnymi drożdzami. Drożdży świezych zawsze dwa razy wiecej niż suchych..... ale od razu zastrzegam, że ja tak robie i mi coś tam wychodzi...ale jak widać u innych z różnym efektem :/
Oli- kurcze to ja tez nie wiem co u ciebie poszło nie tak...to tam się da coś spalić??...a moze to mój piekarnik jakiś cudak bo mi nigdy nic nie przypalił :? Sama nie wiem
Można też zrobić z normalnymi drożdzami. Drożdży świezych zawsze dwa razy wiecej niż suchych..... ale od razu zastrzegam, że ja tak robie i mi coś tam wychodzi...ale jak widać u innych z różnym efektem :/
Oli- kurcze to ja tez nie wiem co u ciebie poszło nie tak...to tam się da coś spalić??...a moze to mój piekarnik jakiś cudak bo mi nigdy nic nie przypalił :? Sama nie wiem
Podziel się: