reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny

DEVI KUŻWA W 200 stopniach 35-45 min????????? :szok:
Po 20 właśnie się przypaliła :-(, a w środku pewnie surowa :-(
 
reklama
Próbowałam ją ratować ale się nie udało :-(, wyszedł mega zakalec. W smaku bardzo dobra, no ale zakalec więc wyrzuciłam. Spróbuję jeszcze raz upiec, ale po prostu w niższej temperaturze
 
ja tam prawie wszytsko pieke w 200 stopniach i na termoobiegu:p Czasmi juz nawet nie sparwdzam przepisów tylko od razu na 200 stopni wrzucam

a poza tym to cos Wam instyknt kulinarny zaginal w ciazy bo jestescie pierwszymi przypadkami ktorym ciasta nie wychodza z tych przepisów ;-)
 
ja jeszcze mam pytanie o jagodzianki DEVI- drozdze suche to to samo co sypkie, prawda? a mleko wtedy cieple, zimne czy wsio rybka? a mozna tezb z normalnymi drozdzami? dzieki i sorry za zawracanie glowy z ranca...
 
reklama
susumali- drożdze suche to te sypkie-ja używam tych dr.oetkera(zielona saszetka) i daje ciepłe mleko. czy mozna dac zimne-nie mam pojecie, nie próbował, pewnie tak ale wtedy pewnie drożdze potzrebuja wiecej czasu zeby ruszyc bo jak wiadomo deozdze lubia cieplo.
Można też zrobić z normalnymi drożdzami. Drożdży świezych zawsze dwa razy wiecej niż suchych..... ale od razu zastrzegam, że ja tak robie i mi coś tam wychodzi...ale jak widać u innych z różnym efektem :/

Oli- kurcze to ja tez nie wiem co u ciebie poszło nie tak...to tam się da coś spalić??...a moze to mój piekarnik jakiś cudak bo mi nigdy nic nie przypalił :? Sama nie wiem :(
 
Do góry