reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek kulinarny

DEVI KUŻWA W 200 stopniach 35-45 min????????? :szok:
Po 20 właśnie się przypaliła :-(, a w środku pewnie surowa :-(
 
reklama
Próbowałam ją ratować ale się nie udało :-(, wyszedł mega zakalec. W smaku bardzo dobra, no ale zakalec więc wyrzuciłam. Spróbuję jeszcze raz upiec, ale po prostu w niższej temperaturze
 
ja tam prawie wszytsko pieke w 200 stopniach i na termoobiegu:p Czasmi juz nawet nie sparwdzam przepisów tylko od razu na 200 stopni wrzucam

a poza tym to cos Wam instyknt kulinarny zaginal w ciazy bo jestescie pierwszymi przypadkami ktorym ciasta nie wychodza z tych przepisów ;-)
 
ja jeszcze mam pytanie o jagodzianki DEVI- drozdze suche to to samo co sypkie, prawda? a mleko wtedy cieple, zimne czy wsio rybka? a mozna tezb z normalnymi drozdzami? dzieki i sorry za zawracanie glowy z ranca...
 
reklama
susumali- drożdze suche to te sypkie-ja używam tych dr.oetkera(zielona saszetka) i daje ciepłe mleko. czy mozna dac zimne-nie mam pojecie, nie próbował, pewnie tak ale wtedy pewnie drożdze potzrebuja wiecej czasu zeby ruszyc bo jak wiadomo deozdze lubia cieplo.
Można też zrobić z normalnymi drożdzami. Drożdży świezych zawsze dwa razy wiecej niż suchych..... ale od razu zastrzegam, że ja tak robie i mi coś tam wychodzi...ale jak widać u innych z różnym efektem :/

Oli- kurcze to ja tez nie wiem co u ciebie poszło nie tak...to tam się da coś spalić??...a moze to mój piekarnik jakiś cudak bo mi nigdy nic nie przypalił :? Sama nie wiem :(
 
Do góry