reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny

reklama
DEVI zmiluj sie, ja ten watek ogladam o 23.30 skad ja teraz truskawki wezme i przepis na knedle??????!!!!!!!!!!!! wygladaja tak smacznie i na pewno sa!!!! albo byly...

susumali- BYLY pyszne, zrobialm nie wielka porcje ok. 35 knedli bo mój nie knedlowy i mówi że on to jeść nie bedzie, najwyżej spróbuje. Po czym jak sie dosiadł do talerza to zjadł wszytsko co było i zazyczyl sobie szybiej powtórki :) I to był chyba dla mnie największy komplemet na knedlowy debiut:)

Przepis jakbyś sie skusiła:
0,5kg ziemniaków, najlepiej ugotowanych dzień wcześniej, przeciśnietych na ciepło przez praske lub dobrze rozbite tłuczkiem(ja użyłam tłuczka)
300g mąki
2 jajka
szczypta soli i cukru

truskawki świeże lub mrożone ok. 0,5 kg powinno straczyć

Składniki na ciasto zagniatamy, rolujemy w wałeczke, odcinamy ok. 1 cm kawałki. W dłoni formujemy placek, na środek truskawka i opcjonlanie troche cukru. sklejamy z góry i w dłoni rolujemy na kuleczke. Gotujemy w osolonej wodzie az wypłyna.

Ostatnia edycja:
dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiii DEVI, na pewno wyprobuje!!!

no a ciebie podziwiam za pracowitosc a meza za apetyt, knedle z 300kg maaaaki:szok::szok::cool2:;-);-);-), nie tak na serio to tylko jeszcze mam pytanie- a to cos na knedlach to zasmazka z cukru i maselka? bo tez apetycznie wyglada...ach musze zrobic je, musze!

ach cięzrane to czepialskie sa ;-) juz poprawiam bo jeszcze zrobisz z tych 300kg maki:)

a na knedelkach jest bułka tarta na masełku i juz na talerzu posypane cukrem. Rewelacje tez ze smietana i cukrem...i wbrew pozorom knedle sie robi bardzo szybko. Mi zajeło ok. godzinki od zagnieciena ciasta (ziemniaki ugotowane dzien wczesniej) do ugotowania knedli

reklama
Do góry