Wstawiam taki skrócony przepis, jak ktoś będzie potrzebował szczegółów to piszcie
Ja to robiłam na takiej kwadratowe formie( chyba 24cm/24cm) ale sprawdzę wymiar jeszcze wieczorem.
Pieczemy biszkopt, ja piekłam z 6 jaj. Jak wystygnie przekrawamy na pół.
Kilka dni wcześniej robię dżem wiśniowy. Na tą foremkę robiłam z pól kg Wisni + żel fix + cukier. Robiłam go wg przepisu na opakowaniu z tym ,że trzeba dać mniej cukru bo w cieście będą słodkie bezy. Ja zrobiłam wręcz taki kwaskowy.
Na 1 polówkę ciasta wykładamy dżem. Na to bezy ( kupiłam w sklepie takie podłużne) . Następnie ubijam śmietanę 36 % ( ja kupuję Łowicz) z 2 smietan fixami i odrobiną cukru pudru. Śmietaną przykrywamy bezy i posypujmy ciemnym kakaem (trochę śmietany zostawiam na wierzch) Na to 2 biszkopt.
Dekoruję śmietaną i posypuję gorzką czekoladą.
Smacznego
Ja to robiłam na takiej kwadratowe formie( chyba 24cm/24cm) ale sprawdzę wymiar jeszcze wieczorem.
Pieczemy biszkopt, ja piekłam z 6 jaj. Jak wystygnie przekrawamy na pół.
Kilka dni wcześniej robię dżem wiśniowy. Na tą foremkę robiłam z pól kg Wisni + żel fix + cukier. Robiłam go wg przepisu na opakowaniu z tym ,że trzeba dać mniej cukru bo w cieście będą słodkie bezy. Ja zrobiłam wręcz taki kwaskowy.
Na 1 polówkę ciasta wykładamy dżem. Na to bezy ( kupiłam w sklepie takie podłużne) . Następnie ubijam śmietanę 36 % ( ja kupuję Łowicz) z 2 smietan fixami i odrobiną cukru pudru. Śmietaną przykrywamy bezy i posypujmy ciemnym kakaem (trochę śmietany zostawiam na wierzch) Na to 2 biszkopt.
Dekoruję śmietaną i posypuję gorzką czekoladą.
Smacznego