reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Watek Kulinarny - nasze przepisy :-)

reklama
jagmar pyszniutkie to ciasto bananowe - wczoraj robiłam - no i co najwazniejsze mego szybkie, a to to teraz u mnie podstawa ;)
Jest całkiem podobne do marchwiaka, którego piekę też tak na szybko.

Jak macie jeszcze kobietki przepisy na takie ekspresowe dania to dawajcie koniecznie ;)

Kiniutka wrzucaj przepis na tego marchwiaka jestem ciekawa tego ciasta. Też mam przepis na ciasto marchewkowe ale jest bardziej pracochłonne bo tam trzeba jaja ubijać.

ja też wczoraj na szybkości upiekłam jagmarowe ciasto, bo znajomi się zapowiedzieli z wizyta i smakowało wszystkim (ja dałam jedną szklankę cukru i wyszło takie bardziej wytrawne, ale i tak dobrutkie :-) ) dzięki Jagmar !!!

jagmar pyszniutkie to ciasto bananowe - wczoraj robiłam - no i co najwazniejsze mego szybkie, a to to teraz u mnie podstawa ;)
Jest całkiem podobne do marchwiaka, którego piekę też tak na szybko.

Jak macie jeszcze kobietki przepisy na takie ekspresowe dania to dawajcie koniecznie ;)

to poprosimy o przepis na tego marchwiaka :-D

Juz sie kobietki robi.
Więc podstawowy przepis zawiera:
1 i 1/4 szkl. oleju
4 jajka
2 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki sody
szczypta soli
2 szklanki drobno utartej marchewki.
Dodatkowo można dodać orzechy, rodzynki, kawałki czekolady wg smaku i uznania.

Jaja ucieramy mikserem z cukrem, dodajemy stopniowo olej i mąkę i całą resztę.
Pieczemy w temp. 190 st. ok 40 min.
Przepis jest na zwykłą blachę

jagmar no to jak ten sam to wcale nie taki bardzo pracochłonny. Wystarczy powrzucać wszystko do miksera i niemal sam sie robi ;) Ja tylko marchewki nie lubię trzec więc czasem męża zatrudniam do tego ;)

To było nasze firmowe ciasto. Mama je robiła na wszystkie imprezy i święta i wszyscy goście się zajadali i podniecali bo marchewkowe :D. Teraz mama serwuje ten bananowy chlebek i ludzie też zdziwieni, że z bananów można ciasto upiec

reklama
ciasto bananowe wybrobowane :) mnam, mniam!

A na obiad zrobilam muszle z tunczykiem i kaparami - super wyszlo! Karolina kapary rzeczywiscie swietnie podkreslaja smak tunczyka, takze podziekuj mezowi za wskazowke :)

Ostatnia edycja:
Do góry