reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

reklama
kobitki ratujcie, koleś z allegro mnie chyba wyrolował, bo prawie 2 tygodnie czekam na barwniki w proszku ( w mieście nigdzie kupić nie mogę) a chciałam ten tort elmo Julce zrobić. Czym jeszcze można zabarwić krem?? kupiłam z oetkera waniliowy i chciałam dodać ten barwnik w proszku. A czytałam gdzieś że można to samo uzyskać dodając proszek kisiel/budyń/galaretkę. Czy któraś już to robiła? pomóżcie ... :)

Ja znam kilka sposobów::sorry2:
Rozumiem, że chodzi o otrzymanie koloru czerwonego.

-Koncentrat soku buraczanego - ale znajdz taki bez przypraw. Ew. zetrzyj buraki
sama, wyciśnij sok .:tak:

-Krem do tortu farbuje również sok do wody np. malinowy:tak:

-Dodanie dużej ilości lub prawie samych truskawek, może pomóc. :tak:
Problem w tym, że coraz więcej jest alergików na truskawki .:sorry2:

To teraz możesz piec różnokolorowe cudeńka :-) A kiedy wyprawiasz urodzinki? W tą sobotę? Koniecznie pochwal się torcikiem :tak:

Ja na niedzielę robię Tort Barbie, więc też już szukam pomysłów

Tak Kamcia w sobotę, bo inaczej w terminie urodzin Julki nie byłoby moich rodziców oraz sióstr a ja bardzo chcę żeby byli.
No i mam pytanie do Ciebie: pewnie pomyślisz że jestem jakaś tępa :D ale jak taki kisiel dodać do kremu? sam proszek to przecież surowa mąka. Więc co, zrobić ten kisiel, ostudzić i dodać do masy i zmiksować? Cieszę się że mam barwniki, ale na przyszłość z ciekawości pytam :)

reklama
Ja też miałam barwniki i ostatecznie ich nie użyłam, jedynie ten o smaku coli, dodałam do białej masy i wygniotłam (potrzebowałam małą ilość na wąsy i uszy) Ja osobiście dawałabym suchy proszek (kisiel) ale właściwie to masz racje że to mąka no i juz sama nie wiem :baffled: Też się zastanawiałam jaki będzie z tego efekt więc wolałam zamówić barwniki :tak:
Olcia robiła masę cukrową z kisielkiem, może ona by wiedziała jak to dodać do kremu

Do góry