Tunia albo połóz te owoce na juz upieczony i wystudzony biszkopt i zalej tężejacą galaretką
Dam wam przepis na ciasto o nazwie "Mistrzostwo świata"..........i tak tez wygląda i smakuje a roboty przy nim tyle co nic!!
P
2 paczki słonych krakrsów
puszka mleka skondensowanego w puszce - słodzone!!!
krem karpatkowy, lub tiramisu
śmietanę kremówkę
spód blaszki wykładamy krakersami, mleko w puszce gotujemy w we wrzątku (w puszce, zamknięte!!!) ok 2 godz.- z tego mlea po ugotowaniu robi sie karmel taki jak jest w cukierkach krówkach
Jak juz się ugotuje otwieramy tylko ostrożnie bo może wyprysnąć, wylewamy ta mase krówkowa na warstwę wyłożonych krakersów, na to znowu warstwa krakersów, a na to zrobiona w mikserze wg przepisu masę kapratkową/tiramisu, na to znów krakersy, a na nie ubita kremówke czyli zrobiona bita smietanę, można to po wierzchu posypać przed podaniem sypką kawą i woala, pycha, naprawde polecam bo wygląda wysmienicie i nie znam osoby której nie smakuje, wszyscy są zachwyceni bo ciasto wygląda jaby kosztowało nie wiem ile czasu a naprawdę robi się szybko i bardzo prosto. Ja je często serwuję na jakies okazje kiedy mam mieć gości wtedy wieczorkiem robie ta pierwszą warstwę z masa krówkowa i nakładam na to krakersy, na noc wstawiam do lodówki, wtedy one zmiękna i fajnie sie potem kroi! a na drugi dzien rano resztę żeby bita i tam masa np, karpatkowa były świeże!