reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

reklama
cwietka gęś....PYCHA. Mój tatuś robi najlepszą. Ja nigdy nie robiłam, ale on przyrządza ją podobnie jak kaczkę. Na pewno się ją soli i posypuje majerankiem. Do środka to chyba różnie, ale mój rodziciel najczęściej jabłka, nieraz wątróbkę, czasem kaszę. I to piekarnika na dość długo. Cały tłuszczyk się pieknie wytopi i jest ekstra.

aaaa i czosnek na pewno do środa i cebula! tak siedzę i myślę, a nie chcę do taty dzwonić bo teraz pewnie ma kolejną gastroskopię:/// a poza tym biedny od soboty rano NIC nie jadł i powoli wraca mu apetyt, ale nawet herbaty jeszcze nie może

Ostatnia edycja:
cwietka, poszukaj na necie archiwum Wysokich Obcasów. Ja do tej pory trzymam numer z 2005 roku z przepisami właśnie na gęś i dodatki do niej. Czasem mam gęś, czasem kaczkę ale przepisy zawsze się sprawdzają :)
Znalazłam dla Ciebie :) Pieczona gęś

dziewczyny macie jakieś pomysły na fajne dania dla osoby z chorobą wrzodową? Mój tata niebawem wyjdzie ze szpitala i w sobotę i wiadomo, że nie będzie mógł jeść nic "normalnego"
do głowy przychodzą mi pulpety gotowane, ryba na parze, galat z kurczakiem i warzywami...

Ewa hmmmmmmmmmmmm miałam kupic tort ale ten chyba prosty jest dośc....szukaj dalej może sie pokusze i sama zrobie :-p

Wygląda na bajecznie prosty. A ja mam super przepis na masę cytrynowo-budyniową - tylko w Krakowie, wrzucę może po powrocie. Pucek uwielbia kwaśne rzeczy, pije wodę z cytryną od dłuższego czasu, nawet samą cytrynę wsuwa, więc to byłby dobry pomysł. Jeśli nie, to może jakiś sernik...

reklama
Ewa ja sie chyba na niego zdecyduje na 90%..Jesli jeszcze Wy go będziecie robic to na 100 ;-) I czekam na ta mase :-)

Do góry