reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

reklama
o ludzie stan ciążowych zachcianek to jest chyba przekleństwo!!! zamarzyło mi się czegoś takiego http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8bGU9lio3Ejb6_8rccTQ5_I0ySr9Y0Watjj-wmpw35wdR3CI4lw i chyba będę zmuszona zrobić to sama bo w okolicznych sklepach tego nie ma a ja to tak kiedyś lubiłam
i tęsknię za czekoladą schogetten w kawałeczkach, ale ja przecież nie moge jeść słodkiego, a bym już kawę popijała do czegoś takiego: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTy5EbNRDOx2dkByjygRW8G1GAV5LddJYDdK_t3sBhbsJ3zay6H

i takie coś kiedyś kupowałam na kilogramy a teraz nigdzie tego w Polsce dostać, widziała któraś w jakimś hipermarkecie takie cóś http://ekozakupy24.pl/produkt/15/banany-suszone-naturalne-niesiarkowane

Ostatnia edycja:
Chleb cytrynowy z maszyny

500 g mąki pszennej chlebowej
20 g roztopionego masła
300 ml wody
sok z połowy cytryny
2 łyżeczki drożdży instant
3 łyżki cukru
1,5 łyżeczki soli

Składniki wkładać w kolejności: woda, masło, sok, cukier i sól, na koniec mąka i drożdże (nie mogą zetknąć się z solą).
Program: podstawowy albo bułka francuska (ja piekłam na podstawowym)
Około 650 g chleba (zaznaczyłam mały bochenek - wypełnił i tak całą formę)

Jest leciutko słodkawy, ale można go spokojnie jeść z wędliną itp. Na zdjęciu w książce jest z krewetkami ;)

Przepis z książki: "Domowy chleb" - Ulrike Skadow - Sklep internetowy Świat Książki. Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin...

Wstawiajcie menu na roczki :) Niedługo trzeba będzie coś planować :D

Wrublik hi hi hi hi..Jakim cudem Ty chudniesz???
cała sztuka w tym że nie ważne że mi czegoś się chce - np. czekolady, po pierwszym kęsie słodkiego mam odruch wymiotny, więc nic słodkiego nie jem, no i chudnę... nawet chciałabym już nie chudnąć, ale na razie chyba na kiszonej kapuście nie za bardzo utyję

Wrublik, ja przez całą ciążę miałam wstręt do słodkiego, a 19 kilo przytyłam ;) No ale przez pierwsze 3 miesiące wsuwałam zapiekanki i frytki na tony ;)

ja wstrętu do słodkiego nie miałam ale jadłam o wiele mniej niż normalnie...

aaaa mam ciasto francuskie!!!!!!!!:-D:-D nareszcie zaczeli do lidla przywozić :-D

reklama
Kochane, czy któraś z Was miała do czynienia z gęsią? Niespodziewanie pojawiła się w naszym roczkowym menu (babcia dostała od kogoś i zalega jej w zamrażalniku, a normalnie nie ma okazji zjeść takiego wielkiego ptaszyska :baffled:). Co z tym wielkim kawałem mięsa można zrobić? Macie jakieś sprawdzone przepisy?

Do góry