reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

Mmm! Pychota :p No cóż jak Młode uda się na drzemkę to ja spróbuję z tym powalczyć. Najwyżej będzie gulasz :)

reklama
Kocham żurawine.....Wiecie gdzie mozna kupic w sloikach?? Jem omlet z zurawina i kanapki z pasztetem z nią..Od koleznki dostałam sloik do herbaty i szaleje ale mam na wykończniu buuuu

Moja matka dodaje żurawinę do mięsa i sera pleśniowego, ale dla mnie to nie smakuje.

Bodzinka, spróbuj zawinąć filety z indyka z mozzarellą i żurawiną - i usmażyć w panierce z bułki tartej. Pychota :)

Hejcz - podziwiam. Ja się "mokrej" roboty nie tykam. Nawet tego filmiku Ewy wolała nie oglądać, bo to za mocne klimaty dla mnie.

Bodzinka - ja też jestem fanką żurawiny. Zajadam ją i do mięs/serów i do kanapek, naleśników na słodko. Raj miałam w Finlandii, bo tam w każdym sklepie dżemy zurawinowe, tylko Finowie na mnie jak na wariatkę patrzyli kiedy jadłam bułkę z mascarpone i żurawiną, bo oni tego używają tylko do kaszanki :eek: A w zeszłym roku mój tata posadził żurawinę na skalniaku, więc mam nadzieję, ze już niedługo będą władne dżemiki

Hejcz - podziwiam. Ja się "mokrej" roboty nie tykam. Nawet tego filmiku Ewy wolała nie oglądać, bo to za mocne klimaty dla mnie.

Bodzinka - ja też jestem fanką żurawiny. Zajadam ją i do mięs/serów i do kanapek, naleśników na słodko. Raj miałam w Finlandii, bo tam w każdym sklepie dżemy zurawinowe, tylko Finowie na mnie jak na wariatkę patrzyli kiedy jadłam bułkę z mascarpone i żurawiną, bo oni tego używają tylko do kaszanki :eek: A w zeszłym roku mój tata posadził żurawinę na skalniaku, więc mam nadzieję, ze już niedługo będą władne dżemiki
Hi hi hi to na mnie tez by sie tak patrzyli..A u nas gdzies mozna dostac taki dżem??? Musze zmolestowac ta kolezanke bo jedzie do mamy...Az mi zal jak patrze na jej resztki :-(

Bodzinka - w Ikei jest dżem z borówek. Smakuje podobnie jak żurawiny. Ja kupowałam też w Makro w takich małych słoiczkach. I czasem się w Biedronce pojawia, ale nie polecam, bo więcej w nim cukru niż owoców.

reklama
oj ja tez uwielbiam żurawiny....mam od mojejmamy takie cuda że je potem do 2 dania zajadam. Zurawina z gruszkami pyszota moja mama sama zbiera i potem przyrządza.

Do góry