reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

Mmm! Pychota :p No cóż jak Młode uda się na drzemkę to ja spróbuję z tym powalczyć. Najwyżej będzie gulasz :)

reklama
Kocham żurawine.....Wiecie gdzie mozna kupic w sloikach?? Jem omlet z zurawina i kanapki z pasztetem z nią..Od koleznki dostałam sloik do herbaty i szaleje ale mam na wykończniu buuuu

Moja matka dodaje żurawinę do mięsa i sera pleśniowego, ale dla mnie to nie smakuje.

Bodzinka, spróbuj zawinąć filety z indyka z mozzarellą i żurawiną - i usmażyć w panierce z bułki tartej. Pychota :)

Hejcz - podziwiam. Ja się "mokrej" roboty nie tykam. Nawet tego filmiku Ewy wolała nie oglądać, bo to za mocne klimaty dla mnie.

Bodzinka - ja też jestem fanką żurawiny. Zajadam ją i do mięs/serów i do kanapek, naleśników na słodko. Raj miałam w Finlandii, bo tam w każdym sklepie dżemy zurawinowe, tylko Finowie na mnie jak na wariatkę patrzyli kiedy jadłam bułkę z mascarpone i żurawiną, bo oni tego używają tylko do kaszanki :eek: A w zeszłym roku mój tata posadził żurawinę na skalniaku, więc mam nadzieję, ze już niedługo będą władne dżemiki

Hejcz - podziwiam. Ja się "mokrej" roboty nie tykam. Nawet tego filmiku Ewy wolała nie oglądać, bo to za mocne klimaty dla mnie.

Bodzinka - ja też jestem fanką żurawiny. Zajadam ją i do mięs/serów i do kanapek, naleśników na słodko. Raj miałam w Finlandii, bo tam w każdym sklepie dżemy zurawinowe, tylko Finowie na mnie jak na wariatkę patrzyli kiedy jadłam bułkę z mascarpone i żurawiną, bo oni tego używają tylko do kaszanki :eek: A w zeszłym roku mój tata posadził żurawinę na skalniaku, więc mam nadzieję, ze już niedługo będą władne dżemiki
Hi hi hi to na mnie tez by sie tak patrzyli..A u nas gdzies mozna dostac taki dżem??? Musze zmolestowac ta kolezanke bo jedzie do mamy...Az mi zal jak patrze na jej resztki :-(

Bodzinka - w Ikei jest dżem z borówek. Smakuje podobnie jak żurawiny. Ja kupowałam też w Makro w takich małych słoiczkach. I czasem się w Biedronce pojawia, ale nie polecam, bo więcej w nim cukru niż owoców.

reklama
oj ja tez uwielbiam żurawiny....mam od mojejmamy takie cuda że je potem do 2 dania zajadam. Zurawina z gruszkami pyszota moja mama sama zbiera i potem przyrządza.

Do góry