reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

gufi obiadek wyszedł bardzo dobry:-) klopski i sosik koperkowy są the best!;-)

ewa a ten sosik pieczeniowy to jak zrobić samemu? czy to ten z paczki?
 
reklama
Ewa - ale z Ciebie mróweczka. Ja jestem zbyt leniwa, żeby się w kluski bawić. W ogóle rzadko jemy ziemniaki, bo mi się obierać nie chce, a co dopiero kluski lepić. Podziwiam!
 
tak mnie ostatnio naszło, że niektóre z Was nie jedzą wilu rzeczy, więc wrzucę dla wszytskich zainteresowanych przepisz na łososia pieczonego. Jest banalnie prosty i bardzo smaczny.

potrzeba:
1 kawałek łososia na osobę (ja wybieram zawsze taki grube i duże, cały kawał od kregosłupa po sam dół - taki jakby pół dzwonek)
sól
pieprz
szczypiorek
cytryna

przygotowanie:
łososia posolić, popieprzyć i "poszczypiorkować" i wstawić do piekarnika na: albo opcja grill na 20-30 minut (zależy od wielkości kawałka), albo w rekaw do pieczenia i na 200 stopni na 30 minut.

podawać razem z kawałkiem cytrynki (zawsze skrapiam cytryna, mąz nie, ale ładnie wygląda)

smacznego

ps. przy pierwszym przygotowywaniu uważajcie z czasem, bo jednak każdy piekarnik trochę inny, a jak bedzie za długo zrobi sie twardy
 
Antylopka - u mnie tez losos pieczony na topie ;)

a wczoraj na kolacje zrobilam pyszna salatke z kuskusem - zostlo mi mieska indyczego z rosolu i zrobilam tak:
mieso z indyka gotowane (1 golonka)
kuskus (1 kubek)
marchewka z rosolu
rodzynki i morele

kuskus jak napecznial, to wymieszalam z mieskiem, marchewka pokrojona na kawalki i namoczonymi rodzynkami i morelami. potem polalam lyzke oliwy i gotowe. pucha :D
 
Ewa - ale z Ciebie mróweczka. Ja jestem zbyt leniwa, żeby się w kluski bawić. W ogóle rzadko jemy ziemniaki, bo mi się obierać nie chce, a co dopiero kluski lepić. Podziwiam!

Ale one są taaaakie pyszne :)

gufi obiadek wyszedł bardzo dobry:-) klopski i sosik koperkowy są the best!;-)

ewa a ten sosik pieczeniowy to jak zrobić samemu? czy to ten z paczki?

Zawsze z internetu jakiś przepis ściągam. Albo z torebki jak nie ma czasu.

Ja dziś idę na łatwiznę i obiad robi parowar sam ;)
 
u mnie klopsiki wyszly super-nawet Paulina zjadła same a zwykle miesko pomija....
wiem ze z kluskami slaskimi by byly jeszcze lepsze ale brak czasu n alepienie-ledwo dzisiaj kulki klopsiko we uformowałam.
Ale kluski mozna gotowe kupic...
 
reklama
Do góry