reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
tak mnie ostatnio naszło, że niektóre z Was nie jedzą wilu rzeczy, więc wrzucę dla wszytskich zainteresowanych przepisz na łososia pieczonego. Jest banalnie prosty i bardzo smaczny.
potrzeba:
1 kawałek łososia na osobę (ja wybieram zawsze taki grube i duże, cały kawał od kregosłupa po sam dół - taki jakby pół dzwonek)
sól
pieprz
szczypiorek
cytryna
przygotowanie:
łososia posolić, popieprzyć i "poszczypiorkować" i wstawić do piekarnika na: albo opcja grill na 20-30 minut (zależy od wielkości kawałka), albo w rekaw do pieczenia i na 200 stopni na 30 minut.
podawać razem z kawałkiem cytrynki (zawsze skrapiam cytryna, mąz nie, ale ładnie wygląda)
smacznego
ps. przy pierwszym przygotowywaniu uważajcie z czasem, bo jednak każdy piekarnik trochę inny, a jak bedzie za długo zrobi sie twardy
potrzeba:
1 kawałek łososia na osobę (ja wybieram zawsze taki grube i duże, cały kawał od kregosłupa po sam dół - taki jakby pół dzwonek)
sól
pieprz
szczypiorek
cytryna
przygotowanie:
łososia posolić, popieprzyć i "poszczypiorkować" i wstawić do piekarnika na: albo opcja grill na 20-30 minut (zależy od wielkości kawałka), albo w rekaw do pieczenia i na 200 stopni na 30 minut.
podawać razem z kawałkiem cytrynki (zawsze skrapiam cytryna, mąz nie, ale ładnie wygląda)
smacznego
ps. przy pierwszym przygotowywaniu uważajcie z czasem, bo jednak każdy piekarnik trochę inny, a jak bedzie za długo zrobi sie twardy
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Antylopka - u mnie tez losos pieczony na topie
a wczoraj na kolacje zrobilam pyszna salatke z kuskusem - zostlo mi mieska indyczego z rosolu i zrobilam tak:
mieso z indyka gotowane (1 golonka)
kuskus (1 kubek)
marchewka z rosolu
rodzynki i morele
kuskus jak napecznial, to wymieszalam z mieskiem, marchewka pokrojona na kawalki i namoczonymi rodzynkami i morelami. potem polalam lyzke oliwy i gotowe. pucha
a wczoraj na kolacje zrobilam pyszna salatke z kuskusem - zostlo mi mieska indyczego z rosolu i zrobilam tak:
mieso z indyka gotowane (1 golonka)
kuskus (1 kubek)
marchewka z rosolu
rodzynki i morele
kuskus jak napecznial, to wymieszalam z mieskiem, marchewka pokrojona na kawalki i namoczonymi rodzynkami i morelami. potem polalam lyzke oliwy i gotowe. pucha
Ewa - ale z Ciebie mróweczka. Ja jestem zbyt leniwa, żeby się w kluski bawić. W ogóle rzadko jemy ziemniaki, bo mi się obierać nie chce, a co dopiero kluski lepić. Podziwiam!
Ale one są taaaakie pyszne
gufi obiadek wyszedł bardzo dobry:-) klopski i sosik koperkowy są the best!;-)
ewa a ten sosik pieczeniowy to jak zrobić samemu? czy to ten z paczki?
Zawsze z internetu jakiś przepis ściągam. Albo z torebki jak nie ma czasu.
Ja dziś idę na łatwiznę i obiad robi parowar sam
u mnie klopsiki wyszly super-nawet Paulina zjadła same a zwykle miesko pomija....
wiem ze z kluskami slaskimi by byly jeszcze lepsze ale brak czasu n alepienie-ledwo dzisiaj kulki klopsiko we uformowałam.
Ale kluski mozna gotowe kupic...
wiem ze z kluskami slaskimi by byly jeszcze lepsze ale brak czasu n alepienie-ledwo dzisiaj kulki klopsiko we uformowałam.
Ale kluski mozna gotowe kupic...
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
ciesze sie, ze klopsiki smakowaly ))))
reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
my dzis bedziemy zajadac tortille - kurczak zamarynowany czeka az go łaskawie podsmaze, a reszta to na szybko - warzywa, sos, troche sera do zapieczenia
Podziel się: