reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Witam miłe panie!
Zostałam zmotywowana do napisania czegoś (dzięki, shingle :tak:), choć pewnie mało kto mnie pamięta, bo zniknęłam parę tygodni temu. W 12 tygodniu miałam krwawienie i wylądowałam w szpitalu. Tylko 5 dni, ciąża utrzymana, ale stres wielki. Po tym wszystkim wróciłam do domu z nakazem leżenia, więc komputer odpadał, nawet laptop na kolanach mnie męczył. I w ogóle jakoś to źle wszystko przeżyłam, najgorszy ten strach. Że się nie uda, że poronię, że na co to wszystko, że dziecko będzie chore (szpitale pod tym względem są straszne - człowiek się nasłucha horrorów). Teraz czuję się na tyle dobrze, że siadam do komputera (mam zrobione legowisko na kanapie), robię sporo rzeczy w domu (nadal jestem na zwolnieniu) i zaczynam mieć coraz więcj nadziei. Byłam na takim wypasionym USG i jest dobrze (no prawie), wiemy, że dziewczynka, że rośnie i w ogóle. No i mamy nadzieję, że "prawie" zamieni się w ""na pewno". Tylko tak jakoś na forum już nie umiałam wrócić. Zwłaszcza, że dzieci poszły do szkoły i się zaczął kołowrót wstawaniowo-odrabianiowo-lekcjowy (ani się obejrzycie, a Wasze dzieciaczki pójdą do szkoły...).
Pozdrawiam
An

Super że się odezwałaś. Cieszę się że najgorsze już za Tobą, a teraz na pewno wszystko będzie dobrze :-D
Łożyskiem na przedniej ścianie nie przejmuj się - ja też jestem po cesarce i też mam na przedniej ścianie. Niebezpieczniejsze jest "przodujące" ale to nie jest to samo, więc główka do góry.

reklama
Dzień dobry dziewczynki :-D

Ja dziś troszkę jeżdżenia mam - jadę zobaczyć jak tam mieszkanko moje się ma :)) i umówiłam się z projektantkami żeby pokazać im jeszcze kilka moich pomysłów :))

Mocno trzymam kciuki za WSZYSTKIE wizyty:-D Kingusia, Majsii żeby wasze maluszki ładnie się wypieły :D

Kalinka - co do płaszczyka - pomyśl sobie tak że ten płaszczyk to też dla maluszka. Rozumiem że Ci szkoda kasy... ale takie rzeczy trzymają cenę teraz ponosisz a za rok na jesieni sprzedasz na allegro za 200 i wyjdzie że zapłaciłaś 100 :D Musi Ci być ciepło i wygodnie...

Luczynka :))) Wypas Pan profesor!! ;)

Dzień dobry:-)
U nas dzisiaj taka mgła że z balkonu nie widać co się dzieje na dole. Miałam iść na pocztę ale jakoś tak ciężko mi się zebrać. Teraz zastanawiam się co na obiad zrobić dzisiaj i jakoś tak nie wiem sama co bym zjadła. Może macie jakieś dobre pomysły??

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania. Mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze i po Waszej myśli:-)

Jestem po USG i wstawię obrazek i wszystko będzie wiadomo :D

girlsquare.jpg

Zdrowe, wszystko na miejscu... :D

Najlepszy mój A.

Spytał się GIN-a :

Gin: - Dziewczynka.
-Na pewno dziewczynka?
Gin: - No na to wskazuje, nic nie wyrosło między nogami :D

hahaha.gif

Dzień dobry Śnieżynki w ten poniedziałkowy pochmurny (niestety) poranek:-D

hej, dziewczynki:) ja tylko na moment, bo dorwałam się do internetu u mojej siostry (w naszym nowym mieszkanku nadal brak połączenia ze światem:wściekła/y:). ObiecujęnadgonićWasze rozmówki, jak tylko podlączą mi kabel:-)

Pewnie, że Cię pamiętam i pamiętam, że miałaś zniknąć na troszkę, więc wybaczam, że się nie odzywasz, ale trzymam za słowo, że nadrobisz:-D buziaczki;-)

Aaaa kupiłam już mebleki ale termin wykonania 6 tygodnia także bedę musiała troche poczekać... a przy okazji sie pochwalę jeśli można, zwykłe klasyczne białe:

Losek super mebelki:-)

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a niech to dunder szalony świśnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i dobry humor diabli wzięli, jestem wkurzona na maksa, mam dość:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: znowu pojawiały się plamki krwi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co prawda na razie małe i malo, ale są i to czyściutkie czerwone, jak ja nienawidzę swojej macicy!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a Synkowi maleją szanse na rodzeństwo, bo ciąża będzie mi się kojarzyła tylko z nerwami i strachem:-:)-:)-( aj nawet nie chce mi się już nic pisać, zmykam lepiej stąd, miłego dnia dziewczynki!

Tygrynka proszę uważaj na siebie i mam nadzieję, że dziś już żadnego krwanienia nie ma:tak:

Kochane macie pozdrowienia od Guchy:-) Ma dzisiaj drugą turę gości i wpadnie do nas jutro:-)

Dziękujemy za pozdrowienia:-)

Juz od jutra zacznę szukac prezentu gwiazdkowego dla mojego męzczyzny. wiem o czym marzy ale będzie ciezko to znaleźć.

Anisen powiem Ci, że ja po ostatnich zakupach w supermarkecie stwierdziłam z Mężusiem, że wszystkie zakupy przedświąteczne musimy zrobić do końca listopada, bo inaczej to chyba oszaleje, bo już teraz są takie kolejki, że masakra, a potem to już będzie jakiś armageddon!!!!:szok: A ludzie oczywiście w dupie pewnie będą mieli, że ja w ciąży i nikt nie raczy przepuścić, więc nie mam zamiaru się denerwować:-) np. znicze na 1 listopada już mam kupione, żeby potem nie latać:tak: a co do prezentu dla Mężusia to też wiem, że chcę mu kupić wypasiony skórzany portfel (bo ten swój to ma już taki wyświechtany, że nie mogę patrzeć:-p), ale będę musiała za nim troszkę pochodzić:-) na szczęście mam siostry, które mi pomogą:-D

Czesc Sloneczka, ja tylko na chwile z goscinnego kompa...

Super, że się odezwałaś:-) buziaczki:-D

Witam porannie ! Jade na te badania co w piątek nie doszły do skutku ... Przy okazji namówiłam Kocura na wizyte w komisie dziecięcym , w celu obczajenia wózków . A i pochwale się że wczoraj załatwiłam sobie za friko wanienke i przewijak oraz troche ciuszków dla maluszka :) No i oczywiscie a propos wczorajszych ekscesów z Kocurem , to jak zwykle nie umiem sie na niego długo gniewać ... I wieczór został już zakończony pozytywnie :) Trzymajcie kciuki żebym nie padła na pobieraniu krwi !!!

Znachorka super, że wszystko z mężczyzną w porządku i trzymam kciuki:-)

Hej lutóweczki :-)A ja siedzę uszykowana :-);-) i "gotowa do boju" hahaha :-D żeby maluch pokazał co ma między nóżkami, bo jak nie to się obrażę na dzidzie :wściekła/y::crazy::laugh2: ma być dziś grzeczna.. ! :-D Od 6 godziny nie śpię i czuję się nieżywa :eek: nie do życia, ale dam radę... na 9 :30 USG :-D:-) muszę wytrwać :tak::-D
trzymam kciuki dziewczyny:tak::-) ja też mam dziś wizytę proszę o kciuki:sorry: lecę bo się spóźnie mam na 11 ale musze jeszcze obskoczyć rodzinnego i UP:-(

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty:-)

wpadnę jak wróce z łowów. Mam zamiar kupic sobie jakąs kurtkę i coś dla córeczki:-)

Paullla życzę udanych łowów:-)

Majsii ogromne kciuki za zdrowe Maleństwo i za poznanie płci:-)

Pandorka pokoik słodziutki, a jak dołożysz jeszcze dywan czy wykładzinę to będzie przepiękny:-)

kingusia1991, kalemeon1 witamy w gronie Lutówek
:-)

Anyolki super, że się odezwałaś, bo powiem Ci szczerze, że zawsze jak jakaś dziewczyna przestaje się odzywać zastanawiam się dlaczego:confused: ale jak wraca i jest w porządku to jest w SUPER!!!!:-)

Dziewczyny wczoraj byliśmy u kumpeli i malutka Oliwka jest po prostu słodziutka:-) troszkę marudziła, bo mało spała, ale też udało mi się z nią troszkę powygłupiać i cudownie się śmiała co jest chyba najpiękniejszą rzeczą na świecie i już swojej Sóweczki nie mogę się doczekać:-D

Jakoś mnie wczoraj pachwina bolała lewa, ale dziś na szczęście mi przeszło:-)

Dziś chyba będzie jedno wielkie lenistwo, bo pogoda taka, że nawet nie chce mi się nigdzie wyjść:no: tylko do sklepu musimy pojechać:tak: a może pranie zrobię:-D

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania, bedzie dobrze :-)

To i ja się dołączam z trzymaniem kciuków.
Mam nadzieję, że "chorowitkom" się poprawi i nie będą musiały się już stresować i matrwić. :happy:
No i oby te Wasze Maluszki chciały współpracować (moje nie chciało):wściekła/y: i dowiecie się, co kryją między nóżkami :-D

Miłego poniedziałku wszystkim - tym siedzącym w domach, i tym, co tak jak ja zasuwają od rana w pracy. :rofl2:

reklama
Do góry