reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

ja tez biore feminatal, tam tez jest kwas foliowy...a feminatal bierzecie caly czas?czy odstawiacie?mojej kolezance gin powiedzial, ze jak sie bierze cala ciaze witaminy to rosna duze dzieci...wiec nie powinno sie brac caly czas....a ja mam mieszane uczucia co do tego i biore...

reklama
ja tez biore feminatal, tam tez jest kwas foliowy...a feminatal bierzecie caly czas?czy odstawiacie?mojej kolezance gin powiedzial, ze jak sie bierze cala ciaze witaminy to rosna duze dzieci...wiec nie powinno sie brac caly czas....a ja mam mieszane uczucia co do tego i biore...
pierwsze slysze mi nic nie mowil zeby odstawic ja mam zamiar nawet brac jak bede karmila, dobrze ze mi przypomnialas bo dzis jeszcze nie bralam :-)

ilu lekarzy tyle opinii najwyraźniej.
Ja nie biorę nic- nawet nie biorę witamin, bo mi ginka mówi, że nie muszę :tak:
ja tam nie wiem, ale jem jak dzika warzywa i owoce... w sumie to więcej warzyw: np zupa warzywna do tego sałatka warzywna i np kurczak w warzywach
:szok:

mi lekarz kazał brać nawet w okresie karmienia piersią. Szczerze to niewiem skąd Ci lekarze biorą opinię, że po tych witamianch to duże dzieci sie rodzą. Kojarzy mi się to z jakimiś babcinymi zabobonami

agasz wielkie gratulacje i wszystkiego naj najlepszego na nowej drodze:-)

kalina, jak jeszcze raz taki numer zrobisz to się ustaw w kolejce to omłotu zaraz za Tygrynką. Leżeć proszę a jedyny wysiłek jaki Ci wolno teraz poczynić to zaglądnąć do nas czasami. Witaminy lekarka mi kazała brać całą ciążę i tak jak pisze marga, jeszcze przy karmieniu.

LadyMocca ja też brałam kwas foliowy tylko do końca pierwszego trymestru a potem już witaminy dla kobiet w ciąży

Ilona, ja też oczywiście trzymam kciuki żeby maluszek współpracował na badaniu;-)

Mama Sówka wczoraj w Kapphalu widziałam takie śmieszne ciepłe pajacyki z sówkami. Od razu mi się o Tobie przypomniało;-)

ilu lekarzy tyle opinii najwyraźniej.
ja nie biorę nic- nawet nie biorę witamin, bo mi ginka mówi, że nie muszę :tak:
ja tam nie wiem, ale jem jak dzika warzywa i owoce... W sumie to więcej warzyw: Np zupa warzywna do tego sałatka warzywna i np kurczak w warzywach:szok:
ja tam tez nic nie biore ale korzystam z naturalnych witaminek - warzywa owoce jem je tonami.

Dziewczynki...
a ja znowu mialam problemy....fakt, ze ponownie z przeforsowania...powtorka z tego co bylo 2 tyg temu...:(

ostatni tydzien mialam bardzo intensywny...na koniec wczoraj pojechalismy do berlina po moich rodzicow na lotnisko, dotarlismy do domu o 3 nad ranem...poszlam do lazienki ....a tam plamienie krwia:-(....normalnie myslalam ze zemdleje ze strachu :((wzialam szybko no-spe...zasnac nie moglam :( poplakalam sie...a o 6 rano zadzwonil budzik i wracalismy do siebie, a M potem do pracy...w domku znowu no-spa i spac....rodzicom przyznalam sie przez telefon potem co sie dzialo.... i zadzwonilam do mojego gin, kazal natychmiast przyjechac....

dostalam taka zjeb..e od niego, ze glowa boli...tak mi nawtykal, ze nie porzadek w domu jest najwazniejszy...ze organizm daje mi sygnaly ostrzegawcze ....ze moge nawet poronic jak nie przestane...zbadal mnie bardzo dokladnie...na szczescie wszystko jest dobrze...troszke plamie nadal, ale lozysko sie trzyma, szyjka sie nie skraca, jest zamknieta, wody sa na miejscu, nie sacza sie....

a synek rosnie jak na drozdzach...ma juz 600 gram i ok. 20 cm od glowki do posladkow :)i kopie i wierci sie :) wszystko jest dobrze, ale mam lezec, brac nadal no-spe 3razy dziennie, 2 razy dziennie magnezB6 i teraz tez 2 razy dziennie po 2 luteiny dopochwowo...no i przez najblizszy miesiac koniec z seksem :((

kurde nastepnym razem kochana leć odrazu do lekarza:-( albo jesli wieczorem pojawi sie krwawienie to szpital....

ja od 13 tyg z kwasu foliowego przeszlam na feminatal 400, narazie lekarz kaze brac, podobno bierze sie go do konca karmienia piersia

kurde nastepnym razem kochana leć odrazu do lekarza:-( albo jesli wieczorem pojawi sie krwawienie to szpital....

ja od 13 tyg z kwasu foliowego przeszlam na feminatal 400, narazie lekarz kaze brac, podobno bierze sie go do konca karmienia piersia

Następny raz to bedzie jak jej w lutym wody odejdą, bo Kalina już bedzie grzeczna:-) (i za t otrzymamy kciuki)

Mi doktor powiedziała, że moge coś brac, nie muszę. A wszyskie te witaminy to jeden kit :). biore centrum bo jakoś mam do teg ozaufanie no i cena normlana

reklama
Do góry