reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Dziekuje Wam....rodzice polecieli na urlop na tydzien, opiekowalismy sie zwierzakami w ich domu..i pomyslalam, ze zrobie im niespodzianke i wysprzatam im dom na blysk...a lekarz mnie zapytal czy ucieszyliby sie z niespodzianki gdybym przez to stracila dziecko....i az mi lzy w oczach stanely...

teraz leze...wrocilismy do siebie i teraz widze ze tu jest balagan, ale zaciskam zeby i nie robie...jutro M posprzata, juz obiecal, wiec ja sie nawet nie ruszam do mopa...

a przez ostatni tydzien nawet nic na BB nie pisalam, bo albo cos robilam w domu, albo padalam ze zmeczenia...
i mam za swoje :(

reklama
Feminatal ma dużo kwasu :D

wiem, że ma dużo kwasu, ale ma też inne witaminy. A nam zimowym mamom sa one potzrebne w tabsie, bo owoców zimą to za dużo nie ma.

Dziekuje Wam....rodzice polecieli na urlop na tydzien, opiekowalismy sie zwierzakami w ich domu..i pomyslalam, ze zrobie im niespodzianke i wysprzatam im dom na blysk...a lekarz mnie zapytal czy ucieszyliby sie z niespodzianki gdybym przez to stracila dziecko....i az mi lzy w oczach stanely...

teraz leze...wrocilismy do siebie i teraz widze ze tu jest balagan, ale zaciskam zeby i nie robie...jutro M posprzata, juz obiecal, wiec ja sie nawet nie ruszam do mopa...

a przez ostatni tydzien nawet nic na BB nie pisalam, bo albo cos robilam w domu, albo padalam ze zmeczenia...
i mam za swoje :(

to teraz leż i leniu****, a M. niech z mopem lata:-)

Dziewczynki...
a ja znowu mialam problemy....fakt, ze ponownie z przeforsowania...powtorka z tego co bylo 2 tyg temu...:(

ostatni tydzien mialam bardzo intensywny...na koniec wczoraj pojechalismy do berlina po moich rodzicow na lotnisko, dotarlismy do domu o 3 nad ranem...poszlam do lazienki ....a tam plamienie krwia:-(....normalnie myslalam ze zemdleje ze strachu :((wzialam szybko no-spe...zasnac nie moglam :( poplakalam sie...a o 6 rano zadzwonil budzik i wracalismy do siebie, a M potem do pracy...w domku znowu no-spa i spac....rodzicom przyznalam sie przez telefon potem co sie dzialo.... i zadzwonilam do mojego gin, kazal natychmiast przyjechac....

dostalam taka zjeb..e od niego, ze glowa boli...tak mi nawtykal, ze nie porzadek w domu jest najwazniejszy...ze organizm daje mi sygnaly ostrzegawcze ....ze moge nawet poronic jak nie przestane...zbadal mnie bardzo dokladnie...na szczescie wszystko jest dobrze...troszke plamie nadal, ale lozysko sie trzyma, szyjka sie nie skraca, jest zamknieta, wody sa na miejscu, nie sacza sie....

a synek rosnie jak na drozdzach...ma juz 600 gram i ok. 20 cm od glowki do posladkow :)i kopie i wierci sie :) wszystko jest dobrze, ale mam lezec, brac nadal no-spe 3razy dziennie, 2 razy dziennie magnezB6 i teraz tez 2 razy dziennie po 2 luteiny dopochwowo...no i przez najblizszy miesiac koniec z seksem :((

oficjalnie dostajesz od nas zjeb!!!! Jak cię kurz w domu ebdzie draznił to isę odwróć na drugi bok i patrz. Dobrze, że organizm Ci wysyła znaki ostrzegawcze, póki wszystko ok. Wiec weź je sobie do serca. W lutym się napracujsz za dwoje :). Teraz odpoczywaj, żeby sie wszystko unormowało.

Hej Dziewczynki :-)
Wróciłam dopiero z Rzeszowa i lecę do wanny, bo na 21:00 mam wizytę u gin i mam nadzieję, że w końcu dzidzia pokaże to krocze i będę pewna co do płci !!!!:-p

Ilonaa trzymam bardzo mocno kciuki, by Dzidzia współpracowała i pokazała co tam ukrywa:-) no i, by wszystko było w porządku:-D

helo dziewczęta muszę sie pochwalić już po slubie już jestem nie tylko mamą ale żoną echhh piękny dzień (fotka na nk ) ;))))

Kochana ogromne gratulację żoneczko dla Ciebie i Mężusia:-D a foteczki pięknie i pięknie wyglądałaś (wyglądaliście:-p):-D

Dziewczynki...
a ja znowu mialam problemy....fakt, ze ponownie z przeforsowania...powtorka z tego co bylo 2 tyg temu...:(

Kochana Ty uważaj na siebie i na maleństwo, bo to jest teraz najważniejsze i żadnego przemęczania jasne????:-p

pytanko mam: czy WY nadal bierzecie kwasior foliowy? Bo mi ginka kazała odstawić w 20tc

Hmmm ja dalej biorę kwas foliowy:-) w następny wtorek idę do ginka, więc może coś o tym powie:tak:

Ja też się zastanawiam ile ta nasza Sóweczka już waży i mierzy, bo brzuszek mam nadal nie za wielki:eek: i zastanawiam się czy wszystko w porządku, ale jak zaczyna kopać to już nie mam wątpliwości:-p

Ilonaa trzymam bardzo mocno kciuki, by Dzidzia współpracowała i pokazała co tam ukrywa:-) no i, by wszystko było w porządku:-D

Kochana ogromne gratulację żoneczko dla Ciebie i Mężusia:-D a foteczki pięknie i pięknie wyglądałaś (wyglądaliście:-p):-D

Kochana Ty uważaj na siebie i na maleństwo, bo to jest teraz najważniejsze i żadnego przemęczania jasne????:-p

Hmmm ja dalej biorę kwas foliowy:-) w następny wtorek idę do ginka, więc może coś o tym powie:tak:

Ja też się zastanawiam ile ta nasza Sóweczka już waży i mierzy, bo brzuszek mam nadal nie za wielki:eek: i zastanawiam się czy wszystko w porządku, ale jak zaczyna kopać to już nie mam wątpliwości:-p

Zobacz sobie zdjęcia jakie Shinglewkleiła w "naszej wadze" na 13 stronie. Dziewczyna nie miała wcale brzucha a urodziła zdrowe i wymiarowe dziecko .także nei masz się czym martwić.

kwas powinno się brać przez pierwszy trymestr. Potem już nie trzeba, Warto przejsć na witaminy dla kobietw ciązy, bo tam tez jest kwas.

reklama

Mi nic lekarz po połówkowym usg nie powiedzial ile wazy i ma długosci nasz synus a ja bylam tak zaaferowana ze zapomnialam zapytac! A folik to ja juz od 8 tc nie biore bo zamiast tego gin mi kazal brac prenatal complex a tam jest duzo kw foliowego!! TERAZ SIE PRZEZUCILAM NA FEMINATAL- PODOBNO LEPSZY

Do góry