reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Cześć Śnieżynki!!
Ja już jestem po usg 4d. Na szczęście wszystko wyszło dobrze - przezierność karkowa, serce - ok, w porządku na tym etapie są wszystkie organy: nerki, wątroba, pęcherz, płucka, rączki i nóżki prawidłowe -widac było paluszki.
No i zapytałam o płeć. Prawdopodobnie będzie dziewczynka (a w domku jest synek, więc spoko), lekarz powiedział że z tego co widzi to dziewczynka (patrzył z boku), bo jakaś kość u chłopców jest pionowa, a u dziewczynek pozioma, a tu była właśnie pozioma, ale zastrzegał żeby się nie sugerować ta płcią.
Bardzo się cieszę, tak się wzruszyłam na usg, że miałam kilkakrotnie łzy w oczach.
Dzięki za wsparcie, teraz ja trzymam za Was kciuki!!!!

To super!!

No i jak po tym 4d , widac cos juz ladnego? MAsz fotki?

reklama
Widać było ładnie moim zdaniem nawet buźkę, widać było wyraźnie nawet palce od rąk, mam fotki, wkleję je, ale nie mógł uchwycić tak jak chciał dzieciątka, mówił że u mnie ma jakiś problem z uchwyceniem od góry czy jakoś.W dodatku dziecko się strasznie wierciło przez cały czas fikało i skakało.
Mam kilka fotek, ale chyba najlepsze takie z profilu - to wkleję.

Ostatnia edycja:
Gosia no to super że wyniki dobre i że mogłaś się napatrzeć na maleństwo...:tak:
Czekam na fotki...

My dziś mamy zaplanowany cały dzień...najpierw muszę zrobić lasagne na obiadek..po obiadku idziemy na plotki do koleżanki :tak: Filip się pobawi z córeczką koleżanki a ja odpocznę hihih No a wieczorem wleci moja przyszła szwagierka...bo już się dawno nie widziałyśmy więc też miło zleci wieczorek

Może uda mi się zajrzeć do was w miedzy czasie...
Miłego dnia :-)

Widać było ładnie moim zdaniem nawet buźkę, widać było wyraźnie nawet palce od rąk, mam fotki, wkleję je, ale nie mógł uchwycić tak jak chciał dzieciątka, mówił że u mnie ma jakiś problem z uchwyceniem od góry czy jakoś.W dodatku dziecko się strasznie wierciło przez cały czas fikało i skakało.
Mam kilka fotek, ale chyba najlepsze takie z profilu - to wkleję.
No to gratuluje:-D Tylko pozazdrościć takich wieści:tak::tak::tak:

Gosiu wielkie gratulacje

Tylko dalej takie dobre wieści.

ja dopiero wróciłam z miasta. Od rana najpierw na badaniach, bo okazało się ze jutro nie damy rady, potem do notariusza, spisać intercyzę, a na koniec po bankach rozglądam się za kredytem mieszkaniowym. I tak mi zeszło od 8 rano do teraz. A jeszcze zaplanowałam sobie podejść do nowo otwartego marketu kupić nową wagę łazienkową i małe co nieco dla mojego skarba. Za to dzis siedzę sama pewnie do pólnocy bo mój ma tyle pracy ze ledwo daje rady. A jak byłam u niego na 30 minut to mu jeszcze 2 pacjentki przyniosły 2 naprawki i dzwonił lekarz, zeby podjechać po nowe wyciski. Ufff az mi go szkoda. On sie cieszy bo teraz kazdy grosz nam sie przyda, byle nie kosztem jego zdrowia.

Na wizytę idę dopiero za tydzień ale już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć maluszka. Za to wyniki badań mam mieć w piątek i gdyby było jakoś źle mam zadzwonić do mojego lekarza. Pani w laborze obiecała mi ze popatrzy na te wyniki i mi powie czy mam dzwonić, czy mogę spokojnie czekać. Mam tez przejść z kwasu foliowego 5 na inny z witaminami. Biorę centrum Materna wiec sama nie wiem czy Folic czy Feminatal ten od 13 tygodnia. co byście radziły. lekarz zostawił mi wolna rękę. powiedział ze zależy to od stanu moich finansów, bo bede musiała brać juz to samo do konca ciązy i w okresie karmienia.

Dzięki kochane.
Zdjęcie wkleiłam do fotek. Jeszcze dodam że dziecko moje ma 68, 7 mm, akcja serca 155 ud/min.pępowina prawidłowa - ma 3 naczynia, łożysko w dnie macicy, a ryzyko zespołu downa z ryzyka podstawowego, które wynosi 1:402 u mnie określił na 1: 8030

Ja biorę feminatal (brałam feminatal metafolin do 13 tyg. a od jutra będę brała ten normalny od 13 tyg.).
Feminatal mi poleciła moja doktorka. W 1 ciąży - jakieś 2, 5 roku temu mówiła żebym brała maternę (ale jak poszłam do apteki to się okazało że jest wycofana ze sprzedaży, więc potem powiedziala że jakie chce to mogę brać dla kobiet w ciąży no i zaczęłam brać ten feminatal). Dodam że mam zdrowego synka, który mi nie choruje.

Ostatnia edycja:
Anisen ja jestem bardzo zadowolona ze swoich tabletek i bym Ci je polecała. Mój gin jest najlepszy w mieście i wytłumaczył mi jak najlepiej żebym je zażywała. Feminatal 400 te od 13 tyg. http://www.cefarm24.pl/upload/2008/3/1204808042-735.jpg
W poniedziałek i czwartek mam zażywać różową, a tą jasną we wtorki i piątki. Powiedział mi że nie ma sensu pakować w siebie cały czas ponieważ z jedzeniem bardzo dużo witamin sama dostarczam co jest najważniejsze, a dzięki tej jasnej (o ile dobrze pamiętam:-)) nie przytyję dużo tylko te 10-12 kilo obowiązkowe ;-)
Jejku jak on o mnie dba :-):-):-)

reklama
Ilonka właśnie nad tym sie zastanawiałam. lekarz kazł mi do konca opakowania zażyć tamten kwas foliowy, a biore tego sporo bo 3 raz dziennie po jednej a jak skoncze to wtedy przejsc na inny. mam jeszcze tabletek na 3 dni.
a w tym Feminatalu jest dawkowanie? czy mam zapytać farmaceutki? no i nie wiem czy mam brać dalej Centrum czy juz nie. Z tego co zrozumiałam to mam brać

Do góry