reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Czesc Lutóweczki ;)
Zlinczujcie mnie dziewczyny ale nie mam czasu tu napisac..
przyznaje ,że często Was czytam, ale tak bardzo nie jestem w temacie, ze nie wiem co napisac. Narazie zajmuje sie walką z pająkami , które tłumnie gromadzą sie u mnie pod oknem i nawet przez zamkniete okno wejść chcą..
A ja tak bardzo boję się pająków,że jeszcze troche i do głowy dostanę..
Ja nie wiem skąd one się tam biorą.. Ja boję się nawet wietrzyć .. otwieram okno na chwilkę tylko i siedzę potem cały dzień w tym zaduchu;/ Coś strasznego.
a pozatym to już wybieram wszystko do pokoju naszego Skarbika ;) i jeszcze 25 dni do przyjazdu mojego i bedziemy już pokoik urządzac;)
Ja też strasznie boję sie pająków wrrrrrr weź je Kochana czymś potraktuj mocnym :-D
A Tu temat co chwilkę inny więc pisz co masz w główce :D
Ojjj 25 dni szybciutko zleci mnie jeszcze czeka oczekiwanie cały październik cały listopad i jeszcze troszkę a jak plany się zmienią na pierwotne to i cały grudzień i pół stycznia :eek:

reklama
Więc skoro nie ma Najeli a należałoby przeprowadzić parę lekcji angolskiego coby się światowo zrobiło

postanowiłam poprowadzić lekcję - lesjon number tu

Ponglish, czyli jak Polacy sobie radzą z angielskim:

Thanks from the mountain. = Dziękuję z góry.
I tower you. = Wierzę ci.
It's after birds. = Już po ptokach.
Do you divide my sentence? = Czy podzielasz moje zdanie?
I'll animal to you. = Zwierzę ci się.
The Universal Pregnancy Law = Prawo Powszechnego Ciążenia
Can you throw me up? = Czy możesz mnie podrzucić?
I am from Beeftown. = Jestem z Wołomina.
I am from Boat City. = Jestem z Łodzi.
First from the shore. = Pierwszy z brzegu.
Close meetings of the third grade = Bliskie spotkania trzeciego stopnia.
Without small garden = Bez ogródek.
Don't boat yourself. = Nie łudź się.
Kiosk of movement = Kiosk Ruchu
White without = Biały bez
Time swimming allowed = Czas płynie wolno
Rail on you! = Kolej na ciebie!
To go to the second page of the street = Przejść na drugą stronę ulicy
Brain tire fire = Zapalenie opon mózgowych
To break down the first ice-creams = Przełamywać pierwsze lody.
You must step on my hand. = Musicie pójść mi na rękę.
Room with you! = Pokój z Wami!
Without corpse! = Bez zwłoki!
Denmark from chicken = dania z kurczaka
Waterlight = Światłowody
I went out behind husband. = Wyszłam za mąż.
I wifed myself. = Ożeniłem się.
behind-eyes student = student zaoczny
to underpepper = podpieprzyć (ukraść)
undertowel = podręcznik
sugar in one's ankles = cukier w kostkach
Tom divided their lottery coupon. = Tom podzielił ich los.
to get armed in patience = uzbroić się w cierpliwość
short ball from my side = krótka piłka z mojej strony
Don't turn my guitar. = Nie zawracaj mi gitary.
But eggs! = Ale jaja!
the weather under the dog = pogoda pod psem
straight from the bridge = prosto z mostu
dog's bone! = psiakość!

i moje trzy ulubione:
My girlfriend is very expensive to me. = Moja dziewczyna jest mi bardzo droga.
I got oaken. = Zdębiałem.
victim for the church = ofiara na kościół

mam nadzieję że troszkę zwrotów się wyjaśniło że zapamiętacie......mam nadzieję że byłam pomocna

soł Room with you!

Ja też strasznie boję sie pająków wrrrrrr weź je Kochana czymś potraktuj mocnym :-D
A Tu temat co chwilkę inny więc pisz co masz w główce :D
Ojjj 25 dni szybciutko zleci mnie jeszcze czeka oczekiwanie cały październik cały listopad i jeszcze troszkę a jak plany się zmienią na pierwotne to i cały grudzień i pół stycznia :eek:

No szybko :) ale też czekam już ponad 2 miesiace;/ i im bliżej tym chyba bardziej mi się dłuży.. ale i tak przyjedzie tylko na 15 dni i potem dopiero na Boże Narodzenie, po Sylwestrze znów pojedzie i przyjedzie tym razem na miesiąc na koniec stycznia mam nadzieję ,że Jaś zaczeka na tatusia i będzie przy mnie jak już nadejdzie TEN DZIEŃ ;)))

ja jestem:-D ale jem bułe:-D więc tylko czytam;-):-D ale zaraz skończę:)
Smacznego Kochana :D

Więc skoro nie ma Najeli a należałoby przeprowadzić parę lekcji angolskiego coby się światowo zrobiło

postanowiłam poprowadzić lekcję - lesjon number tu
Rechotku boska lekcja :D :-)
No szybko :) ale też czekam już ponad 2 miesiace;/ i im bliżej tym chyba bardziej mi się dłuży.. ale i tak przyjedzie tylko na 15 dni i potem dopiero na Boże Narodzenie, po Sylwestrze znów pojedzie i przyjedzie tym razem na miesiąc na koniec stycznia mam nadzieję ,że Jaś zaczeka na tatusia i będzie przy mnie jak już nadejdzie TEN DZIEŃ ;)))
Ale to te terminy szybciutko mijają U mnie miało to wyglądać tak on 4 miesiące na morzu 8 w domu i tak na zmiane ale też się wszystko sypie itd i nie wiadomo jak to będzie no cóż wiążąc się z nim wiedziałam jaką pracę wykonuje :-p

reklama
Do góry