Zobaczcie co wygrzebałam :-)
Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko.
Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mama Sówka swietny pomysł, a napewno dużo z nas będzie albo jest na zwlnieniu i wiekszosc dnia przed komputerem spędzi ;-)
jak najbardziej jestem ZA bo czasami wpadając niereguralnie to trzeba z 5 stron przeczytac zeby wiedziec co i jak, a tak byłoby wiadomo no i fakt poznałybyśmy sie lepiej czekam na podforum
HEJ :-)
Wrocilam wlasnie od L, jestem w szoku, dzidzia ma juz 2,1 cm i jej serduszko bije 170 uderzen na minute (osttanio 140) ale L powiedzial,ze w tym okresie wzrasta tetno a pozniej znowu spada. Mam tez 4 zdjecia z usg. Normalnie widac juz ksztaly, sa raczki, nozki, glowka i tulow.
Mam dalej brac luteine i oszczedzac sie. Tak poza tym to chyab wszytko ok, powiedzial mi jeszcze,ze moj wiek jest najlepszym do zachodzenia w ciaze z polozniczego punktu widzenia.
Hej, dzis sie zarejestrowalam na tej stronie, ja nie robilam testu, wczoraj bylam u ginekologa zrobil mi usg i wyliczyl ze jestem w 5 tygodniu ciąży. Mam pytanie odnosnie nastepnej wizyty, to byl przypadkowy lekarz i nie chcialabym do niego chodzic, chce sie zarejestrować do innego i nie wiem na kiedy mam to zrobic ? syszalam ze usg nie mozna czesto robic i nie wiem teraz w ktorym tygodniu mam isc, w 12 tygodniu ciazy? bo szczerze to nie mam pojecia jak sie teraz zachowac bo tamten lekarz oznajmoj ze jestem w ciazy o na tym sie skonczylo, jedyne co zrobilam to zaczdelam brac kwas foliowy, prosze o odpowiedz
Pozdrawiam Magda
Witajcie
jestem po pierwszej wizycie u ginka, wygląda na to że wszystko ok. Dzisiaj zrobiłam zlecone badania - straszenie dużo tego, nigdy nie miałam pobieranej takiej ilości krwi, Teraz tylko czekam na wyniki. A na USG idę dopiero 1 lipca - nie mogę się doczekać
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)
HEJKAOd dzis mozecie mi mowic Pani Magsiter Losek ;-)hehe, obroniona na 5, ale stresu cos sie najadlam to nie powiem... na szczescie szybko weszlam bo pow,ze jestem w ciazy
Dziewczyny poczekamy na pod-forum i pozakładamy jakieś fajne wątki:-) mam już parę pomysłów
Losek to super, że z Dzidzią wszystko w porządku no i że jest taka duża:-) a ile masz lat jeśli mogę spytać???
Witaj MadziaTr w naszym gronie:-) najlepiej jakbyś poszła do lekarza przez 10 tygodniem ciąży, bo inaczej potem potem nie dostaniesz becikowego myślę, że 8-9 tc będzie dobry:-)
Rossa no tu super, że wszystko okey i czekamy na USG:-)
GRATULUJĘ PANI MAGISTER:-)
Dziewczyny ja dziś od rana czuję się fatalnie i mam mega mdłości, na szczęście narazie nie wymiotuję a w pracy oczywiście jak zwykle w takie dni mega zamieszanie a jeszcze dziś po pracy mamy z Mężusiem jechać po zdjęcia ze ślubu i mam nadzieję, że dam radę:-)
ja 25 :-)
Trzymam kciuki i wierzę że będzie ok.Witajcie dziewczyny Piszę do Was ze szpitala bo dzisiaj mi mężuś przywiózł laptopka i złapaliśmy w szpitalu neta bezprzewodowego
Wylądowałam w szpitalu w sobotę wieczorem z krwawieniem i bólami. Zrobili mi USG (pęcherzyk ciążowy 8 mm, pole płodowe 3mm) to było 5 tyg + 4 dni ciąży. Już się czuję zdecydowanie lepiej, krwawienia ustały, bóle ustały, dostałam odpowiednie lekarstwa, jutro prawdopodobnie pojde do domku tylko muszą mi zrobi kontrolne USG i zobaczy czy bije serduszko i bąbelka Pozdrawiam wszystkie dziewczyny a teraz biorę się za nadrabianie zaległości i czytanie Was. ;-)
Mnie z kolei zrobił się apetyt na parówki A poza tym mogłabym wypijać kefiry hektolitrami, natomiast odrzuca mnie od słodyczy. Czekolada to mi wprost - śmierdzi, hehe. Takie dziwne ciążowe zachcianki
emilciaa - Ty jesteś z Olsztyna Mój mąż pochodzi właśnie z tego miasta To tak na marginesie
Ja tez mam syfki - trochę na buzi i trochę na plecach. Mnie też by się przydała dla odmiany dziewczynka, ale tak najważniejsze to żeby dzieciątko było zdrowe. Mój synek chce mieć brata.Byłoby cudownie gdyby to była Milenka , ale jak znam życie będzie drugi chłop. A Wy macie jakieś przeczucia kto zamieszkuje Wasze brzuszki ??