reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
LOSEK gratulacje!!!!:tak::tak::tak:

A ja wczoraj was troszkę poczytałam wieczorem ale byłam zmęczona bo byliśmy z Filipkiem na kontroli i już nie miałam siły pisać...
Następną kontrolę mój synek ma za około 6 miesięcy- wtedy dowiemy się czy będzie musiał mieć kolejny zabieg...ahhh....tak bardzo sie tego boję tym bardziej ze jeszcze będę z brzuchem a tu trzeba będzie po szpitalu biegać :-( No nic...narazie staram się o tym nie myśleć bo dużo czasu jeszcze...

Ja ogólnie czuję się dobrze...aż chyba za dobrze, bo się martwię że nie czuję tego lekkiego bólu który się pojawia przy rozciąganiu macicy...mam tylko nadzieję że dzidzia rośnie....:zawstydzona/y:
Strasznie miło się ogląda wasze fotki z USG....aż wam zazdroszczę że już możecie oglądać wasze maleństwa....ja będę starała się na wizycie u położnej kombinować żeby mi zrobiła usg wcześniej...zobaczymy czy się zgodzi...:sorry2:
Ja narazie o wózku dokladnie nie myślałam...zastanawiam się tylko czy kupić tu w Anglii czy w Pl bo też sa fajne a tańsze....zobaczymy...
Ja jeszcze cieszę się wolnym długim weekendem bo od poniedziałku znowu praca...
Pozdrawiam i miłego dnia

Mama Sówka swietny pomysł, a napewno dużo z nas będzie albo jest na zwlnieniu i wiekszosc dnia przed komputerem spędzi :) ;-)
jak najbardziej jestem ZA :) bo czasami wpadając niereguralnie to trzeba z 5 stron przeczytac zeby wiedziec co i jak, a tak byłoby wiadomo :) no i fakt poznałybyśmy sie lepiej :) czekam na podforum

Dziewczyny poczekamy na pod-forum i pozakładamy jakieś fajne wątki:-) mam już parę pomysłów:-D

HEJ :-)
Wrocilam wlasnie od L, jestem w szoku, dzidzia ma juz 2,1 cm i jej serduszko bije 170 uderzen na minute (osttanio 140) ale L powiedzial,ze w tym okresie wzrasta tetno a pozniej znowu spada. Mam tez 4 zdjecia z usg. Normalnie widac juz ksztaly, sa raczki, nozki, glowka i tulow. :tak::tak::tak:
Mam dalej brac luteine i oszczedzac sie. Tak poza tym to chyab wszytko ok, powiedzial mi jeszcze,ze moj wiek jest najlepszym do zachodzenia w ciaze z polozniczego punktu widzenia. :-D:-D

Losek to super, że z Dzidzią wszystko w porządku no i że jest taka duża:-) a ile masz lat jeśli mogę spytać???

Hej, dzis sie zarejestrowalam na tej stronie, ja nie robilam testu, wczoraj bylam u ginekologa zrobil mi usg i wyliczyl ze jestem w 5 tygodniu ciąży. Mam pytanie odnosnie nastepnej wizyty, to byl przypadkowy lekarz i nie chcialabym do niego chodzic, chce sie zarejestrować do innego i nie wiem na kiedy mam to zrobic ? syszalam ze usg nie mozna czesto robic i nie wiem teraz w ktorym tygodniu mam isc, w 12 tygodniu ciazy? bo szczerze to nie mam pojecia jak sie teraz zachowac bo tamten lekarz oznajmoj ze jestem w ciazy o na tym sie skonczylo, jedyne co zrobilam to zaczdelam brac kwas foliowy, prosze o odpowiedz
Pozdrawiam Magda :)

Witaj MadziaTr w naszym gronie:-) najlepiej jakbyś poszła do lekarza przez 10 tygodniem ciąży, bo inaczej potem potem nie dostaniesz becikowego:angry: myślę, że 8-9 tc będzie dobry:-)

Witajcie
jestem po pierwszej wizycie u ginka, wygląda na to że wszystko ok. Dzisiaj zrobiłam zlecone badania - straszenie dużo tego, nigdy nie miałam pobieranej takiej ilości krwi, Teraz tylko czekam na wyniki. A na USG idę dopiero 1 lipca - nie mogę się doczekać
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)

Rossa no tu super, że wszystko okey i czekamy na USG:-)

HEJKAOd dzis mozecie mi mowic Pani Magsiter Losek ;-)hehe, obroniona na 5, ale stresu cos sie najadlam to nie powiem... na szczescie szybko weszlam bo pow,ze jestem w ciazy :-p

GRATULUJĘ PANI MAGISTER:-)

Dziewczyny ja dziś od rana czuję się fatalnie i mam mega mdłości, na szczęście narazie nie wymiotuję:tak: a w pracy oczywiście jak zwykle w takie dni mega zamieszanie:angry: a jeszcze dziś po pracy mamy z Mężusiem jechać po zdjęcia ze ślubu i mam nadzieję, że dam radę:-)

Dziewczyny poczekamy na pod-forum i pozakładamy jakieś fajne wątki:-) mam już parę pomysłów:-D

Losek to super, że z Dzidzią wszystko w porządku no i że jest taka duża:-) a ile masz lat jeśli mogę spytać???

Witaj MadziaTr w naszym gronie:-) najlepiej jakbyś poszła do lekarza przez 10 tygodniem ciąży, bo inaczej potem potem nie dostaniesz becikowego:angry: myślę, że 8-9 tc będzie dobry:-)

Rossa no tu super, że wszystko okey i czekamy na USG:-)

GRATULUJĘ PANI MAGISTER:-)

Dziewczyny ja dziś od rana czuję się fatalnie i mam mega mdłości, na szczęście narazie nie wymiotuję:tak: a w pracy oczywiście jak zwykle w takie dni mega zamieszanie:angry: a jeszcze dziś po pracy mamy z Mężusiem jechać po zdjęcia ze ślubu i mam nadzieję, że dam radę:-)

ja 25 :-)

Witajcie dziewczyny :) Piszę do Was ze szpitala bo dzisiaj mi mężuś przywiózł laptopka i złapaliśmy w szpitalu neta bezprzewodowego :)
Wylądowałam w szpitalu w sobotę wieczorem z krwawieniem i bólami. Zrobili mi USG (pęcherzyk ciążowy 8 mm, pole płodowe 3mm) to było 5 tyg + 4 dni ciąży. Już się czuję zdecydowanie lepiej, krwawienia ustały, bóle ustały, dostałam odpowiednie lekarstwa, jutro prawdopodobnie pojde do domku tylko muszą mi zrobi kontrolne USG i zobaczy czy bije serduszko i bąbelka :) Pozdrawiam wszystkie dziewczyny a teraz biorę się za nadrabianie zaległości i czytanie Was. ;-)
Trzymam kciuki i wierzę że będzie ok.
Losek: gratulacje, super że dostałaś 5!!! Masz piękną dzidzię.
Moni_ka - super wózek, extra, też bym go kupiła, ale już mam po starszym dzieciaku.
Ja mam 33 lata.

Ostatnia edycja:
Mnie z kolei zrobił się apetyt na parówki :happy2: A poza tym mogłabym wypijać kefiry hektolitrami, natomiast odrzuca mnie od słodyczy. Czekolada to mi wprost - śmierdzi, hehe. Takie dziwne ciążowe zachcianki :)
emilciaa - Ty jesteś z Olsztyna :) Mój mąż pochodzi właśnie z tego miasta :) To tak na marginesie :happy2:

Darianka, pozdrawiam Ciebie i męża serdecznie :) Olsztyn jest ślicznym miastem, ale myślę, że Słupsk też niczego sobie i w dodatku rzut beretem od morza. Z Olsztyna, to już niezły kawałek drogi.

A co u mnie i naszej dzidzi... Byłam w zeszłym tygodniu na wizycie u mojego ginka. Wizyta bardzo miła i sympatyczna. Badanie tylko tradycyjne ginekologiczne. Lekarz jest pewien ciąży /Dwa tyg. wcześniej miałam USG, 5 tydz. 6dz i była fasoleczka./. Teraz uznał, badając mnie tradycyjnie, że wszystko jest ok. Ginek potrafi to ocenić badając trzon macicy.
Następne badanie za m-c 20 lipca mam mieć USG prenatalne, nie mogę się już doczekać:-)
Trzymajcie kciuki oby wszystko było dobrze :)
A co do samopoczucia, to nadal się nie zmienia. Czuję się świetnie, tylko śpię troszkę więcej. Pozdrawiam Was mamuśki, pa kochane

Pani administrator mi odpisała ze takie podfora to tradycja BB i że nie musimy pisać próśb bo jak admin bedzie miał chwile czasu to zalozy napewno, bo ja juz oczywiscie tez napisałam prosbe :p
A ja mam 22 latka skończone i mam nadzieję że też mam odpowiedni wiek haha, ale nie wierze szczrze mówiąc w to jaki wiek jest odpowiedni, to zależy od organizmu kobiety, ile jest takich co palą, piją, ćpają i dzieciaczki zdrowe urodzą i jeszcze wyrzucą do śmieci albo z okna:wściekła/y: a normalna kobieta jak pragnie dzidziusia to kurde komplikacje tak jak u mnie :( gdzie tu sprawiedliwość...

reklama
Byłoby cudownie gdyby to była Milenka:-D , ale jak znam życie będzie drugi chłop. A Wy macie jakieś przeczucia kto zamieszkuje Wasze brzuszki ??
Ja tez mam syfki - trochę na buzi i trochę na plecach. Mnie też by się przydała dla odmiany dziewczynka, ale tak najważniejsze to żeby dzieciątko było zdrowe. Mój synek chce mieć brata.
A jeśli chodzi o przeczucia co do płci to ja nie mam, ale jak byłam w ciąży i w brzuszku był syn, to odrzuciło mnie początkowo od słodyczy, które uwielbiam. Teraz mnie nie odrzuciło od niczego.
Shingle: jeśli chodzi o mój brzuszek to tak z zewnątrz pod bluzką jest zupełnie niewidoczny; jest on tak mimimalnie powiększony. Niektóre spodnie mnie jednak cisną - zwłaszcza jeansy (widzocznie były bardziej dopasowane), inne są na razie ok.

Ostatnia edycja:
Do góry