reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Spodnie to u mnie tak samo nie problem zawsze się coś znajdzie po dobrej cenie ale góra tragedia te płaszcze te swetry materiał porażka, krój jeszcze gorszy a o kolorach nie wspomne:no:

Dlatego bede do oporu chodzić w swoich normalnych ciuchach. mam kilka fajnych bluzek, które beda dobre nawet na duzy brzuchol. Te ciązowe jansy też mi posluża, bo mam je na najwęższych zapinach a i tak mi z tyłka zjeżdżaja, Dobrze że S wziełam, a nie M. Do pracy już nei chodze także dam radę.
W październiku tylko jedno wesele, to jeszcze powinnam się miescić w "normalną" sukienkę - tyle ze muszę ją najpier znaleźć:-D:-D . Najwyżej mi Gucha90 pozyczy po swoim ślubie ;)

dziewczyny jesteście kochane :*
GGosia a ja mogę sama z siebie kupić magnez i brać??nie zaszkodzi chyba nie??
jedziemy do miasta gdzie mieszkają moi rodzice, znajomy taty jest ginekologiem, więc mam nadzieję że w razie czego (tfu tfu) to mnie obejrzy...
paulla fajny pomysł z tym pasem, chyba nadal jest bezpiecznie w aucie wtedy co??chyba zadzwonię do znajomego strażaka, on ma takie rzeczy w małym paluszku :)
odezwe się jutro jak dojechałam, a Wy trzymajcie się ciepło, buziaki!!

Dlatego bede do oporu chodzić w swoich normalnych ciuchach. mam kilka fajnych bluzek, które beda dobre nawet na duzy brzuchol. Te ciązowe jansy też mi posluża, bo mam je na najwęższych zapinach a i tak mi z tyłka zjeżdżaja, Dobrze że S wziełam, a nie M. Do pracy już nei chodze także dam radę.
W październiku tylko jedno wesele, to jeszcze powinnam się miescić w "normalną" sukienkę - tyle ze muszę ją najpier znaleźć:-D:-D . Najwyżej mi Gucha90 pozyczy po swoim ślubie ;)

ja mam 2 bluzki i jeden długi sweter zapinany na jeden guzik, który wyszperałam w lumpku. kosztował 20zł. Na szczęście nie mam żadnych wielkich imprez do lutego.

Też korzystam ze swojej dotychczasowej garderoby nie ma co kupować brzydkich szmat jeszcze cholernie drogich... Poczekam może coś fajnego gdzieś znajdę;-):-)

jedziemy do miasta gdzie mieszkają moi rodzice, znajomy taty jest ginekologiem, więc mam nadzieję że w razie czego (tfu tfu) to mnie obejrzy...
paulla fajny pomysł z tym pasem, chyba nadal jest bezpiecznie w aucie wtedy co??chyba zadzwonię do znajomego strażaka, on ma takie rzeczy w małym paluszku :)

mi to pan doktor podpowiedział:-) zanim usiadziesz a autku to przypni pas, potem się wygodnie rozsiądź i tą część "ramienną" tylko przełóż. Nic w brzuchol nie ciśnie, a bezpieczna jesteś:-)

Bezpiecznej jazdy Kochana!!!

Kurtkę tez chyba "wygrzebie", bo jak sobie pomyslę, że mamy wydać 200 zł za worek, to mnie skeca. Nigdy jeszcze nei kupowłam sobie zimowej kurtki, bo zawsze nowisiłam jeansową i jesienną. Ale teraz w czymś takim się nei zapne.

Pewnie że magnez możesz sama kupić - ja tylko zapytałam w aptece jaki dla kobiet w ciązy polecają. W 1 ciąży moja doktorka (teraz mam tą samą ) polecała mi magne B6 - kosztuje ponad 20 zł za opakowanie, a teraz to powiedziała że obojetnie jaki - to kupuję różne - polecili mi w aptece asmagB, magnezit - ja przyjmuję 3 razy dziennie po 1 tabletce. A chodzę do pani dr w Krakowie z Kliniki UJ (ona jest tez ordynatorem jakiegoś oddzialu).

Tygrynka - ale nie martw się, my juz jesteśmy w takiej zaawansowanej ciązy - że nic jej nie ruszy!!!!

Ostatnia edycja:
mi to pan doktor podpowiedział:-) zanim usiadziesz a autku to przypni pas, potem się wygodnie rozsiądź i tą część "ramienną" tylko przełóż. Nic w brzuchol nie ciśnie, a bezpieczna jesteś:-)

Bezpiecznej jazdy Kochana!!!

Ja słyszałam w róźnych programach, ze to jest głupi mit z tym całkowicie niezapinaniem pasów. Bo dużo groźniejsze jest walnięciem brzuchem o deskę, niż napięcie pasów. Najwyżej trzymaj pas tak sobie dodaj z 2 cm uzu i bedzie ok :)

reklama
Dobra, wziełam sobie apap, bo mi temp skaczę i idę do wyrka do poczytania później. Chociaz dzisiaj będzie to utrudnione bo mój mąż bedzie koszykówkę cały dzień oglądał.

Do góry