reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Na TVN pokazywali m.in. matę którą wkłada się pod prześcieradło dziecka, która czuwa nad oddechem dzidziusia, pokazywali też "zegarek" dla dziecka i jak sie za bardzo oddali ileś tam metrów (ile sobie ustalimy) to nam nadajniczej pika :-p pokazywali kamerkę nad łóżeczko, która pokazuje również temp. w pokoju, jakiś taki fajny kibelek był, ale nie zdążyli pokazać "bo czas" a tyle tego tam koleś miał do pokazania :-:)-:)-:)-(
Ten monitor oddechu super sprawa!:tak:
Ściągnij gacie! Pokaż majtki!
Pokaż pierwsza!:-p
hej dziewczyny ... szał normalnie szał ... starałam sie o mieszkanie kolejowe ... bo sa okropnie tanie ... wczoraj je byłam oglądac ... budynek w którym nikt nie mieszka do kilku miesiecy zaledwie , i już wyłamane wszytskie drzwi , rozkradzione kaloryfery i melina dzika na kazdym mieszkaniu ... :( Maly remont to pol biedy ...ale nie bede na wlasny koszt zakladać od nowa ogrzewania !!!Ech ... jest jeszze opcja mieszkania na terenie zakladu pracy mojej mamy ... ale to wielkie 5cio pokojowe mieszkanie ... nie wiem ile za nie zakrzykną ... :( Przynajmniej mam pewnosc ze jest w dobrym stanie i nie musze sie CO martwić ...
Masz rację lepiej może więcej zapłacić ale w jako takim stanie mieć to mieszkanie;-)

reklama
Ilonaa ja tą matę będę kupować. Nazywa się to monitor oddechu, kosztuje ok 400zł (masakra, nie?) Ale Adaś nie będzie spał z nami w sypialni, tylko w swoim pokoiku, bo do sypialni nie jestem wstanie włożyć łóżeczka!
I dla własnego lepszego snu kupię ten monitr, tyle mówią o tej śmierci łóżeczkowej... :-(

Gadżety fajne, tylko szkoda, że kosztują tyle pieniędzy!

Przyjdzie czas, że coraz więcej firm będzie produkowało to ceny od razu pójdą w dół ;-) No i mamy jeszcze Allegro gdzie jeden wystawia ciut taniej od drugiego, następny jeszcze ciut i kolejny, kolejny.....i tym sposobem można znaleźć coś fajnego w dobrej cenie :-p

No... i już mamy odpowiedź na nasze kłejszon!
Zdaje się że śmierć łóżeczkowa to zagrożenie dla niemowląt do 6 miesięcy...

Znachorka tak to teraz jest, że coś stoi puste chwilę i już muszą zepsuć;/ Trzymam kciuki za mieszkanko :)

No ja właśnie też chyba przegapiłam koszulkę ;-)

Nie wiem czy to ważne, ale i ja nie widziałam koszulki!
Ktoś tu nam korbę wciska hehe

reklama
"Wiadomo natomiast, na podstawie badań statystycznych, że bezdech najczęściej występuje w okresie od 4-tego tygodnia życia do 5-go miesiąca, w następnych miesiącach występuje coraz rzadziej, a po 12-tu miesiącach praktycznie już nie występuje.
Wyodrębniono tzw. czynniki ryzyka, zwiększające prawdopodobieństwo wystąpienia bezdechu.
Są to:

• wcześniactwo i niska waga urodzeniowa,
  • palenie tytoniu przez matkę, zwłaszcza w ciąży,
  • kładzenie dziecka na brzuszku zamiast na pleckach,
  • występowanie bezdechu u rodzeństwa"
http://www.apneal-bezdech.com/strona1.htm
Zresztą dużo informacji jest na ten temat ale ogólnie to jest
to przerażające ;/

Do góry