reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
wiele nakazów tak naprawdę stworzył kościół a nie nakazał Bóg, np. ten cały celibat powstał nie dlatego, że tak wskazuje Pismo, ale dlatego, że majątek koscielny jest tak wielki, a księża nie chcą by ktoś go dziedziczył np. dzieci itd...takich kwestii jest wiele, mój kuzyn jest dziennikarzem katolickim i obraca się w wyżej postawionych kręgach kościelnych (był nawet na pogrzebie papieża heheh)i to on dużo ze mną o tym rozmawiał;-)

ja to wiem. Ale nawet wymyslone przez dawnych papiezy i biskupów jest w tej chwili częścią tej religii. To tak jak prawo - mimo, że nie podoba Ci się ograniczenie prędkości to nei możesz go zlamać, bo dostaniesz mandat. jak nie akceputejsz wszystkiego co jest w chwili obecnej obowiązujące i nie żałujesz tego chociaż czasami to coś chyba jest nie tak. Takie jest moje zdanie i dlatego też do kościoła nie chodze, nie mam slubu kościelnego i nie bede chciała ochrzcić dziecka. Ale wiadomo, że to drażliwy temat jest :)

Miejsce jak miejsce. Na normalną rozmowę jest zawsze czas i miejsce :):):)

A wracając do waszych ulubionych tematów. Dzisiaj dopadła mnie "niestrawność" (czyt. biegunka) i sobie własnie o niej czytam jedząc świeżutki chlebek i pijąc mineralną gazowaną, że w trakcie biegunki nie powinno się pić gazowanego i jeść świeżego pieczywka.... :eek:

A wracając do waszych ulubionych tematów. Dzisiaj dopadła mnie "niestrawność" (czyt. biegunka) i sobie własnie o niej czytam jedząc świeżutki chlebek i pijąc mineralną gazowaną, że w trakcie biegunki nie powinno się pić gazowanego i jeść świeżego pieczywka.... :eek:
najlepszy na brzuch i jelita jest szklanka coca coli

witajcie Lutóweczki witam cieplutko i spadam czytać i nadrabiać!! ale dzisiaj to konkretnie poszalałyście z tym pisaniem :p wow jestem na 549str,,, jak narazie załamka, do późniejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj papapapapapa

najlepszy na brzuch i jelita jest szklanka coca coli

Zaraz sobie zapodam jagód, to taki starodawny sposób na brzuch, zanim reklama cocacoli wyprała nam mózgi (ps; na rdze tez jest dobra)

Aga, ja sobie dałam 20 postow na stonę, bo przerażało mnie czytanie po 40 zaległych stron ja na chwilę odeszłam od kompa :-)

Pysia, ale to nie żart, mojemu bratu jak miał jakieś 7 lat i leżał odwodniony w szpitalu to podawali codziennie do picia!
chociaż ja na temat coli się nie wypowiadam, bo jestem uzależniona... a w ciąży dzielnie z tym walczę...

reklama
Księżą się w dupach poprzewracało i tyle. Wierzę w Boga, ale z księżmi się w wielu kwestiach nie zgadzam i przykre jest to, że robi się coraz gorzej:baffled: Chociaż z drugiej strony myślę, że jak my będziemy babciami to może się coś polepszy...bo każde pokolenie będzie coraz bardziej anty i może księżą przejrzą na oczy. U mnie w kościele plebania z kościołem połączona jest "tunelem na wysokości 1 piętra" co by im dupki w zimie nie zmarzły ;]

Do góry